Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczerze powiedziawszy to wiem tyle że pies figuruje na mnie. nr czipa był na takich małych naklejkach z kodem kreskowym. prawdę mówiąc to ja powinnam podpisać umowę adopcyjną z przyszłymi wlaścicielami, bo Mona jest tak jakby "moim"psem. Z tym nie ma problemy bo mozę Argat to zrobić za mnie, z upoważnienia (pod warunkiem że masz 18 lat). a co do przyszlości to trzeba w schronisku wprowadzić umowy trójstronne DT-schronisko i przyszły właściciel, wtedy nie będziemy mieli takich problemów. spróbuję coś takiego wykombinować i podesłać, tylko nie wiem czy kierownik na to pójdzie??
a co do przepisania chipa to nie mam zielonego pojęcia jak to się robi, najlepiej zadzwonić do kierownika i się o to spytać. ma ktoś do niego telefon??

• Replies 843
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='papudraczek']
a co do przepisania chipa to nie mam zielonego pojęcia jak to się robi, najlepiej zadzwonić do kierownika i się o to spytać. ma ktoś do niego telefon??

Tu jest numer do schroniska:
[SIZE=4][SIZE=2]Adres schroniska:
ul. Kępy 3, 97-200 Tomaszów Maz.
tel: 44/ 724 69 87

Posted

Przed chwilką rozmawiałam z kierownikiem. nie bedzie to takie skomplikowane jak się wydaje, gdyż dane nie zostały jeszcze wprowadzone do głównego rejestru. Argat musisz podpisać z tymi ludzmi umowę adopcyjną i wysłać ją do schroniska, a oni pozmieniają dane, podczepiając umowę pod papiery Mony. Teraz tak Argat masz umowę adopcyjną?? jezeli tak to najlepiej żebyś podpisała ją w 3 egzemplarzach. jedna zostanie ludziskom, 2 wyślesz do schrony a trzecią bedziesz trzymała na wszelki wypadek. zaraz puszczę cio na pw to co powinnaś wpisać w miejscu gdzie wpisuje się strony umowy.

Posted

ocelot napisał(a):
A jak wolisz chyba Argat.
Sorry, że teraz zaglądam bardzo rzadko, ale mi smutno troszkę....

dziewczynki jak dostaniecie tą umowę albo kierownik ją dostanie proszę przypomnijcie mu o zmianie tych danych.
ocelot nie smuć się, jutro bedzie lepiej a jak możemy zaradzić coś na smutek to KRZYCZ

Posted

smutno mi troszkę zpowodu Mony, bo się wirtualnie do niej przywiązałam, ale jest też kilka innych małych powodów, ale dam radę;)

jest takie miejsce gdzie odzyskuję siły witalne, pogodę ducha i chęć do życia.
za niedługo się tam wybieram z najlepszym swoim przyjacielem, więc będzie dobrze

Posted

eeeeee z powodu Mony to trzeba się cieszyć!! mam nadzieję że będziemy miały jakiś kontakt z nowym domkiem!!
a co do reszty to głowa do gory wszystko bedzie świetnie!!
i miłego pobytu i ładowania baterii w cudnym energotwórczym miejscu!!

Posted

Ocelot - dlaczego smutno ?

Mona juz w nowym domu - 'kupila' Janka jeszcze w aucie, wpychajac mu sie na kolana :)
Zaprzyjaznila sie tez juz z Jankowym psiakiem, wiec wszystko zapowiada sie dobrze.

bede pisac co i jak, niedlugo tez porobie zdjecia.

Posted

Ja dopiero teraz dotarłam do domu. Jakoś tak pusto....
Ciesze się że Mona polubiła drugiego psiaka, u mnie były z tym na początku problemy.
Ocelot- dla mnie lekiem na wszystko jest pewien sport- teraz niestety nieosiągalny.

Posted

Przepraszam, że nie napisałam wczoraj więcej - miałąm potwornie zabiegany dzień. Szczególnie przepraszam Argat, bo nawet na smsa nie odpisałam :oops:

Mona bardzo, ale to bardzo spodobała się sąsiadowi - przede wszystkim swoim zachowaniem. Jest niesamowicie grzeczna, miła - żadnych kłopotów ;)
Chciałabym, aby mi się kiedyś trafił taki pies :cool1:

Tutaj chcę wyrazić ogromne słowa uznania dla Argat jako DT :loveu:

Mona dostała oficjalne pozwolenie na spanie na kanapie - co zważywszy na 'okoliczności' (i zwyczajne wiejskie podejście do zwierząt) - robi na mmnie wrażenie :)
Myślę, że ma się teraz naprawdę dobrze.

Postaram się wkrótce zrobić jakieś zdjęcia i pokazać Wam Monę w nowym domku.

Posted

:multi: Po prostu wspaniałe wiadomości! Musze przyznać, że cały czas się bałam, że coś może być nie tak.
Czekam na zdjęcia z nowego domu!

Posted

ocelot napisał(a):
Oj tyle co i o reszcie. Sunia z interwencji, młoda, po zabiegach. miła panienka, z dziewczynami w boksie świetnie się dogaduje

A jak duża jest? Na zdjęciu tego dobrze nie widać.

Posted

No cóż- jakby nie znalazła domu, to we wrześniu będę miała nad czym myśleć. Można jej założyć wątek? Przydałoby się suczkę wypromować.

Posted

Argat napisał(a):
No cóż- jakby nie znalazła domu, to we wrześniu będę miała nad czym myśleć. Można jej założyć wątek? Przydałoby się suczkę wypromować.

Zakładaj;)