Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cztery fotki z nowego domu, wizyta poadopcyjna w pełni udana, ale to napisze Grzegorz, bo ja nie byłam, ja zajmuję się teraz tylko stroną techniczną, czyli wklejeniem zdjęć :-):

Suczki na specjalnie dla nich położonym dywaniku (żeby na betonie nie marzły:-):

Posted

W poniedziałek pojechałem z wizytą nostalgiczno (bo się za suczkami stęskniłem) - poadopcyjną. Jeśli chodzi o aspekt nostalgiczny to suczki mnie poznały (po pół roku) i bardzo się cieszyły, a po wyjeździe były smutne.

Co zaś do ich losu w nowym domu- to krótko mówiąc, wygrały los na psiej loterii. Mają przemiłych, doświadczonych i rozumiejących zwierzęta gospodarzy, mają inne psie towarzystwo (jak widać na zdjęciach Pysia świetnie się bawi z suczką beagle), chodzą na spacery do lasu, tyją (Musia) i wylegują się w rozmaitych miejscach i pozycjach. W nocy śpią w sieni na rozmaitych miękkich rzeczach, a jak widać na zdjęciu, w ogródku też mają podkładane miękkie, żeby nie było im na betonie za zimno i twardo. Szczekają na wszystko co przechodzi za płotem i na gości. W wolnych chwilach kopią jamy, ot tak, żeby nie wyjść z wprawy. Są głaskane i dopieszczane i nigdy w życiu byście się nie domyślili, że mieszkały kiedyś w lesie i były kompletnie dzikie (Pysia) i bardzo bojaźliwe (Musia). Teraz są wesołe i przyjazne.

Wielki Pies dał im piękną nagrodę za wszystkie zło, jakie przeżyły.:multi:

Posted

Bardzo się cieszę, że udało się znaleźć suniom taki wspaniały dom :multi::multi::multi:
Niech się im szczęści i niech p.Ola ma z nich pociechę!

• 4 months later...
Posted

Ulka18 napisał(a):
Annama, chetnie bysmy obejrzeli suczynki :fadein:
Prosimy o zdjecia :lol:

Zdjęcia przyszły na komórkę, spróbuję je przełożyc jakos do komputera. Suczki wiele się nie zmieniły :lol:

• 4 weeks later...
Posted

Przwiezione z Anglii drzwi (drzwiska!), żeby Musia i Pysia mogły wychodzić sobie do ogrodu:

Pyśka pilnuje domu, gryzie chłopców tak od ok. 10 do 14 lat, goni zajadle rowerzystów. Musia ponoć ma usposobienie bardziej melancholijne :loveu:

Posted

Hehehe, a Musia i Pysia miały mieszkać w ogrodzie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Rany, ale się fartnęło dziewuszkom :crazyeye: :loveu:
Prawdziwie wyśniony dom!!! :multi:

Posted

Naprawdę im się poszczęściło, az trudno uwierzyć, warto było czekać na ten dom wspólny dla obu, rzeczywiście miały mieszkać w sionce i ogrodzie, tymczasem Pani się przyznała, że w nocy to one spią z jej mężem w łóżku :evil_lol: Że Musia wchodzi cichutko i ostrożnie a jak już się umieści w nogach, to Pysia, która zawsze była mniej subtelna, robi brutalny skok i się uwala na kołdrę. I Pani twierdzi, że im trzeba wynagradzać ich ciężki los. Pysia jest okropnie cięta na rowerzystów, ale po prostu masakra, musza uważać na spacerach, bo jak jakiegos zobaczy, to wpada w amok, nie wiadomo, co by zrobiła, jakby któregoś dorwała :diabloti:

Posted

[quote name='annama']Naprawdę im się poszczęściło, az trudno uwierzyć, warto było czekać na ten dom wspólny dla obu, rzeczywiście miały mieszkać w sionce i ogrodzie, tymczasem Pani się przyznała, że w nocy to one spią z jej mężem w łóżku :evil_lol: Że Musia wchodzi cichutko i ostrożnie a jak już się umieści w nogach, to Pysia, która zawsze była mniej subtelna, robi brutalny skok i się uwala na kołdrę. I Pani twierdzi, że im trzeba wynagradzać ich ciężki los. Pysia jest okropnie cięta na rowerzystów, ale po prostu masakra, musza uważać na spacerach, bo jak jakiegos zobaczy, to wpada w amok, nie wiadomo, co by zrobiła, jakby któregoś dorwała :diabloti:

:laugh2_2:
Normalnie widzę tę scenę przed oczami :D:D:D