Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teraz bedzie tam pokazywany taki cykl szkolen dla włascicieli ktorzy maja "trudne" psy. Taka niania dla psów.
I byl przypadek takiego labladora 11 mieisecznego - boshe jaką on demoke w mieszkaniu im robil -w szoku bylam- oczywisice własciciele kochaja niesamowicie psine i nawet przez myśl im nie przyszło bo go oddac!

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
modliszka - co z suką?

:angryy: lipa
przez ten tydzien zajmowała sie nia Ewelina, na zmiane z kims tam u tego kogos w domu...
od poniedziałku miała isc z powrotem na tymczas, w którym była... tak było ustalone. dzisiaj ewelina mi napisała smsa ze jednak ten kolega juz jej nie moze wziac na tymczas... :shake:
szlag mnie trafia, bo mówiła wtedy ze na pewno ją weźmie..

a tu znowu coś, ja juz nie mam siły sie wiecznie zamartwiać i szukac rozwiązania...

w tym wypadku jutro napisze ewelinie zeby przywiozla suke do pabianic. trudno, niech kombinuje transport i dzien wolny, w koncu to ona jest jej prawnym opiekunem...

nie mam juz siły..

Posted

dzis miała wrócić do schroniska...
ale Ewelina chciała tego za wszelka cene uniknąć
wróciła na tymczas do jej kolegi pod Warszawą

szuka domu, ostatniego...

czy mogę Was prosic o pomoc w szukaniu ?

musi byc to dom w którym albo cały czas jest ktoś w domu...albo kto ma doświadczenie z takim psem.

Doris, a własciwie Nika teraz, jest psem dobrym, łagodnym, na szczęście nie zmienił sie jej charakter. Nadal jest bardzo wesoła, bardzo żywiołowa i lubi byc w centrum zainteresowania. Zgadza się z psami, lubi sie z nimi bawić. Pierwsze dwa tygodnie w nowym miejscu może niszczyć. Ale nie są to raczej szkody polegające na wyrywaniu framug czy desek z podłogi. Może porozwalać rzeczy z szafek, półek, pogryźć gazety, ksiązki itp.
Po okresie aklimatyzacji sie uspokaja.
Może mieszkać z innym psem, ale raczej nie z kotem czy gryzoniami.

Ludzi kocha wszystkich, lubi dzieci - na dźwięk śmiechu czy płaczu dziecka, który usłyszy np w telewizji , bardzo sie ożywia, cieszy się.

Posted

Doris jutro wraca do schroniska

nie chce mi sie juz nawet o tym pisac

czy ktos moze pomóc w ogłaszaniu jej? potrzebna jest pomoc...

Doddy - czy mozesz ja wstawic ponownie na strone fundacji?

sprawa jest pilna, ona juz tyle przeszła... :shake:

Posted

to straszne musi byc dla tego psa:placz::placz::placz:
nie mozna dopuscic:shake:czy nie znajdzie sie dla niej kacik w domu,?:placz::placz::placz:
jak mozna tak manipulowac psem?:shake:jezeli jest w domu zastepczym to musi tak dlugo byc ,az nie znajdzie wlasciwy dom.DT nie moze oddac psa do schroniska :shake::shake:Organizacje w przypadkach losowych DT maja zawsze,lub powinni miec DT w rezerwie.

www.psiakiuwandy.ovh.org

Posted

ehhh.... az zal jak sie czyta jacy ludzie sa :shake: moj brat cioteczny ma amstaffke od paru miesiecy (jego 2 amstaff ;)) i Hera jest normalnie "walnieta" :lol: plus jest w tym ze nie jest tak bardzo agresywna bardziej niszczy ale jemu przez mysl nie przyszlo zeby jej sie pozbyc! troche z nia popracowal i teraz to jest calkiem inny pies. nieraz zdarzy jej sie cos nabroic ale ogolnie jest ok :multi: czyli jedna mozna!!

nad Doris jakby sie popracowalo to tez by byla swietnym psem. chociaz z tego co modliszka pisze to ona i tak jest psem lagodnym i w ogole tylko musi sie zaklimatyzowac w nowym otoczeniu co nie jest dziwne skoro tyle razy zmieniala dom :shake:

no nic popytam sie ale raczej nic nie obiecuje wiadomo ze wiekszosc ludzi boi sie psiekow typu bull a nie slusznie :roll: a do tego czasu podnosze psinke

a co sie tyczy schroniska o mysle ze to jednak jest jakis pomysl. przeciez suka musi gdzie sie uspokoic po tym co przezyla a skoro zadnego domku nie widac to coz ..... :roll:

ps. i co sie stalo z amstaffka?? jest w schronie??

Posted

modliszka84 napisał(a):
do schronu ma trafic dzisiaj...

jesli ma ktos jakis pomysł to prosze..

ja mam już dosyć wszystkiego, szczególnie ludzi. same złe wiadomości ...:angryy:

ja taż nie wiem co robić...:shake: Może DT tyle, że sprawdzony, ale to niestety nie jest tak łatwo znaleźć taki dom...