Rike Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Witam Krotki wstep zeby bylo jasne o co chodzi. Mieszkam w bloku, wynajmuje jeden pokoj, mam psa Alaskan Malamute (tylko bez tego ze w bloku psa takiego trzymac nie mozna) Psiak byl kupiony po zastanowieniu i zapoznaniu sie z rasa i wiem czego wymaga. No ale do rzeczy, gdy wracamy ze spacerow (co 2 h z nim wychodze, bo to szczeniak 3-miesieczny) Maly od razu na balkon idzie spac. Wiem, ze te psy sa przyzwyczajone do zimna, ale on ma dopiero podszerstek i sie obawiam, czy nic mu nie bedzie, bo przeciez tak cieplo to nie jest. W pokoju mam juz lodowke bo caly czas balkon otwarty zostawialem, no ale ile wytrzymac mozna i w koncu zaczalem go przymykac. Prosze o jakies opinie na ten temat, czy z psiakiem wszystko ok bedzie, czy jednak zmuszac go do siedzenia w pokoju (praktycznie caly czas spi, gdy wracamy), dodam, ze w pokoju mam chlodno, ale to widocznie temu eskimosowi nie wystarcza. Quote
H5N1-TO-JA Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 poczytaj to może coś pomoże http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=89691 Quote
Rike Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 dzieki czytalem to juz:) Twoj psiak jest juz duzy a moj to 3 misieczny szczeniak, no ale skoro sam sie tam pcha i tyle siedzi to mu chyba dobrze...wrocilismy przed chwila ze spaceru to sie pacnal kolo lozka, o reke sie doprosil i glaskany obgryza kostke;d Quote
NigdyNigdy Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Spokojnie, Rike, mały sobie krzywdy zrobić nie da ;) Wcale nie tak łatwo jest przeziębić takiego, jak to nazwałeś, Eskimosa, choć wcale nie jest to niemożliwe. Uczulam jedynie przed wypuszczaniem psa na zimno, kiedy ma mokry lub wilgotny włos- to może faktycznie zaszkodzic. W "normalnych" warunkach, pozwól mu być tym, kim się urodził, czyli psem północy ;) (upewnij się, że zwierzak nie da rady wyskoczyć przez balkon!!!) Quote
Rike Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Poki co nie da... Zanim dorosnie to sie przeprowadze i bede szukac mieszkania na parterze a nie na 10 pietrze;/ Quote
Recommended Posts