Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ano właśnie - ja będę troszkę mniej gadać wybaczcie, ale jakiegoś doła poświatecznego złapałam. Mało tego - psów w potrzebie coraz wiecej, domy zaczarowało, nikt się nie pyta, nie dzwoni - eee - bez sensu!!!

Posted

gusia0106 napisał(a):
To w ramach doła powiem Wam tylko, że mój Vario miał wczoraj wylew...
Teraz to mi się dopiero wszytskiego odechciało

O matko i córko - NO I CO?????
Jak się ma chłopak? Aga,on już starszy pan, prawda? I to jeszcze bezśledzionowy sercowiec - dobrze wszystko kojarzę??Opowiadaj dziewczyno, bo się na niczym nie skupię...

Ja też mam wieści - że Kreon ( "mój" owczarek jakiś się taki wycofany i ospały zrobił.......)

Posted

Tak naprawdę to niewiadomo.
Miał już raz wylew półtora roku temu - wtedy było gorzej, objawy były silniejsze znaczy i wyszedł z tego w sumie całkowicie.
Jest tak, że ma głowe przechyloną na prawą stronę i na tą samą stronę go zarzuca jak chodzi. Do tego lekki oczopląs. Dostał zastrzyki ze sterydów wczoraj, a jego pani doktor jest dzisiaj od 15 dopiero więc wtedy będę wiedzieć więcej.
W każdym bądź razie rokowania są takie, że albo się cofnie albo........ nie.
Ale na to potrzeba kilu dni.

Dobrze kojarzysz Neigh - bezśledzionowy bo miał raka śledziny więc i raka i śledzione trzeba było usunąć (+ jest taki, że nie ma przerzutów, nacieków itp.), a sercowy nawet nie ze wzgędu na wiek (myślę, że ma koł0 12, ale nie wiem na pewno bo to znajda) tylko genetyczną wadę ma chłopak.

No i pecha najwyraźniej..

Posted

Jakiego pecha, o czym Ty mi tu piszesz??? Facet miał życiowego farta. Pomyśl, gdyby trafił w inne rece tak schorowany pies........jakie miałby szanse???!!

Pecha to miala moja Sake - miała 7 lat jak się uaktywnił chłoniak......i co? I nawet ja się musiałam poddać.....

Posted

No dam, dzięki.Zawsze to łatwiej czekać z kimś.

A a'propos Kreona to pamiętam o nim od dniajak mi go pokazałaś.
Wiesz Neigh, jakbyś mi napisała o nim na PW wszystko co wiesz i może zdjęcie jak dasz radę, to mu dzisiaj wątek założę. Może on będzie miał trochę szcześcia. To piękny pies jest.

Posted

malawaszka napisał(a):
zaciskam :kciuki: i MUSI być dzisiaj jakaś dobra wiadomość BŁAGAM!!!! :modla:

I jest:-) Dostałam smsa, wylew nie był duży - ponoć takie historie zdarzają się starszym panom

A ja dziś zadzwoniłam do takiej koleżanki mojej mamy, bo słyszałam ze stracili psa tuż przed Świetami.........z 10 lat się z nią nie widziałam:-). Nooo. Ale mi powiedziano, że jeszcze za wcześnie na nowego psa.....O to taki dom z najwyższej pólki.......by był.

Posted

Neigh napisał(a):
I jest:-) Dostałam smsa, wylew nie był duży - ponoć takie historie zdarzają się starszym panom

:multi: uffff i oby chłopak jak najszybciej się pozbierał! :kciuki:

a w tym domku od Koleżanki Twojej Mamy Neigh to wcześniej czy później ulokujesz jakiegoś psiula :loveu: