lavinia Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 mnie wbiły w ziemię te utylizacyjne statystyki - to jest masowy "przerób " !! A jeśli się dobrze wczytać w regulamin, to sprawa z ich strony wygląda prosto ----mamy tyle a tyle miejsc, psów przybywa tyle a tyle, nie chcemy przepełnienia, więc eliminujemy nadliczbowe jednostki----- koniec, kropka, w majestacie prawa Quote
beka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Patrząc na ilośc utylizowanych zwierząt to do Krzyczek im niedaleko :( Quote
ARKA Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='lavinia']według informacji otrzymanych od jednej z firm, która zajmowała się utylizacją padłych lub uśpionych zwierząt w Szczecinie, miesięczna ilość "materiału" do utylizacji z tego schronu to średnio, uwaga 2.5 TONY, czyli 2500 kg zakładając, że pies średniej wielkości waży 16 - 20 kg, to daje nam 156 sztuk - psów, kotów, szczeniąt itp. I dalej idąc tym tropem, ponieważ schron odbiera takze do utylizacji ( opłata 50 zł ) zwierzęta od właścicieli i z niektórych lecznic, to nawet gdyby takie zwierzęta stanowiły 20 % całości, to wciąż zostaje około 124 sztuk zwierząt do utylizacji ze schroniska. przypominam - to są dane za miesiąc , czyli taka ilość x 12 miesięcy = 1488 sztuk w skali roku. cdn Tu sa dane szczecinskiego-"oficjalne" dane..wiadomo, ze papier wszystko przyjmie-ciagle to powtarzam. http://www.boz.org.pl/sch/zp.htm Quote
Inez Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 GoWa, a wiesz za czyje pieniądze ten remont, tzn te zadaszenie, podest?:cool3: Z tego co mi wiadomo to Agnieszka D. zasposnorowała. A to ze wolontariatu nie bylo to nie do końca prawda, byłam ja, była Diana, Klaudia i więcej nam bylo mozna robić , było więcej swobody. Teraz? Szkoda gadać...:roll: Quote
lavinia Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 cały czas dostaję nowe wiadomości......ciężko się dziś umawiać z ludżmi, bo jest weekend, ale jestem dobrej myśli - chcę, zeby ta mała buldożka i jej niepotrzebna śmierć, była ostatnim kamykiem do tego ogródka....żeby się teraz to wszystko wysypało na ziemię i żeby zmienić ten okrutny bezsens w coś pozytywnego... jeśli przez nasze działania zmieni się cokolwiek, chociaz jedna mała rzecz, która sprawi, ze będzie mniej cierpienia i śmierci, to przecież warto....... chcę wierzyć, że tak będzie Akucha, robię zestawienie informacji, ale ciężko mi idzie - złapał mnie jakis obrzydliwy wirus i czuję się podle....dokończę jutro i prześlę Ci co mam...bo nawet myśleć logicznie nie potrafię teraz, a chcę to zrobić dobrze... Quote
akucha Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='lavinia']według informacji otrzymanych od jednej z firm, która zajmowała się utylizacją padłych lub uśpionych zwierząt w Szczecinie, miesięczna ilość "materiału" do utylizacji z tego schronu to średnio, uwaga 2.5 TONY, czyli 2500 kg zakładając, że pies średniej wielkości waży 16 - 20 kg, to daje nam 156 sztuk - psów, kotów, szczeniąt itp. I dalej idąc tym tropem, ponieważ schron odbiera takze do utylizacji ( opłata 50 zł ) zwierzęta od właścicieli i z niektórych lecznic, to nawet gdyby takie zwierzęta stanowiły 20 % całości, to wciąż zostaje około 124 sztuk zwierząt do utylizacji ze schroniska. przypominam - to są dane za miesiąc , czyli taka ilość x 12 miesięcy = 1488 sztuk w skali roku. cdn SZOK!!! To ogromna liczba zwierząt :-( ARKO, statystki, do których link podajesz, wykazują niewielką ilość. Czy ja dobrze czytam te tabele? Lavinio, ja poczekam. Quote
Ada-jeje Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Tez bede sledzic ten watek, moze w koncu po jednej kropli uzbiera sie miarka, Krzyczki juz sa na tepecie, kolej na nastepna mordownie a jest ich cala chmara. Moze ktos w koncu napisze o jednym schronie z ktorego by mozna brac wzor. Bo podejrzewam ze takich nie ma a jesli sa to dlaczego sie ukrywaja i nie pomagaja w walce z tymi mordowniami pokazujac tym samym ze jednak mozna inaczej. Quote
lavinia Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 a te dane to dopiero poczatek, czubek takiej wielkiej, śmierdzącej góry oficjalne dane schroniska ; Styczeń 2008 - zagryzienia - 1 nieoficjalne, potwierdzone pzrez osobę bywającą w schronie regularnie ; Styczeń 2008 - zagryzienia - 16 to jest dopiero początek..... Quote
akucha Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 No pięknie... Ale jak udowodnić tę nieoficjalna liczbę? Krzyczki zamknięte!!!!!!!!!!!!! Do wyjasnienia, ale zawsze to ogromny sukces!!! Quote
xxxx52 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 krzyczki zamkniete ,to dopiero pol sukcesu,co bedzie z psami,ile lat za kratami dostana winni.? Wtedy mozemy podsumowac. Quote
lavinia Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Akucha, ja myślę, że w tej chwili wiele osób chętnie podzieli się informacjami, ale prywatnie. Jeśli jednak sprawa zostanie nagłośniona, złozone zostaną skargi, zainteresuje sie media tym tematem, wtedy łatwiej będzie uzyskać oficjalne zeznania osób, które wiedza i widzą, ale milczą, bo nie chcą stracić mozliwości pomagania tym zwierzętom, nawet w tak ograniczonym zakresie jak dziś. Quote
akucha Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Masz rację! Najwazniejsze, żeby sprawę nagłosnić. Quote
xxxx52 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Informacje do gazet,telewizji robia cuda oraz nachodzenia prezydenta miasta ,wlascicieli schroniska oraz pisanie petycji i wysylanie do urzednikow. Quote
ARKA Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='akucha'] ARKO, statystki, do których link podajesz, wykazują niewielką ilość. Czy ja dobrze czytam te tabele? . Niewielka? UPADKI-w 2006 roku-806 psow i 52 koty Quote
Greven Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Bezimienne i te nazwane, psy i koty... pamiętamy. Quote
akucha Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 :splat: Bo ja durna na koty spojrzałam, myślałam, że to podsumowanie. To z nerwów... Kiedy będą dane za 2007 rok? Quote
lavinia Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 w poniedziałek mam miec troche informacji na piśmie - statystyki itp zobaczymy jak się mają do tych oficjalnych, czyli "ładnych" Quote
Jola_K Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 liczby sa przerazajace! drazcie temat, nie dajcie skurczybykom spac spokojnie! Quote
Greven Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 lavinio, to jest Bolek... (po lewej) ... adopcja do Niemiec? Quote
lavinia Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 dzięki Greven do Niemiec mówisz....to niezła przykrywka.... schronisko ma umowę z organizacją niemiecką, prawda ? można rózne rzeczy robić.... Quote
Guest Msand Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Lavinia sprawdż pw - na tyle ile jestem w stanie pomóc pomogę. Odszukajcie wątek podhalanki, która przybyła z kołobrzeskiego (tak mi się wydaje - albo koszalińskiego) schroniska. Została niby uśpiona - ale papierów na to nie mieli. Chwilowo nie mogę się udzielać - jestem z dzieckiem w szpitalu. Quote
lavinia Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Msand wielkie dzięki za pw....... napiszę do Ciebie wieczorem i kciuki trzymam za zdrowie Quote
Viris Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Biedne suczysko. To straszne, dzwoniłam dowiedzieć się kiedy "jedziemy", Lavinia oddzwoniła.. nie spodziewałam się takich wieści. Jestem załamana. Ta psinka miała wielką szansę. Tyle bulwek udało się uratować, a na prawdę strasznym stanie były... Quote
amalena Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Wiesz, ja też tam wypatrzyłam suczkę, 31/2008, nadałam jej pośmiertnie imię Betty... zastanawiałam się, czy adoptować ją... nagle zniknęła ze strony www... myślałam że ktoś ją adoptował, ale na www nowy dom jej nie znalazłam... zwłaszcza ze była też na stronach szczecińskiego schronu, adopcjach org i czymś tam jeszcze ... Dzwonię a kobieta mi mówi: eutanazja... a buldożkę widziałam na www... też mi wpadła w oko ale ja akurat wole inne rasy...żal jej...piękny pies by był... czemu oni tak szybko sięgają po uśpienie... Quote
lavinia Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 ja sie do tej pory nie moge pozbierać.....a im więcej wiem, tym silniejsze we mnie przekonanie, ze nie mozna tego tak zostawić - popatrzcie na Krzyczki i inne miejsca - tam się ruszyło - tutaj też się uda !!!! Quote
Recommended Posts