KWL Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Witajcie Dziś dostałem info o młodej około rocznej suczce w typie mastifa błąkającej się po wsi. Sunia jest łagodna i przyjacielska chociaż nieco się boi. Zapewne jest skutek rozsiewanych tam plotek o jej rzekomej agresywności. Osoba od której mam info zaprzecza temu - głaskała sunie która zachowuje się jak przytulak. Jest w niezłym stanie. Sunie trzeba jak najszybciej stamtąd zabrać ! Mamy obiecany przez cioteczkę Lamię ( wielkie dzięki!!) kojec (od poniedziałku) dla suni. potrzebna jest ekipa do złapania jej i zawiezienia do Lamii. Ja jestem bez samochodu :-( ale mogę zwrócić za paliwo i wziąść udział jeśli pojedziemy w weekend. Chciałbym jednak aby było mozliwe zabranie jej jak najszybciej - może ktoś da 3 dni tymczasu ? Mam dostać zdjęcia. Miejsca dokładnie mogę podać na PW (lepiej być przezornym) Quote
_beatka_ Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 ja samochodu nie mam:shake: ale do łapania mogę się przydać;) pytanie tylko kiedy i jak się tam dostać?:roll: Quote
KWL Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Jak najprędzej. Jak tylko się znajdzie transport i możliwość DT. Jak się DT nie pojawi to pewnie w niedzielę. Quote
beka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Cholerka, to tylko i aż 3 dni. Ja mam wolny kojec ale czekam na sunię z Kielc , a nie wiadomo kiedy przyjedzie..... Quote
_beatka_ Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 jakbym byla potrzebna na lapankę to KWL mój numer masz;) Quote
KWL Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Tylko i aż... Suńka jest podobno poza tym że ostrożna i przestraszona bardzo całuśnym psem. Jest też raczej bardzo młoda - moi informatorzy podejżewają że przeszła/przechodzi pierwszą cieczkę i to jest powód jej bezdomnośći, możliwe że uciekła opiekunom. Quote
beka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Sunia ma wątek na molosach http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?p=469516#post469516 Quote
lamia2 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Niestety kojec będę miała wolny dopiero w poniedziałek późnym wieczorem, tak więc realnie możemy mówić o wtorku dopiero :shake: Quote
lavinia Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 W niedzielę mogę pomóc - mam samochód. Nie wiem tylko jeszcze o której, bo w jakims momencie muszę być na Centralnym i odebrać syna z pociągu z Krakowa ( przywiezie pieska do Warszawy na tymczas). Ale sprawa jest do dogrania. Ewentualnie poniedziałek w ciągu dnia tez jest mozliwy. Quote
Hakita Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Mogę tylko podnieść i trzymać kciuki, żeby się udało jak najszybciej zabrać sunię........... KWL napisz do Zmysła i Evy2406, może oni będą mogli pomóc jakkolwiek.... Quote
Ewusek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 pod Warszawa, ale z sktorej strony ? jaka to wies ? Quote
setka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [LEFT]Proszę o PW, gdzie to jest? [/LEFT] Quote
Ilona.S Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Czy udało się zorganizować transport? Quote
KWL Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Na razie nic konkretnego nie padło. Najkorzystniej byłoby umówić się jakoś na sobotę lub niedzielę ale przeszkadza nam w tym brak DT do wtorku...Tak więc na razie opcja akcji we wtorek wydaje się bliższa. Quote
Ilona.S Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Czyli wszystko zależy od DT, ja niestety w tym już :lookarou: mogę pomóc. Ale jeśli by się coś znalazło to jutro może udało by mi się zorganizować samochód. A czy mógł by ktoś napisać gdzie dokładnie psiak się znajduje? Quote
EVA2406 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Napiszcie pw gdzie to jest. Mam mały samochód i ewentualnie czas może znajdę...... zalezy od dnia. Mam boks, ale jeszcze nie :shake: dorobiłam się budy, więc DT ( nawet do wtorku) odpada. Quote
Tengusia Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 biedne malenstwo mam nadzieje ze uda wam sie ja zlapac :thumbs: Quote
Hakita Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej..... Quote
Kasia Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Oby tylko udało się wszystko zgrać i aby suni nic sie nie stało do tego czasu!!! Quote
KWL Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Uff, dotarłem ! W sobotę sunia pojechała do nowego domu ! Quote
_beatka_ Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 jak to już? ty to jednak jesteś szybszy niż błyskawica z tymi adopcjami:lol: tylko nie pisz, że dołączyłeś ją do swojego stadka?:cool3:;) gratuluję!!!!!!a suni życzę najlepszego w nowym domku!!! Quote
Kasia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Od razu przepraszam za offa :oops: ale bardzo prosimy o pomoc w głosowaniu w Krakvecie na Greven i Jej zwierzyniec... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105760 Będziemy wdzięczni za oddane głosy. Liczymy na Was.:loveu: Quote
KWL Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Moje stadko nadal liczy cztery sztuki. Nowy domek dali znajomi ludzi którzy zgłosili się do mnie więc moja zasługa niewielka. Quote
_beatka_ Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 jak to nie wielka? właśnie bardzo wielka bo to Twoi znajomi:cool3: Quote
Recommended Posts