Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B][U]BAZARKI DLA PSIAKÓW Z FUNDACJI AST[/U][/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/zwierzakowe-pendrive-2gb-dla-nuki-fundacja-ast-do-29-09-09-a-147115/?highlight="]ZWIERZAKOWE - PENDRIVE- 2GB dla NUKI - fundacja AST- do 29-09-09[/URL]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/pachnaca-ozdoba-do-kuchni-lazienki-szafy-dla-nuki-fundacja-ast-do-29-09-09-a-147113/?highlight="]Pachnąca ozdoba do kuchni, łazienki lub szafy- dla NUKI - fundacja AST do 29-09-09[/URL]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/pachnaca-ozdoba-do-kuchni-lazienki-szafy-dla-nuki-fundacja-ast-do-29-09-09-a-147113/?highlight=http://www.dogomania.pl/forum/f99/balwankowe-szalenstwo-dla-nuki-fundacja-ast-do-29-09-09-a-147114/?highlight="]BAŁWANKOWE SZALEŃSTWO - dla NUKI fundacja AST - do 29-09-09[/URL]

Posted

witajcie od piątku a raczej soboty jest w naszym domu roczny amstaff którego moja siostra wzieła od pana z jakiejś oferty w internecie,niestety mama boi się tego psa i finał jest taki że wzieliśmy siostre z psem do siebie. mamy 40m2 w tej chwili tego asta,teriera rosyjskiego i szczeniaka no i 4 ludzi w tym 3letnia dziewczynka,w domu jest ciągła wojna bo wszystkie psy to chłopaki a sam ast okazał się nie taki idealny jak twierdził właściciel,pies tego typu nie został nauczony nawet komendy siad za to nauczono go spać w łóżku,ogólnie jest bardzo grzeczny,pięknie chodzi na smyczy,jest zdrowy ale akceptuje tylko moją siostre,w każdym razie mam pytanie czy wy jako fundacja możecie nam pomóc znaleźć mu dobry dom bo póki co to chętni których znamy to pewnie by z niego zrobili agresora bo to bardzo dobrze zbudowany pies i naprawde piękny

Posted

Ale ja nie wyczytalam ze pies jest bialy.:shake:

Aleksandro pies akceptuje tylko Twoją siostre to znaczy, że na was warczy?
Ma problemy z dominacją ?

Posted

Kana napisał(a):
Ale ja nie wyczytalam ze pies jest bialy.:shake:

Aleksandro pies akceptuje tylko Twoją siostre to znaczy, że na was warczy?
Ma problemy z dominacją ?

na innym wątku Ola napisała:

"jest cały biały ma tylko czarną łate na grzbiecie,jest zadbany,zdrowy, zaszczepiony."

więc jego nieposłuszenstwo być może jest wynikiem głuchoty....

Posted

na mnie i mojego tz warczy ale my już do niego nie podchodzimy właśnie właściciel siostrze napisał że nie weźmnie psa z powrotem bo ma nowego cholera amstaffa,w piątek go oddał i już ma nowego!!a co z tym??? raczej nie jest głuchy tylko nie przyzwyczajony że ktoś coś od niego chce,matka tego chłopaka w niedziele dzwoniła żeby mu jasiek dać do łóżka i nie ubliżać przypadkiem!!! co oni z psa zrobili i już kolejnego mają!!
:angryy:

Posted

ja pisze post pod postem i na kilku wątkach bo nie wiem co z nim zrobić,z jednej strony psiak uroczy,liże moją siostre po twarzy,razem śpią w łóżku,pies nawet do wc z nią chodzi a z drugiej jest w nim coś takiego że boje mu się w oczy spojrzeć żeby go nie sprowokowć, w pierwszy dzień było okey a na drugi dzień mało mnie nie złapał w ręke choć chwile wcześniej mnie w nią polizał,aha to nie chodzi o to że oni nie potrafili tego psa niczego nauczyć oni go po prostu nie uczyli bo tak powiedział poprzedni właściciel:angryy:

Posted

Przede wszystkim sie opanuj. Chyba nie chcesz żeby Cię wyrzucili z forum za nie przestrzeganie regulaminu.
Po drugie mamy duzo psow ktore musimy uratowac i teraz jest na prawdę ciężko.
Moim zdaniem jeżeli boisz się o życie czlonka rodziny moglabys zawiezc go d schroniska.
No nie wiem nie mam pomyslu.
Watpie zeby ktoś mial miejsce by go wziasc do siebie.

Posted

Jeśli boicie się tego psa , to jak najszybciej szukajcie mu nowej kwatery , najgorszy zestaw , to pies i bojący się go właściciel .. Twoja obawa udziela się psu , czuje się też niepewnie - może ugryźć , podkreślam MOŻE , nie musi ..

to nie jest tak że nie potrafili go niczego nauczyć , nie postarali się chcieć go czegoś nauczyć ...

Posted

on na pewno czuje sie niepewnie bo wyleciał ze swojego domu i nagle trafił do domu gdzie są 2 inne psy,jeden większy od niego,ja go nie oddam do schroniska bo idzie zima i ja wogóle nie umiem zrobić psu takiej krzywdy,poszukam mu domu,wiem że to potrwa, to może napiszcie mi jak go do siebie przekonać żeby się przez czas który będzie u nas z nim dogadać,mam w sumie opcje bo chce go menel z naszej ulicy ale nawet tego nie rozpatruje :shake:

Posted

a jak traktowałaś/traktujesz swoje obecne psy ? to też pies , TTB to nie potwór w psiej skórze ;) tylko pies , co ma 4 łapy , głowę , nos , oczy i ogromne serce ...
Przestań się go bać , łaź z nim na samotne spacery , spróbuj zachęcić do nauki , zabawy ... pogłaszcz , daj smakołyk , ale wymagaj prostych rzeczy ... nie traktuj go jak intruza.
Traktuj go normalnie jak psa , to inteligentne stworzenia ;) będziesz go szanować , on Ciebie też , będziesz stanowcza i tym samym dość wyrozumiała , pies doceni ..
Te psy bardzo chętnie się uczą , kochają zabawę , kochają ludzi , a szczególnie swoich uśmiechniętych ludzi ..

Posted

no właśnie tak robie,ja go cały czas karmie,nawet z ręki, próbowałam się do niego zbliżyć ale on tego nie chce ja wiem że to durnie sie czyta ale on wybrał moją siostre i świata poza nią nie widzi, ja nigdy w życiu nie bałam się żadnego psa odkąd pamiętam w naszym domu były zawsze wielkie psy, teraz mam CTRa z dogo i nie mam z nim kłopotów, do tego wogóle nie trafiam, on mi się nawet podoba i nie uważam tej rasy za potwory ani nic z tych rzeczy, nie mam jakiejś fobii amstaffowej

Posted

Ponieważ Nerd, u nas zwany Toudim nie miał swojego tematu na forum wstawiam jego niedzielne fotki tu na wątek.

Jak widać Nerdzik ma się świetnie! Uwielbia kąpiele (z kąpieli fotki będą pewnie jutro), uwielbia się bawić z psami i biegać za patykiem.

Posted

doddy napisał(a):
Ja wpadłam w kompleksy po spotkaniu z Iną i Pawłem. :p
Ostatnie moje kwiatki znajdziesz na wątku Altera i Maliny.

byłam, widziałam - nie przesadzaj!

a ja co mam powiedzieć? ani aparatu...ani zdolności:placz: