Kacedy Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Ok. 2 letni mieszaniec akity Oto fotki: To duży pies, znaleziony na ulicy na początku stycznia tego roku. Przebywa w katowickim schronisku. Jego numer to: 69/08. Z psem w boksie nie wchodzi w konflikty, raczej go ignoruje. Jak z innymi, nie wiadomo. Stosunek do ludzi ciężko zbadać w schronisku, w którym nie ma wolontariatu. Jak to akita- wyraźnie zdystansowany, taki "ponad wszystko", ale nie agresywny. Info pochodzi z wątku schroniska w Katowicach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75461&page=178 Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu domku. Quote
maciaszek Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Psiak wciąż jest w schronisku :(. [quote name='Kacedy']Maciaszku- oczywiście mogę podawać w ogłoszeniach namiary na siebie. Uważam jednak, że nie jest to najlepsza opcja. Po pierwsze- psa nie znam kompletnie i raczej nie mam szans poznać mieszkając jakieś 300 km. od Katowic. W związku z tym ewentualnym zainteresowanym niewiele będę mogła powiedzieć oprócz info uzyskanych od Ciebie :). Ja też nie powiem nic więcej, chociaż psa widziałam... Wszystkie informacje, jakie mam na jego temat są w pierwszym poście. Nic więcej nie wiem i małe szanse bym się dowiedziała. [quote name='Kacedy']Kolejna sprawa to już techniczna. Jeśli znajdzie się chętny na psiaka z okolic Katowic to przecież nie pojadę tam, aby dopełnić wszystkich formalności. Nie będzie mnie przy wydaniu psa :(Nas też nie będzie przy wydawaniu psa. W Katowicach nie ma wolontariatu... [quote name='Kacedy']Biorąc właśnie to pod uwagę pytałam o namiary kontaktowe na osobę, która ma bezpośredni kontakt z psem.Ten bezpośredni kontakt to spotkanie raz na dwa tygodnie przez kraty boksu. Nic więcej :(. Sama widzisz, że ja/my niewiele więcej wiemy i możemy niż Ty. Namiary w ogłoszeniach możesz podać na maggie1971, która odbiera już telefony z Allegro (tutaj aukcja akity: http://www.allegro.pl/item310798177_akita_mix_szuka_domu_.html ). Quote
Kacedy Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 ok :). To jeszcze jedno pytanie: jak wygląda sprawa szczepień i odrobaczania. W ogłoszeniu z allegro jest napiesane, że pies zostanie przed wydaniem wykastrowany. Na ile jest to prawdziwa informacja? Czy rzeczywiście w schronie go wykastrują?....Jak to jest- przychodzi zainteresowany i słyszy wiadomość "proszę przyjść po pieska za ....dni- musimy go wykastrować". Czy to tylko pobożne życzenie? Quote
maciaszek Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Na pewno jest zaszczepiony na wściekliznę, na wirusówki na 90% nie. Odrobaczony też był, ale najlepiej odrobaczyć raz jeszcze! Jeśli znajdzie się dla niego dom zostanie wykastrowany. Jak będą chętni (i zdecydowani) zadzwonię do schroniska i poproszę o wykastrowanie psa. Tylko wtedy trzeba go odebrać tego samego dnia, co zabieg (po południu), bo w schronie nie ma warunków do przetrzymywania psów po zabiegach. Quote
Kacedy Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Nadałam psiakowi "robocze" imię FART z nadzieją, że przyniesie mu szczęście :) Poniżej (sukcesywnie będzie przybywać) linki z jego ogłoszeniami w necie: strona Akit w Potrzebie Czworonogi Ale Gratka kupiepsa allegro adopcje Quote
Izis Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 oby Fartowi się pofarciło tak jak Shiroi/Amu :-) Quote
Kacedy Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 o Izis, super że jesteś :). To teraz nie ma innego wyjścia- musi mu się Po-Farcić :) Ciekawe z czym on jest pomieszany. Może z ON-kiem? Quote
Kacedy Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 jaki jest koszt adopcji ze schroniska? Quote
maciaszek Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Kacedy napisał(a):jaki jest koszt adopcji ze schroniska?50 zł jeśli pies jest szczepiony tylko na wściekliznę, 70 zł jeśli jeszcze na wirusówki. Fart na 90% jest szczepiony tylko na wściekliznę. Quote
Izis Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Kacedy napisał(a):o Izis, super że jesteś :). To teraz nie ma innego wyjścia- musi mu się Po-Farcić :) Ciekawe z czym on jest pomieszany. Może z ON-kiem? Po uszach i postawie to Fart na mix z ONkiem wyglada. Ma chyba coś z oczami. Dobrze byłoby jakoś mu te oczka zakroplić. Quote
Kacedy Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Wystawiłam Fartowi nowe allegro, bo poprzednie się skończyło. Link dodałam do postu z ogłoszeniami (nr.5) Quote
maciaszek Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Dzięki :). Będę we wtorek w schronie, zaglądnę do niego. Quote
Izis Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Sprawdź proszę jego oczka. Może zakroplić trzeba czy coś... Quote
Kacedy Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 maciaszek napisał(a):Dzięki :). Będę we wtorek w schronie, zaglądnę do niego. Jak się ma Farcik? Czy są jakieś zapytania z ogłoszeń? u mnie w mailu pusto :shake: Kurcze, taki ładny pies! Quote
Izis Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 no i młody w dodatku. Aż dziwne, że nikogo za serce nie ujął... :( Quote
maciaszek Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Niestety odzew w temacie Farta jest ZEROWY :(. A Fart nadal w schronie... Dziś był bardziej wygadany. Obszczekał mnie bardzo i jak zawsze nie podszedł. Z jego oczkami już lepiej. Nie widziałam, żeby cokolwiek z nich wypływało :). Quote
Kacedy Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 no Fart- maszeruj na górę- tam są domki! Quote
Kacedy Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Kurcze, nikt tutaj nie zagląda. Ludziska, to taki piękny i młody psiak. Dajcie mu szansę proszę!. Jak to akita- odda Wam całe swoje serducho, uśmiech i merdający ogon. Będzie strzegł Waszego domostwa przed obcymi. Tylko w zamian za to, że będziecie jego ludźmi :) Quote
maciaszek Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nawet ja tu nie zaglądam :(. Mam tyle wątków do ogarnięcia, że brakuje mi czasu... Psiak nadal w schronie (przynajmniej przedwczoraj był). Quote
Kacedy Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Dziękuję maciaszku :). Wiesz, martwię się bardzo o Farta, bo jak wpadam na Wasz zbiorczy wątek i czytam o usypianiu psów w schronie...........:(. Może jest tak, że i Fart ma bardzo mało czasu :( Quote
maciaszek Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Fart na szczęście jest w bardzo dobrej kondycji fizycznej. Psychicznej też chyba niezłej (jak na schron...). Uśpienie mu nie grozi, ale domek oczywiście najlepiej, żeby znalazł jak najszybciej! Quote
Kacedy Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Ta dobra kondycja to zapewne tylko i wyłącznie dlatego, że pies jest młody, silny, a przede wszystkim za kratami jest króciutko (2 m-ce). Ale przecież wiadomo, że z każdym dniem w schronie będzie się pogarszać zarówno stan fizyczny jaki i psychiczny Farta :(. Quote
maciaszek Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Kacedy napisał(a):Ta dobra kondycja to zapewne tylko i wyłącznie dlatego, że pies jest młody, silny, a przede wszystkim za kratami jest króciutko (2 m-ce). Ale przecież wiadomo, że z każdym dniem w schronie będzie się pogarszać zarówno stan fizyczny jaki i psychiczny Farta :(.To prawda... Quote
Kacedy Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 szukamy domku na górze :) zrobiłam jeszcze ogłoszenie na adopcjach. Quote
Recommended Posts