Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po moim ostatnim mailu w którym zdecydowanie postawiłam warunek albo rozmowa telefoniczna albo z umowy nici nastąpiła absolutna cisza!
I dobrze,że się szybko wyklarowało.
Ale od początku to było trochę dziwne.
Kilka psów już wyadoptowałam i mniej więcej wiem jak pisza ludzie naprawdę zainteresowani i tylko jeden raz zawiódł mnie instynkt i została uśpiona moja czujność. W przypadku Pestki, niestety.
Pamiętam adopcję Misti ze Zgierza- Podhalanki. Ludzie byli z Katowic, same konkrety, od razu widać że marza o niej, i nie było problemu odległości, w ciągu półtora tygodnia dogadaliśmy szczegóły i mimo iż sami niezmotoryzowani zorganizowali sobie transport do Zgierza. Przejechali mnóstwo kilometrów, wzięli Misti i pojechali spowrotem. Kontakt jak najlepszy i domek super i ludziei normalni i zadowoleni.
I takie adopcje marzą mi się dla tych bid, które jeszcze pozostają bez domków. takie by nikt z oddających do adopcji nie musiał się zastanawiać czy pies trafia do dobrego domu.

Posted

No, nici.:roll:
Ale będę się starała,głupio mi nachodzić ta Panią w domu, bo ona ma mamę chorą na Alzheimera, która nie wstaje już z łóżka. I zawsze się boimy, że najdziemy ją w nieodpowiednim momencie.
Dlatego robię polowanie na dworzu, a ze nie jestem tam codziennie to jest mi trudno utrafić. Jak nie mam aparatu to pies jest zawsze..... Hehe.
Ale ma się dobrze i w dalszym ciągu prosimy o dom.

Posted

U Lucka nic się nie zmienia. Siedzi w domku tymczasowym, zainteresowanie ogłoszeniami w tej chwili zerowe. Ale jestem w miarę spokojna bo Pani z tymczasu nie mówi,że chce się go pozbyć. Ciągle mamy cichą nadzieję, że pokocha Lucka. I dom tymczasowy stanie sie domem stałym, ale to nadal tylko nadzieje.
Zdjęcia będą na pewno, ale nie jestem w stanie powiedziec kiedy. Raz że nie zawsze dobrze się czuję, dwa że najlepiej jest spotkać Panią na dworku,bo i zdjęcia lepsze i Pani byłaby mniej skrępowana, bo ma w domku chorą mamę.
Będę polować.