Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matko :| :lol: na pewno? nie no, cos bylo takiego, jakas zyrafa, kon drewniany czy cos w tym stylu i wielkie kamienie- albo na polach, albo na ursynowie - toc przeciez jak szczylem bylam, babcia mnie zabierala tam, a ze mieszkalam w tym czasie na Sluzewcu, to mimo zaangazowania babci, na Prage to by sie jej nie chcialo tak jezdzic :razz:

Posted

wix napisał(a):
wiecie co, ja podziwiam stalych bywalcow na Polach, tozto psie centrum spacerowe :razz: :lol: :lol: mieszkam w Gdansku, )

No Wix to Cię załamię - Piotr mieszka przy samych polach! i czasem zabiera ickową, a ja mam święty spokój:multi:

Posted

Itske napisał(a):
No Wix to Cię załamię - Piotr mieszka przy samych polach! i czasem zabiera ickową, a ja mam święty spokój:multi:

czemu mialabym sie zalamac? :lol: alez ja mimo wszystko mam do Pól sentyment :cool3:

Posted

wix napisał(a):
czemu mialabym sie zalamac? :lol: alez ja mimo wszystko mam do Pól sentyment :cool3:

a fakt, glupio się wyraziłam:oops:, barzdiej mi chodzilo to, że mam czasem od Ickowej urlop:evil_lol:
ja też mam sentyment do PM, bo mimo, że są inne psy, to zawsze znajdę sobie miejsce na pobawienie się w spokoju z Ickową, i zazdroszę psiarzom z pól tego, że one są oświetlone - zimą codziennie po ciemku latam z latarką po lesie i wtedy barzdo tęsknie do zdobyczy cywilizacji;)

• 2 months later...
Posted

ale nielielu jest odważnych, którzy puszczą psa samego na polach w nocy.
ostatnio słyszałam od stałych bywalców, że wieczorami przyjeżdźały karki z bulowatymi i robiły polowania na inne psy biegające luzem. nie wiem czy to prawda, ale ja na pola w nocy nie chodzę.
a w tygodniu w ciągu dnia na polach jest świetnie, mało ludzi kilka psów.
ostatnio tylko jakaś szalona matka z wózkiem biegała po trawie robiąc kółka wokół bawiących się psów :???:, idiotyzm...nie wiem czy chciała sprowokować psy czy właścicieli ale prawie się jej udało....gdyby nie to, że nas to tak zszokowało, że patrzyliśmy na siebie z niedowierzaniem...

Posted

To już nie wiem, czy mam woleć polujące bulki, czy lochy z warchlakami, teraz w lesie, to nie za bardzo czas dla psa, chyba jednak wolę Pola - tam jednak saren i dzików nie ma, a Ickowa ma trochę problmów z przywolaniem jak zwietrzy obiekt do polowania. W poprzednią niedzielę PM w dzień zatkane były zażywajacymi relaksu, a wieczorem kibicami.
W Gdańsku plaże zamknięte dla psów - i gdzie tu z psem biegać bezpiecznie?

Posted

Latem ( czyli teraz:lol:) to w ogóle przy ładnej ( czyli bardzo słonecznej pogodzie ) na psie pólka nie ma po co chodzic . mieszkam niedaleko Pól i często tam chadzam , ale o tej porze za dużo jest kocykowiczów a i patelnia niekoniecznie podoba się psom . Fiśka mimo że krótkofuterkowa to nie przepada za upałem:shake:

Posted

Taaaa, moja też tam lubi szaleć w wodzie, ale kaczki niekoniecznie lubią jak moje suczydło usiłuje poszaleć z nimi:evil_lol:
latem na mojej wsi fajnie - las, jeziorko, zimą zazdroszczę Wam PM, chyba się na zimę będę tam przeprowadzać!

Posted

moze slepa jestem ja tej tragedii nie widzialam
za to na moja suke dzis przypadalo 5 labkow - zatrzesienie tych psow jest
oczywiscie co do posluszenstwa to przemilcze

Posted

[quote name='GameBoy']bylam dzis z sucza na PM
calkiem sympatycznie, ludzi srednio
suka sie wykapala poszalala z jakas labka i wrocilysmy do domu - umeczone i szczesliwe[/quote]
No to dobrze wiedziec ,że są jakieś godziny kiedy ludzi bezpsowych nie ma:multi:
A z kąpielami uważaj...mandaty lecą :cool3:

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']No to dobrze wiedziec ,że są jakieś godziny kiedy ludzi bezpsowych nie ma:multi:
A z kąpielami uważaj...mandaty lecą :cool3:[/quote]

wiem, wiem
ale ja nie puszczam psa tam gdzie sa fontanny tylko tam gdzie jest to duze oczko wodne z tymi kamiennymi kladkami - tu blizej lolka

w ogole w wodzie siedzialy 4 psy i kilka osob brodzilo sobie w japonkach

Posted

[quote name='GameBoy']moze slepa jestem ja tej tragedii nie widzialam
za to na moja suke dzis przypadalo 5 labkow - zatrzesienie tych psow jest
oczywiscie co do posluszenstwa to przemilcze[/QUOTE]

ja nie lubię jak coś do nas podbiega, jeśli nie jest znajome więc PM to tragedia;)

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']PM tylko nocą, w dzień to tragedia nawet w tygodniu chyba że bardzo rano.
Wolę inne parki mokotowskie.[/quote]

PM cenię za duży teren i wodę, no i za kawałek ogrodzonego terenu dla psów, co prawda pseudo przeszkody agility otoczone bywają szkłem, więc tego trzeba unikać, a moja się rwie do nich!
a jakie są inne parki na Mokotowie? czy można tam pobawić się z psem i pochodzić?( nie znająca sie jestem, bo w stolicy raz na miesiąc bywam, biższe mi tereny nadmorskie;))

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']ja nie lubię jak coś do nas podbiega, jeśli nie jest znajome więc PM to tragedia;)[/quote]

to rozumiem jak najbardziej
ja zawsze najpierw zamieniam 3 slowa z wlascicielem a pozniej ew poznaja sie pieski
malymi pieskami Hexa sie nie interesuje:shake:

Posted

Często nie mam z kim zamienić słowa bo właściciel to kropeczka majacząca gdzieś w tle, albo ktoś opalający się na ławce :mad:

Czemu mandaty za włażenie do wody?

Ja lubiłam park Dreszera ale zamknięty dla psów aktualnie, Królikarnię lubię, drugą część pola mokotowskiego.

Posted

ja mam to szczescie, ze moja suka
- jest karna
- pilnuje sie
- nie lubi malych psow - ignoruje je

dzis na mkotowskich widziala 3 bawiace sie razem rassele i nawet do nich nie podeszla:multi:

nie wiedzialam, ze do krolikarni mozna z psem :crazyeye:

jest zakaz wlazenia do fontann, oczek wodnych na terenie miasta i dla ludzi i dla psow

Posted

GameBoy napisał(a):
tez park, tam znajduje sie palacyk w ktorym jest galeria - odbywaja sie koncerty, wystawy, eventy

No to pięknie, ale jakoś nie widzę tam miejsca dla psa.
Na razie jest lato piękne, więc mamy gdzie szaleć, w zimie znowu będę jeździć na PM - ja to jestem uparta z Gdańska (prawie) na PM, cóż się nie robi dla psa:diabloti: