Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roki Łapka Migdał to pies któremu już pomogła pewna dobra dusza, a teraz poprosiła mnie o pomoc dla zwierzaka. Tak o nim pisze: "Roki jest młodym psem około 2 letnim ma śliczne bialutkie ząbki. Jest pogodnym i wesołym stworzeniem. Nadal ufa ludziom, lubi dzieci bo to one na początku się nim opiekowały. Wspaniale adoptuje się z innymi zwierzętami. Ja mam kota, który na nim śpi i się o niego trze, wyciera, łasi, głaszcze i co tam tylko kot jeszcze potrafi. Mam niewidomą amstafkę adoptowaną przez internet z adopcjii bullowatych. Trzba widzieć jak grandzą i się bawią. Malina jako amstafka jest większa a on upośledzony o jedną łapę ale się nie daje i walczą jak równy z równym. tulają się, tarzają i grandzą ile się da. Na dworze biegają jak równy z równym , przeciągają linkę i warczą przy tym jak dwa lwy. Szukam dla niego domu na stałe. Można z nim chodzić na spacer może spać w budzie (choć teraż śpi w domu - jest czysty - rano z nimi wychodzę na spacer a potem chodzą na podwórko kiedy chcą) W domu jest spokojny, grzeczny, szybko się uczy. Dobrze gdyby to był dom, choć myślę, że jesli byłbu to ktoś już naprawdę dorosły i dojrzały to Roki chyba mogłby chodzić na spacery. W domu jest o tyle dobrze, że biegałby sobie (teren ogrodzony) do woli. Lubi być głaskany i jest bardzo spragniony uczucia i bliskości. Ja go trzymam na taki dystans aby się zbyt do mnie nie przyzwyczajał, ale widzę jak się łasi kiedy wracam z pracy i wsztstkie trzy biegną do mnie. Gdyby więc znalazł się Człowiek odpowiedzialny, któremu pies nie popsuje planów wakacyjnych ani innych podróżowych to fajnie by było. Załączam zdjęcia Rokiego z przed operacji, z po operacji i ostatnie jak już biega na trzech" Dodam, że pani utratowała gdy ktoś przejechał mu łapę i nie poszedł z nim do weta... foty wysyłam do fizi

Posted

Kochani ! Przed chwilą otrzymałam maila, że Roki znalazł dom! Pani, która go ratowała i uratowała znalazła mu dom, daleko na północy kraju. Może będą jakieś szczegóły to przekażę ale na razie mocno trzymajmy kciuki bo z tymi adopcjami to różnie bywa. Agusiu niezastąpiona, najwspanialsza, wielkie dzięki, za pomoc dla Rokiego. Wszystkim pozostałym dogomaniakom pomagającym w szukaniu domku dla tego pięknego biedusia :calus:

Posted

Wielkie dzięki Frotka za ogłoszenie Rokiego i bardzo pragnę dobrego domku dla tej ślicznoty Kiry. Może się uda!!!Jest duże prawdopodobieństwo, że siusianie jest wynikiem stresu. Mój schroniskowiec Czaruś tak miał po przyjściu do mnie. Nie można było głosu podnieść bo siusiał. teraz po pół roku jest super. Dużo szczęścia dla Kiry.:kciuki: