Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój Delios śmieci strasznie po podwórku. Próbowałam już grom z jasnego nieba i inne metodu oduczenia go takiego śmiecenia ale nic nie pomaga. Prosze o rady jak to zrobić. Postawię jeszcze takie coś że mamy budowę i watę wyciąga ze ścian, jakieś papiery. Wejście jest zablokowane tak jak tylko może ale przecież nie będę specjalnie prosić budowlańców żeby z jaśnie chęci pochowali waty, papierki, dachówki i tym podobne bo mój psiak to 'syfiarz' (to taka eee ... nie mówie tak do niego oczywiście :roll:)
mam nadzieje że dostane jakąś pomoc itp.

Pozdrawiam Cocker

Posted

Może się zwyczajnie nudzi? Ile ma zajęcia/szkolenia/zabawy/pracy dziennie? Może potrzebuje więcej? Zmęczony pies fizycznie i umysłowo nie broi, bo myśli tylko o tym gdzie przysnąć na momencik;)

Posted

Cóż narazie mało, ponieważ jestem chora. Jednakże nawet w deszczowe dni to tak:
16.00 - 17.00 szkolenia, tresura
2 godziny - zabawa
wieczorem - pielęgnacja
30 min (wieczorkiem) - zabawa\ aportowanie

Nie chce zabawy tak dużo wieczorem używać ale chce żeby troche pogonił zanim pójdzie spać, później padnie, i kimnie szybko ;)

Posted

mam podobny problem z moją Kają lecz ona nawet zostając sama cały dzień na podwórku nic nie ruszy. Natomiast w nocy dzieją się "cuda". Zniszczyła nam już folię na pomidory, wąż do podlewania ogródka nie licząc drobniejszych przedmiotów pozostawionych na noc. Jest to dwuletnia onka, nie mam już pomysłów jak jej to wytłumaczyć. Jak była młodsza to niszczyła również w dzień lecz to jej jakoś wyperswadowałam pokazując jej zniszczenie i zamykając ją za karę. Brak swobody na nią podziałał, w nocy niestety nie

Posted

Gonicie go, zwracacie uwagę na niego? Może o to mu chodzi? Albo po prostu sprawia mu to frajdę - moja suka uwielbia rozszarpywać chusteczki higieniczne.

Tesa ni zamyka się psa za karę, zwłaszcza jeśli kojec ma mu się dobrze kojażyć.
Może robi to ze strachu?

Posted

nie sądzę żeby kojec się jej żle kojarzył chętnie do niego wychodzi na komendę jak i bez niej, tylko żle jej jak widzi wszystkich na podwórku a ona nie możę się z nimi pobawić

Posted

On :P to jest chłopak :P No tak ale kojec to dla jego bezpieczeństwa. Nie wiem czy juz mówiłam ale mam budowe a kojec leprzy niż kalectwo lub rozbicie głowy (psa oczywiście) lub jeszcze inne obrażenia!

odpukać!!!

Posted

mam taki sam problem jak tesa :shake: .
Gdy rano wychodze na podwórko widze istny koszmar. pomiedzy ich zabawkami walaja sie jakies drewna z drewutni (jak one sie tam dostaja :roll:) , papiery , rozszarpane rzeczy... chociarz moze faktycznie musze zainwestowac w jakies gryzaki , dlaczego te zabawki im sie tak szybko nudza?