Jump to content
Dogomania

Sara - Szpilkowa dusza;) i przyjaciele :):):)

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyciągnęłam Raaje siła z legowiska no i dobrze jej ro zrobiło rozbawiła sie na całego i chodzi zamna krok w krok :loveu: bardzo szybko sie uczy juz wie ze dostanie to co chce jak grzecznie usiądzie :loveu:

No i nauczyła sie jednej z ważniejszych rzeczy dla wiekszosci psow..... lezenia na łozku:D

Posted

Po nocy....:morning: czesciowo przespanej (myslałam ze bedzie jak z Sara a wiec 0 snu, a jednak Raaja dała mi pospac od 2 do 7 :p) byłysmy na 2 spacerkach ale Raaja jeszcze nie wie po co sa spacerki według niej chyba po to żeby sie bała (nie chce wyjsc z mieszkania, ana dworze tyyyle strachow roznych) po nocy miała 8 par butow w koszyku:lying: i kradnie jak tylko jakies zostaja bez opieki. Jest słodkim cudnym psem, ktory jeszcze nie wie ze nie taki ten swiat straszny. TZta nadal sie boi co dziwne bo dotychczasowe tymczasy wolały jego niz mnie :roll: nie powiem zeby mi to jakos szczegolnie przeszkadzało :evil_lol:

Posted

Dla Sary wanna ok brodzik ok ale u mnie w domu nie w mieszkaniu w mieszkaniu musiałam zadrzeć ja na siłe 3 dni mnie wszystko bolało, co do pozostałych akwenów to rzeka tak ooo bo woda płynaca i nurt silny, jezioro fajnie, blotko i kałuża- jakby nic na drodze nie było normalna ziemia na co tu zwracać uwagę. Styl pływacki Sary to na delfina :D

Posted

Alicja napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Ozzy jak pływa to ja drętwieję ze strachu , bo on jak się na cos zapatrzy to zapomina przebierać łapkami :mad:

hihihihi

moj Bolus znowu jest maniak wodny a przy tym plywajac polyka wode dzieki czemu potem wyglada jak baniak i co chwile chce isc siusiu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

2 na 1 to i tak niezły wynik, niektore psy mimo ze przyzwyczajane od małego nic nie dadzą koło siebie zrobic. Co do uszu to Sara nie da sobie nic tam wetknac raz zauważyłam ze trzepie jednym okazało sie ze jej nasionko z jakiejś trawy wpadło ile ja sie za nia naganiałam zeby jej to wacikiem wyciągnąć:shake: ale co sie jej dziwic uszy i tak ma poobgryzane to resztki chroni :evil_lol: co do obcinania pazurów to przebiega to sprawie i szybko nawet wypiłowac moge :cool3: ale u psow z położonymi uchami chyba czyszczenie jest niezbędne :hmmmm: bo nie ma wietrzenia :roll: czy cos

Posted

moje ze soba daja zrobic wszystko, coprawda za kapiela pod prysznicem nie przepadaja i stoja jakby caly swiat sie im walil na glowe ale nie uciekaja tylko stoja grzecznie i czekaja az kapiel sie zakonczy ... co do uszu i pazorkow to tez nie mam zadnych problemow :p

Posted

ja oba moje psy miałam od maleńkości ....i Harley dał zrobić sobie wszystko ...kąpiel ..sam do wanny wchodził , uszy czekał aż skończę , pazurki mogłam robić co chciałam .... Ozzy wanna to wróg , pazur obciąć to pies siedzi doopalonem za sraczem .... uszy pod przymusem a mina jakbym go najpierw sprała .... oba prowadzone tak samo :roll:

Kama pies po przejściach ...łazienke znała ze złej strony bo była w niej zamykana na 10 godzin i była bita ...a wchodziła sama do wanny , sama wyskakiwała , uszy nastawiała do czyszczenia , jedynie wycinanie łapek było w kagańcu bo łapala za nożyczki :evil_lol:

Posted

Tengusia no to masz spoko bo to naprawde bywa uporczywe jak pies na nic nie pozwala, kolezanki shi-tzu nie pozwalał sobie obciac pazurów i mało mu nie zaczeły wrastac nie mowiac o tym ze zaczepiał sie o własna siersc:shake: naszczescie znalezli na mala sposob i teraz ma regularnie przycinane chociaz najczesciej po jednej łapie dziennie :eviltong:

agnethka własnie słyszłam ze jak spaniel złapie zapalenie to ciagnie sie za nim przez całe zycie:shake:, a jak Elicie nic nie dolega to niech sobie ma brudne w spokoju ;)

Jak Alicja pisze nic nigdy nie wiadomo jeden ma tak drugi tak, grunt ze psiaki zdrowe i w miare możliwości zadbane:p

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
No wieszzzzzz moze byc Twoja :diabloti::cool3:

oj nawet nie wiesz jak bardzo sciska mnie serducho jak widze wilczki do adopcji ale narazie musze obejsc sie smakiem, raz ze miejsca brak dwa ze Bolus nienawidzi wszelkich wilkowatych :shake:

ale przyjdzie taki dzien ze przygarne sobie takie cudo :diabloti:

Posted

Ja wczoraj ja przywiozłam i juz dzisiaj zastanawiałam sie jak ja sie z nia rozstane, narazie dajemy sobie czas zanim porobie ogłoszenia z tydzien (dlanas/ dlamnie ;)) jaby miała jasny pyszczek to wygladałaby identycznie jak młode wilczaki albo saarloosy w troszke mniejszej wersji ;)

Posted

czesc Patyczku :loveu::loveu::loveu:

dawno mnie tu nie bylo..i w ogole na dogo ;) ale cudowny ten wilczasty pyszczek :) moze masz nowa odmiane rasy wilczaka :eviltong: przyznaj sie :diabloti:

a co do oklapłych uszu...chyba zależy od psa(?) albo bardziej sa narazone psy takie jak spaniele. Bo Tosca ma oklapłe a bardzo rzadko jej czyszcze i malo sie zbiera tam brudu czy woskowiny. ale fakt ze jak byla młodsza miala wiecej czarnego nalotu do czyszczenia-teraz jednakże sie to uspokoiło :)