isabelle301 Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 warto poczytać http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?p=4802#4802 szczególnie link zawarty w tym poście Quote
biba24 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Ja mam pytanie- rozumiem, że sama galaretka z kurzych łapek to sam fosfor i karmiąc psa suchą karmą mogę do galaretki dodać troszkę wapnia żeby zrównoważyć ten fosfor? Chcę dawać samą galaretkę bez kosteczek. Quote
isabelle301 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 A przeczytałas to co post wcześniej zalinkowałam? Quote
biba24 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Tak, czytałam i stąd było moje pytanie o skład samej galaretki z kurzych łapek, bez kości- bo wapń pewnie jest tylko w kościach. Quote
isabelle301 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 a jaki jest powód koniezności podawania galaretki z łapek? Quote
KapustaPusta Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Też się zastanawiam. Przecież chyba już od dawna wiadomo że to wszystko to pic... Quote
biba24 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Na stawy. Ja wierzę w działanie tej galaretki, chodzi mi tylko o to czy ktoś wie jaki jest jej skład? Quote
Garnizowski Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 U mnie kurze łapki to podstawa. Do tego warzywa i płatki owsiane. Quote
isabelle301 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Na stawy. Ja wierzę w działanie tej galaretki, chodzi mi tylko o to czy ktoś wie jaki jest jej skład? biba - czy napewno czytałas post który ci zalinkowałam???? gdybys to zrobiła - nie napisałabyś tego co napisałas... jest tam wyjasnione działanie łapek... na stawy... szkodliwe Quote
biba24 Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Tak, czytałam. Jedna czy dwie opinie pokazujące, że łapki są szkodliwe nie są dla mnie tak miarodajne jak kilkadziesiąt przeczytanych postów w różnych wątkach ludzi, którzy w praktyce dawali galaretkę psom i pomagało. Nie będę już dalej pisać na ten temat, bo tak jak pisałam chciałam się dowiedzieć tylko o skład galaretki a nie o to czy działa. Quote
filodendron Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 chciałam się dowiedzieć tylko o skład galaretki Skład znajdziesz w rozbudowanych tabelach wartości odżywczych ale on nie jest sztywny, bo galarertka galaretce nierówna, Na pewno jest w niej wielokrotnie więcej fosforu niż wapnia, więc jakiś jogurcik dla wyrówanania pewnie nie zawadzi, niekoniecznie w tym samym czasie. Taka psia wersja "lornety z meduzą" ;) Quote
saphe Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Kurze łapki w Lublinie poszukiwane. No właśnie. Mam problem aby je gdzieś dostać. Kiedyś bywały w Aldiku, bywały w Kauflandzie a teraz niestety nie ma. Moja psica je uwielbia, pomrożone zapasy się pokończyły a w jedynym miejscu gdzie wiem, że można je kupić chcą 5 złotych za kilogram. Cena z kosmosu moim skromnym zdaniem. Tak więc pomocy lublinianie ;) Quote
gryf80 Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 mam ten sam problem kiedyś były na ul.rymwida (lublin)w mięsnym.mięsny się zamknął i teraz lipa Quote
Kocurkotka Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 ja je gotuje ale raz w tygodniu ale podaje też psom surowe pojedyncze jako nagroda - chyba nigdy moje psy nie wchłaniały tak wiedzę ;) Quote
filodendron Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Kurze łapki w Lublinie poszukiwane. No właśnie. Mam problem aby je gdzieś dostać. Kiedyś bywały w Aldiku, bywały w Kauflandzie a teraz niestety nie ma. Moja psica je uwielbia, pomrożone zapasy się pokończyły a w jedynym miejscu gdzie wiem, że można je kupić chcą 5 złotych za kilogram. Cena z kosmosu moim skromnym zdaniem. Tak więc pomocy lublinianie ;) Mój mąż mówi, że widział w Stokrotce na Jutrzenki za niecałe 2 zł (nie pamięta dokładnie) - parę dni temu. Quote
evel Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Potwierdzam - łapki bywają w Stokrotkach, bywają również w Leclercu i Carrefourach. Najczęściej na tygodniu ;) Quote
Recommended Posts