Ada-jeje Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Lavonio jestesmy z toba, wierzymy ze sie uda,zyjemy nadzieja ze to bedzie juz ta druga kropla w czarce, a pozniej nastepne. MUSI SIE UDAC !!! Quote
lavinia Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 dziś poniedziałek, dużo spraw do załatwienia... będę na bieżąco zdawała relacje co i jak Quote
lothia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Lavinia a to bezpiecznie tak na forum? Quote
lavinia Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Lothia, ja będę pisała tu o tym co i tak jest wiadome...a poza tym to nie ja się mam bać......myślę że i tak machina "wybielająca" już poszła w ruch, ale za dużo osób pewne rzeczy widziało i wie o tym schronisku, zeby oni teraz w schronie mogli udawać, że wszystko jest cacy przyjaciół mają, fakt i to wysoko postawionych, no ale my też możemy mieć takich czy innych przyjaciół, prawda ?:evil_lol: Quote
AnkaG Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Jestem ze szczecina - ale bardzo rzadko bywam w schronie. Wyciągnęłam dwa sznaucery (jeden zostal u mnie) i pomogłam symbolicznie (dzwoniac do schronu gadając by nie wydali nikomu) buldożka (pojechał do Warszawy). Schron pozostawia wiele do życzenia. :shake: Raz jak byłam z Inez to widziałam że małe psy nie mają praktycznie nic do lezenia a przechodzac widziałam otwarte drzwi magazynu po sufit zapełniony kocami i kołdrami. :crazyeye: zaczepiłam pracownika czemu nie daja nic psom i usłyszałam że nie mają czasu. Quote
lavinia Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 jestem nie wiem nawet od czego zacząć...dziś wisiałam na telefonie kilka godzin, boli mnie ucho, boli mnie głowa...chora jestem.... ten schron to jedno wielkie bagno....ma najprzeróżniejsze powiązania z lokalnymi władzami, ale na szczęście są też ludzie, którzy tam walczą i cały czas gromadzą dokumentację. Pierwsza sprawa - w 2006 roku Kurier Szczeciński drukował serię listów do redakcji. To były listy od ludzi, którzy widzieli i wiedzieli co się dzieje w schronisku i oburzeni pisali do lokalnej gazety. Skończyło się tym, że schron ( z pomocą gminy i ZUK ) wytoczył gazecie sprawę o naruszenie dóbr osobistych itp. Ta sprawa ciągnie się do dziś i jest wyjątkowo brudna i brzydka. Druga sprawa - na terenie gminy Police działa hycel, pan K, który wyłapuje z okolicznych gmin psy ( oczywiście odpłatnie ) i przekazuje je do....ano właśnie, nikt nie wie dokąd..... Okazuje się, że tenże pan K, jest również pracownikiem naszego schronu i są dowody na to, że psy trafiają właśnie tu ( pod osłoną nocy i potajemnie ), zeby wkrótce zakończyć żywot. 205 psów - taka liczba po prostu się rozpłynęła.....ciekawe, prawda ? nie mogę napisać więcej teraz......siedzę nad papierami i oczom nie wierzę.. Quote
justine. Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 hmm dopiero dopadlam watek z tego co wiem to NA PEWNO widzieli i obserwuja ten watek, co do tego nie mam zadnych watpliwosci tez widzialam wiele i przeszlam z nimi wiele, szczegolow jednak nie bede na forum pisac bo wiedza ze ja to ja... jedno z takich zdarzen,np. kiedy zarezerwowalam jako wolontariuszka psa, ktory mial byl nastepnego dnia odebrany, nagle okazalo sie ze po 3 miesiacach odebral go wlasciciel..... Quote
Jola_K Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 nie ogladalam, ale wiem od siostry ze dzisiaj na tvn24 po 17:00 w "Prosto z Polski" bylo o szczecinskim schronie o personelu i ich znieczulicy Quote
Inez Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Jola_K napisał(a):nie ogladalam, ale wiem od siostry ze dzisiaj na tvn24 po 17:00 w "Prosto z Polski" bylo o szczecinskim schronie o personelu i ich znieczulicy Czy gdzies mozna to obejrzeć? Quote
lavinia Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 cholera, nic o tym nie wiedziałam :-(, że to dziś - od jutra reportaż będzie na stronie TVN24, w zakładce "Prosto z Polski ". A właściwie to dziś od 24.00 jadę do Szczecina wkrótce :evil_lol: Quote
ARKA Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Byl reportaz ale to ktos powiadomil tv,naoczny swiadek,byl naocznym swiadkiem zagryzania psa przez inne psy i opieszalosci personelu aby udzielic pomocy. Jasne-potem lakoniczne stwierdzenie p.kierownik-ze wet dospil psa. Tak jakby czekali na takie zagryzania, celowo.. Quote
Jola_K Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 a na tvp1 w progr. Celownik bylo o skorkach kocich, ktore sa sprzedawane ze wzgledu na ich niezwykla moc uleczania... :crazyeye: Chryste, w jakim ja kraju zyje! :angryy: Quote
lavinia Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Arko, tam psy są zagryzane każdego dnia i wszyscy to widzą... każdego dnia...dzień w dzień słyszałam o tym, że ma być program, jednak nie było wiadomo kiedy i o którym konkretnym przypadku, bo skarg jest mnóstwo, równiez do prasy i telewizji mam nadzieję, że się teraz ruszy Quote
akucha Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Czyli szykuje się grubsza afera z tym schronem. Jeśli ta mordownia wytoczyła proces obrońcom zwierząt i on ciągnie się do dziś, to Lawinio mamy niezły punkt zaczepienia :razz:, sojusznicy już są! Quote
lavinia Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Akucha , tam była też taka historia, że ten hycel mówił, że w tych Policach ma schronisko i tam te psy wędrują. To schronisko oczywiście było fikcją, bo wszystkie wyłapane psy trafiały do Szczecina mam tu link do raportu p Wypycha na tem temat; http://www.boz.org.pl/zp/police/index.htm mam nadzieję, że mogę to tu wkleić, ale to równiez jest informacja jawna, każdy może ją sobie sam odnależć w necie. poza tym schronisko w Szczecinie jest na czarnej liście schronisk za rok 2006 i najprawdopodobniej również za rok 2007 ( nie ma jeszcze raportu ) tu link; http://www.boz.org.pl/raport/2006/lista.htm a tu bardzo ważne zdanie Lista zawiera schroniska, których dostępne dane statystyczne wskazują, że nie są zakładami opieki nad zwierzętami. Quote
akucha Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Czytałam te raporty, Arka podawała. To mordownia jest i kolejny biznes z hyclem w tle... Czyli forsa. Może czas wejśc na forum szczecińskie? Quote
lavinia Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 jest kilka, zastanawiam się gdzie najlepiej uderzyć tu jest tylko gadu - gadu http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=70 tu już trochę lepiej http://www.forumszczecin.pl/ i jeszcze jedno http://oszczecinie.pl/forum/portal.php Quote
akucha Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ale chyba GW ma najwięcej użytkowników, najwiekszy tam ruch. Wrzucić można we wszystkie. Quote
ARKA Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,4940454.html Tu zacznijcie wszyscy pisac!! Quote
lavinia Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 link do reportażu; http://www.tvn24.pl/2112,1,prosto_z_polski.html straszne, zobaczcie koniecznie !!!! Quote
akucha Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Lavinio, wklej ten link do pierwszego postu i link do forum, który podała Arka też. Quote
agiza Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 W Szczecinie organizacje, które zostały powołane do tego żeby pomóc zwierzętom walczą ze sobą.Oprócz bezduszności i bezmyślności ludzkiej jest walka o to kto jest ważniejszy... Quote
Recommended Posts