Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 843
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tolerują się, ale nic więcej. Mona czaami pawarkuje... Niki najczęściej na górze siedzi, a Mona do dyspozycji ma tylko dół. Jakoś się udało to wszystko opanować.

Posted

No a przed chwilą wszystkie trzy zwierzaki (Behemot, Niki i Mona) leżały obok siebie na tapczanie. Wprawdzie nie można ich z oka spuścić jak są razem, ale relacje są coraz lepsze.
Dla pewności sprawdziłam, Mona nie piszczy, nie wyje i nie szczeka jak jest sama w domu. (to w razie jakby miała do bloku iść)

Posted

Kurcze, ale kota skubana nie zaczepia nie? Może ona ma jakieś złe doświadczenia, bo i te blizny?
Dobrze, że trafiła do Ciebie, Ty ją oswoisz dla nowego domku;)

Posted

Kota nie ruszy, a przy jedzeniu nawet jej do głowy nie przyjdzie że mogłaby mu coś zabrać. Możliwe że ma złe doświadczenia, na pewno jest zazdrosna. Trzeba uważać żeby wszystkie psy traktować równo, a nie zawsze jest to łatwe.
Ja się zabieram za nią, bo panienka strasznie rozpuszczona jest :mad:

Posted

No, może troszeczke... ona dla mnie nie ma, dzisiaj w nocy z cztery razy ją prosiłam żeby przestała szczekać.
Spokojnie, ja dość cierpliwa jestem, taka straszna ta tresura nie będzie ;)

Posted

Wrednota jedna przyzwyczaiła się do tego że wstaje się o szóstej i robi śniadanie. Więc i dzisiaj nie mogło być inaczej. :mad:
Ale trzeba przyznać- żaden budzik jej nie dorówna.

Posted

Niki juz się przyzwyczaił że w sobote się o 8 wstaje, no ale on śpioch jest.

[SIZE=2]Mona rzuciła się na konia, ledwo dała się odciągnąć. Trzeba było ją na rękach z ogrodu zabierać, bo by spokoju nie dała. Zadziora jedna.

Posted

Miejsce po szwach się ładnie wygoiło, koło środy Mona będzie wykąpana.
Mała czuje się coraz pewniej, trzeba ją pilnować, żeby do kolejnych starć nie doszło. Dlatego pilnie szukamy dla niej stałego domu. Mona wygląda coraz lepiej, przeciwwskazań żeby nas opuściła nie ma. Tym bardziej że coraz bardziej się do siebie przywiązujemy.

Posted

Szukamy, oby, jak najszybciej się znalazł.

Kierownik mówił, że to mądra sunia (dzisiaj z nim rozmawiałam). Może atakuje inne psy, bo pamięta, że maluchów broniła. On mówi, że w tej stodole taki dołek dla maluchów wygrzebała, że podziw brał - tak tam były bezpieczne, a przede wszystkim cieplutko miały.

Posted

Dzisiaj oba jamniorowate zgodnie obszczekały sąsiada. Zawsze to jakiś krok do przodu.
Ale Mona najbardziej lubi towarzystwo kota. Jak tylko go zobaczy, zaraz kładzie się obok.

Posted

Zza bramy. A żeby dwa, wszystkie cztery ujadają. A Mona bardzo czujna się zrobiła. Poczuła się pewnie i na najmniejszy szmer reaguje szczeknięciem.

Posted

dawno mnie nie było ale już nadrabiam zaległości!! widze że się dziewczynka rozpuściła i rozbrykala!! może robi teściki na co jej się pozwoli!! wyściskać prosze ją ode mnie! i szukamy domku!!

Posted

Powoli zaczyna rozumieć na co można sobie pozwolić, a na co nie. Właśnie ją wysciskałam i wygłaskałam.

Kolega mi przysłał zdjęcia, które robił Monie, zaraz kilka wstawie.