Jump to content
Dogomania

Pomocy młoda bezdomna Mastifka na wsi pod WAW ! ma DOM!

Recommended Posts

Posted

Witajcie

Dziś dostałem info o młodej około rocznej suczce w typie mastifa błąkającej się po wsi. Sunia jest łagodna i przyjacielska chociaż nieco się boi. Zapewne jest skutek rozsiewanych tam plotek o jej rzekomej agresywności. Osoba od której mam info zaprzecza temu - głaskała sunie która zachowuje się jak przytulak. Jest w niezłym stanie.
Sunie trzeba jak najszybciej stamtąd zabrać !
Mamy obiecany przez cioteczkę Lamię ( wielkie dzięki!!) kojec (od poniedziałku) dla suni. potrzebna jest ekipa do złapania jej i zawiezienia do Lamii. Ja jestem bez samochodu :-( ale mogę zwrócić za paliwo i wziąść udział jeśli pojedziemy w weekend.
Chciałbym jednak aby było mozliwe zabranie jej jak najszybciej - może ktoś da 3 dni tymczasu ?
Mam dostać zdjęcia. Miejsca dokładnie mogę podać na PW (lepiej być przezornym)

Posted

Tylko i aż... Suńka jest podobno poza tym że ostrożna i przestraszona bardzo całuśnym psem. Jest też raczej bardzo młoda - moi informatorzy podejżewają że przeszła/przechodzi pierwszą cieczkę i to jest powód jej bezdomnośći, możliwe że uciekła opiekunom.

Posted

W niedzielę mogę pomóc - mam samochód. Nie wiem tylko jeszcze o której, bo w jakims momencie muszę być na Centralnym i odebrać syna z pociągu z Krakowa ( przywiezie pieska do Warszawy na tymczas). Ale sprawa jest do dogrania.

Ewentualnie poniedziałek w ciągu dnia tez jest mozliwy.

Posted

Mogę tylko podnieść i trzymać kciuki, żeby się udało jak najszybciej zabrać sunię...........
KWL napisz do Zmysła i Evy2406, może oni będą mogli pomóc jakkolwiek....

Posted

Na razie nic konkretnego nie padło. Najkorzystniej byłoby umówić się jakoś na sobotę lub niedzielę ale przeszkadza nam w tym brak DT do wtorku...Tak więc na razie opcja akcji we wtorek wydaje się bliższa.

Posted

Czyli wszystko zależy od DT, ja niestety w tym już :lookarou: mogę pomóc.
Ale jeśli by się coś znalazło to jutro może udało by mi się zorganizować samochód.
A czy mógł by ktoś napisać gdzie dokładnie psiak się znajduje?

Posted

Napiszcie pw gdzie to jest. Mam mały samochód i ewentualnie czas może znajdę...... zalezy od dnia.
Mam boks, ale jeszcze nie :shake: dorobiłam się budy, więc DT ( nawet do wtorku) odpada.

Posted

jak to już?
ty to jednak jesteś szybszy niż błyskawica z tymi adopcjami:lol:
tylko nie pisz, że dołączyłeś ją do swojego stadka?:cool3:;)

gratuluję!!!!!!a suni życzę najlepszego w nowym domku!!!