Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mojej małej ONce ssiadka(ma sklep zoo) dała na spróbowanie kurzą łapę ,ale taka białą podobno to z wapniem.Chyba wędzona.Wcinała aż jej się uszy trzęsły.Myślicie,że to dobre?(dla psa,nie w smaku ;) )

• 11 months later...
Posted

Sluchajcie.
Bylam dzis w miesbym i kobita mi powiedziala, ze kurzych lapek juz nie bedzie, bo jakies nowe prawo unijne zabrania ich sprzedarzy :roll:

Wiecie cos na ten temat?

Moze ona sie myli jednak?

Posted

wendka napisał(a):
Ja to slyszalam juz ponad rok temu i w roznych miejscach ciagle mozna lapki kupic ;)

A co to za miejsca, bo jakoś nie mogę na nie trafić :roll: . Jak spytałam panią w mięsnym, czy obecnie hoduje się kury bez łapek, to się wzięła i obraziła :evil_lol: .

Posted

Mokka napisał(a):
A co to za miejsca, bo jakoś nie mogę na nie trafić :roll: . Jak spytałam panią w mięsnym, czy obecnie hoduje się kury bez łapek, to się wzięła i obraziła :evil_lol: .

Goopia jakas! Toz nie wie, ze kury sa zmodyfikowane genetycznie i tuz przed ubojem lapki im zanikaja.... :niewiem:

Posted

Mokka napisał(a):

:evil_lol:
Do niedawna byly nie niektorych sklepach sieci MarcPol, ostatnio tez tam nie widzialam. Natomiast najlepiej pytaj w mniejszych sklepikach. W hurtowniach podobno sa. Ja jak cos potrzebuje to prosze babke z osiedlowego sklepiku o kupienie lapek dla mnie przy okazji pobytu w hurtowni.
Niedawno przez przypadek zobaczylam lapki w jakims sklepie i babka pyta sie mnie "ile?", a ja na to jej mowie: "wszystkie!". Miala strasznie gooopia mine :evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

mila_2 napisał(a):
Beta to też żarłok, ale co do mięsa uważam - ona ok 1,5 kg mięsa dostaje w ciągu tygodnia...a ona ma 10 m-cy i waży ok. 30 kg

Nie za mało? :crazyeye:
Ashley je ponad pól kilo mięsa dziennie,a waży niecałe 40 kilo

Posted

[SIZE=3]Moja sucz 15,500 3 łapki dziennie o ile dostanę(a zdarza sie to coraz rzadziej :() tez tylko myję i parzę wrzątkiem :cool3:

Ashley gdzies jest w sieci ten przelicznik ile podawać mięsa proporcjonalnie do masy Coren tez pisze o tym w swoich książkach - pół kg na 40 kg psa to stanowczo za moim zdaniem dużo nawet jak pies sie rozwija ...

Posted

OlaAB napisał(a):
ja do tej pory nie miałam problebu z kupnem łapek - oprócz jakiś "sezonowych"
ale idę jutro rano na zakupy to sprawdzę czy są

sprawdziłam - bez problemu

Posted

shangri_la napisał(a):
czy orpocz sparzenei łapek to podajecie w całości ? bo troche odstręczają te pazury i boje sie ze sa za ostre:cool1:

pozdrawiam

ja jesli daje je Tigrze tak poprostu to nie obcinam i podaje w całosci , jesli podaje jej wraz z jedzeniem to tne zeby wygodniej jej bylo :)

Posted

shangri_la napisał(a):
czy orpocz sparzenei łapek to podajecie w całości ? bo troche odstręczają te pazury i boje sie ze sa za ostre:cool1:

pozdrawiam

Ja je kupuje glownie ze wzgledu na galarete, jaka wytwarza sie podczas gotowania....;)

Posted

PATIszon napisał(a):
Ja je kupuje glownie ze wzgledu na galarete, jaka wytwarza sie podczas gotowania....;)

ale jak gotujesz to juz nie dajesz tych gotowanych łapek? czy łapki można ? ehh juz sie w tym wszystkim gubie :evil_lol:

pozdrawiam

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam, a ja mam takie pytanie: czy trzymiesięcznemu pieskowi można podawać już te łapki?
I w jakiej postaci wtedy?
Też surowe czy moze tylko ugotowane i obrane albo w ogóle samą galaretę?

Posted

soti - myślę, że nie ma przeciwskazań do podawania galaretki z łapek. Ja, jak na razie (ponieważ nigdzie nie mogę kupić kurzych łapek) gotuję galaretkę z nóżek cielęcych, ale daję samą galaretkę :cool3: ale są i tacy, którzy podają ugotowane kurze łapki (bez tej największej kości) albo surowe. Wybór należy do Ciebie i zależy od sposobu karmienia pieska (sucha karma, gotowane, BARF). Po zjedzeniu łapek piesek może mieć lekkie rozwolnienie, to zależy już od brzuszka pieska i sama musisz zobaczyć jak będzie reagował na nowy składnik diety.

Posted

Ja wyjmowałam pazurki już po ugotowaniu łapek.
Podawałam je szczeniakom raczej starszym - od 4go miesiąca. Kości długie na waszelki wypadek wywalałam. Duże szczenię dostawało dziennie kilka łapek (4-6). Rzeczywiście zbyt duża ilość łapek skutkuje luźnym stolcem.