papudraczek Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 szczerze powiedziawszy to wiem tyle że pies figuruje na mnie. nr czipa był na takich małych naklejkach z kodem kreskowym. prawdę mówiąc to ja powinnam podpisać umowę adopcyjną z przyszłymi wlaścicielami, bo Mona jest tak jakby "moim"psem. Z tym nie ma problemy bo mozę Argat to zrobić za mnie, z upoważnienia (pod warunkiem że masz 18 lat). a co do przyszlości to trzeba w schronisku wprowadzić umowy trójstronne DT-schronisko i przyszły właściciel, wtedy nie będziemy mieli takich problemów. spróbuję coś takiego wykombinować i podesłać, tylko nie wiem czy kierownik na to pójdzie?? a co do przepisania chipa to nie mam zielonego pojęcia jak to się robi, najlepiej zadzwonić do kierownika i się o to spytać. ma ktoś do niego telefon?? Quote
GrubbaRybba Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='papudraczek'] a co do przepisania chipa to nie mam zielonego pojęcia jak to się robi, najlepiej zadzwonić do kierownika i się o to spytać. ma ktoś do niego telefon?? Tu jest numer do schroniska: [SIZE=4][SIZE=2]Adres schroniska: ul. Kępy 3, 97-200 Tomaszów Maz. tel: 44/ 724 69 87 Quote
papudraczek Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Przed chwilką rozmawiałam z kierownikiem. nie bedzie to takie skomplikowane jak się wydaje, gdyż dane nie zostały jeszcze wprowadzone do głównego rejestru. Argat musisz podpisać z tymi ludzmi umowę adopcyjną i wysłać ją do schroniska, a oni pozmieniają dane, podczepiając umowę pod papiery Mony. Teraz tak Argat masz umowę adopcyjną?? jezeli tak to najlepiej żebyś podpisała ją w 3 egzemplarzach. jedna zostanie ludziskom, 2 wyślesz do schrony a trzecią bedziesz trzymała na wszelki wypadek. zaraz puszczę cio na pw to co powinnaś wpisać w miejscu gdzie wpisuje się strony umowy. Quote
Argat Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 No to już wszystko jest zrozumiałe ;) 1 egzemplarz wysyłać do którejś z Was, czy bezpośrednio do schroniska? Quote
ocelot Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 A jak wolisz chyba Argat. Sorry, że teraz zaglądam bardzo rzadko, ale mi smutno troszkę.... Quote
papudraczek Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 ocelot napisał(a):A jak wolisz chyba Argat. Sorry, że teraz zaglądam bardzo rzadko, ale mi smutno troszkę.... dziewczynki jak dostaniecie tą umowę albo kierownik ją dostanie proszę przypomnijcie mu o zmianie tych danych. ocelot nie smuć się, jutro bedzie lepiej a jak możemy zaradzić coś na smutek to KRZYCZ Quote
ocelot Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 smutno mi troszkę zpowodu Mony, bo się wirtualnie do niej przywiązałam, ale jest też kilka innych małych powodów, ale dam radę;) jest takie miejsce gdzie odzyskuję siły witalne, pogodę ducha i chęć do życia. za niedługo się tam wybieram z najlepszym swoim przyjacielem, więc będzie dobrze Quote
papudraczek Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 eeeeee z powodu Mony to trzeba się cieszyć!! mam nadzieję że będziemy miały jakiś kontakt z nowym domkiem!! a co do reszty to głowa do gory wszystko bedzie świetnie!! i miłego pobytu i ładowania baterii w cudnym energotwórczym miejscu!! Quote
wiosna Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Ocelot - dlaczego smutno ? Mona juz w nowym domu - 'kupila' Janka jeszcze w aucie, wpychajac mu sie na kolana :) Zaprzyjaznila sie tez juz z Jankowym psiakiem, wiec wszystko zapowiada sie dobrze. bede pisac co i jak, niedlugo tez porobie zdjecia. Quote
Argat Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Ja dopiero teraz dotarłam do domu. Jakoś tak pusto.... Ciesze się że Mona polubiła drugiego psiaka, u mnie były z tym na początku problemy. Ocelot- dla mnie lekiem na wszystko jest pewien sport- teraz niestety nieosiągalny. Quote
mysza 1 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Wspaniałe wieści, wreszcie:multi::multi::multi: Quote
wiosna Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Przepraszam, że nie napisałam wczoraj więcej - miałąm potwornie zabiegany dzień. Szczególnie przepraszam Argat, bo nawet na smsa nie odpisałam :oops: Mona bardzo, ale to bardzo spodobała się sąsiadowi - przede wszystkim swoim zachowaniem. Jest niesamowicie grzeczna, miła - żadnych kłopotów ;) Chciałabym, aby mi się kiedyś trafił taki pies :cool1: Tutaj chcę wyrazić ogromne słowa uznania dla Argat jako DT :loveu: Mona dostała oficjalne pozwolenie na spanie na kanapie - co zważywszy na 'okoliczności' (i zwyczajne wiejskie podejście do zwierząt) - robi na mmnie wrażenie :) Myślę, że ma się teraz naprawdę dobrze. Postaram się wkrótce zrobić jakieś zdjęcia i pokazać Wam Monę w nowym domku. Quote
Argat Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 :multi: Po prostu wspaniałe wiadomości! Musze przyznać, że cały czas się bałam, że coś może być nie tak. Czekam na zdjęcia z nowego domu! Quote
Argat Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 ocelot napisał(a):To ja też czekam na zdjęcia, Argat Buba jest;) Boba jest co? Bo nie do końca rozumiem ;) Quote
ocelot Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Oj tyle co i o reszcie. Sunia z interwencji, młoda, po zabiegach. miła panienka, z dziewczynami w boksie świetnie się dogaduje Quote
Argat Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 ocelot napisał(a):Oj tyle co i o reszcie. Sunia z interwencji, młoda, po zabiegach. miła panienka, z dziewczynami w boksie świetnie się dogaduje A jak duża jest? Na zdjęciu tego dobrze nie widać. Quote
Argat Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 No cóż- jakby nie znalazła domu, to we wrześniu będę miała nad czym myśleć. Można jej założyć wątek? Przydałoby się suczkę wypromować. Quote
ocelot Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Argat napisał(a):No cóż- jakby nie znalazła domu, to we wrześniu będę miała nad czym myśleć. Można jej założyć wątek? Przydałoby się suczkę wypromować. Zakładaj;) Quote
Recommended Posts