Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok. 2 letni mieszaniec akity

Oto fotki:

To duży pies, znaleziony na ulicy na początku stycznia tego roku. Przebywa w katowickim schronisku. Jego numer to: 69/08. Z psem w boksie nie wchodzi w konflikty, raczej go ignoruje. Jak z innymi, nie wiadomo. Stosunek do ludzi ciężko zbadać w schronisku, w którym nie ma wolontariatu. Jak to akita- wyraźnie zdystansowany, taki "ponad wszystko", ale nie agresywny.

Info pochodzi z wątku schroniska w Katowicach:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75461&page=178
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu domku.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiak wciąż jest w schronisku :(.

[quote name='Kacedy']Maciaszku- oczywiście mogę podawać w ogłoszeniach namiary na siebie. Uważam jednak, że nie jest to najlepsza opcja. Po pierwsze- psa nie znam kompletnie i raczej nie mam szans poznać mieszkając jakieś 300 km. od Katowic. W związku z tym ewentualnym zainteresowanym niewiele będę mogła powiedzieć oprócz info uzyskanych od Ciebie :). Ja też nie powiem nic więcej, chociaż psa widziałam... Wszystkie informacje, jakie mam na jego temat są w pierwszym poście. Nic więcej nie wiem i małe szanse bym się dowiedziała.

[quote name='Kacedy']Kolejna sprawa to już techniczna. Jeśli znajdzie się chętny na psiaka z okolic Katowic to przecież nie pojadę tam, aby dopełnić wszystkich formalności. Nie będzie mnie przy wydaniu psa :(Nas też nie będzie przy wydawaniu psa. W Katowicach nie ma wolontariatu...

[quote name='Kacedy']Biorąc właśnie to pod uwagę pytałam o namiary kontaktowe na osobę, która ma bezpośredni kontakt z psem.Ten bezpośredni kontakt to spotkanie raz na dwa tygodnie przez kraty boksu. Nic więcej :(.

Sama widzisz, że ja/my niewiele więcej wiemy i możemy niż Ty.
Namiary w ogłoszeniach możesz podać na maggie1971, która odbiera już telefony z Allegro (tutaj aukcja akity: http://www.allegro.pl/item310798177_akita_mix_szuka_domu_.html ).

Posted

ok :). To jeszcze jedno pytanie: jak wygląda sprawa szczepień i odrobaczania. W ogłoszeniu z allegro jest napiesane, że pies zostanie przed wydaniem wykastrowany. Na ile jest to prawdziwa informacja? Czy rzeczywiście w schronie go wykastrują?....Jak to jest- przychodzi zainteresowany i słyszy wiadomość "proszę przyjść po pieska za ....dni- musimy go wykastrować". Czy to tylko pobożne życzenie?

Posted

Na pewno jest zaszczepiony na wściekliznę, na wirusówki na 90% nie. Odrobaczony też był, ale najlepiej odrobaczyć raz jeszcze!
Jeśli znajdzie się dla niego dom zostanie wykastrowany. Jak będą chętni (i zdecydowani) zadzwonię do schroniska i poproszę o wykastrowanie psa. Tylko wtedy trzeba go odebrać tego samego dnia, co zabieg (po południu), bo w schronie nie ma warunków do przetrzymywania psów po zabiegach.

Posted

Kacedy napisał(a):
jaki jest koszt adopcji ze schroniska?
50 zł jeśli pies jest szczepiony tylko na wściekliznę, 70 zł jeśli jeszcze na wirusówki. Fart na 90% jest szczepiony tylko na wściekliznę.

Posted

Kacedy napisał(a):
o Izis, super że jesteś :). To teraz nie ma innego wyjścia- musi mu się Po-Farcić :)
Ciekawe z czym on jest pomieszany. Może z ON-kiem?

Po uszach i postawie to Fart na mix z ONkiem wyglada.
Ma chyba coś z oczami. Dobrze byłoby jakoś mu te oczka zakroplić.

Posted

maciaszek napisał(a):
Dzięki :).
Będę we wtorek w schronie, zaglądnę do niego.

Jak się ma Farcik?
Czy są jakieś zapytania z ogłoszeń? u mnie w mailu pusto :shake:
Kurcze, taki ładny pies!

Posted

Niestety odzew w temacie Farta jest ZEROWY :(.
A Fart nadal w schronie...
Dziś był bardziej wygadany. Obszczekał mnie bardzo i jak zawsze nie podszedł.
Z jego oczkami już lepiej. Nie widziałam, żeby cokolwiek z nich wypływało :).

Posted

Kurcze, nikt tutaj nie zagląda. Ludziska, to taki piękny i młody psiak. Dajcie mu szansę proszę!. Jak to akita- odda Wam całe swoje serducho, uśmiech i merdający ogon. Będzie strzegł Waszego domostwa przed obcymi. Tylko w zamian za to, że będziecie jego ludźmi :)

Posted

Dziękuję maciaszku :). Wiesz, martwię się bardzo o Farta, bo jak wpadam na Wasz zbiorczy wątek i czytam o usypianiu psów w schronie...........:(. Może jest tak, że i Fart ma bardzo mało czasu :(

Posted

Fart na szczęście jest w bardzo dobrej kondycji fizycznej. Psychicznej też chyba niezłej (jak na schron...). Uśpienie mu nie grozi, ale domek oczywiście najlepiej, żeby znalazł jak najszybciej!

Posted

Ta dobra kondycja to zapewne tylko i wyłącznie dlatego, że pies jest młody, silny, a przede wszystkim za kratami jest króciutko (2 m-ce). Ale przecież wiadomo, że z każdym dniem w schronie będzie się pogarszać zarówno stan fizyczny jaki i psychiczny Farta :(.

Posted

Kacedy napisał(a):
Ta dobra kondycja to zapewne tylko i wyłącznie dlatego, że pies jest młody, silny, a przede wszystkim za kratami jest króciutko (2 m-ce). Ale przecież wiadomo, że z każdym dniem w schronie będzie się pogarszać zarówno stan fizyczny jaki i psychiczny Farta :(.
To prawda...