malawaszka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Proszę tu nie rozprawiać o swoich rachunkach :mad:tylko o tym jak znaleźć domek dla naszego przystojniaka!!! Tyle (właściwie nie wiemy ile, ale na pewno dużo) już przeszedł, że czas najwyższy mu wynagrodzić całe zło!!! Jest piękny!!!! A Gusia mogłaby wpisać w tytuł, że sznaucerowaty Teodor :loveu::loveu::loveu: bardzo fajne imię :loveu::loveu::loveu: Quote
Miki Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 malawaszka napisał(a):Proszę tu nie rozprawiać o swoich rachunkach :mad:tylko o tym jak znaleźć domek dla naszego przystojniaka!!! Tyle (właściwie nie wiemy ile, ale na pewno dużo) już przeszedł, że czas najwyższy mu wynagrodzić całe zło!!! Jest piękny!!!! A Gusia mogłaby wpisać w tytuł, że sznaucerowaty Teodor :loveu::loveu::loveu: bardzo fajne imię :loveu::loveu::loveu: Domek bardzo ważna sprawa, ale fundusze na hotel też ważne. Dlatego szukamy gorączkowo po wszystkich kieszeniach. Czas trudny, ferie, wyjazdy a tu kasa na hotel potrzebna na wczoraj. Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Nie? Teodor jakoś tak pasuje do sznaucerowatego.......no i jakies takie dostojne jest. I zdrobnić się da..... No właśnie DOM!!! Po kiego za hotel płacić? Do domu faceta....!!! Quote
_beatka_ Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 klasycznie oferuję allegro:razz: tylko proszę o tekścik jakiś chwytający za serce:razz: Quote
Wisełka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 A jednak Teodorek :loveu: :loveu: :loveu: Fajnie że się spodobało :p Quote
auraa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Nie wiem dlaczego ale widzę tego Teodora z "M jak miłość" :evil_lol: Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 To może dziś tekścik tutaj? Od razu ciotki poprawią.... Chwytający za serce? To jest Teodor.......tak nazywa się dziś. Jak nazywał się będzie jutro nikt tego jeszcze nie wie. Wszystko zależy od tego czy znajdzie dom. Czego szukał Teodor pewnego lutowego wieczoru? Skąd przyszedł? Czemu zjawił się właśnie tam? Nikt tego nie wie. Psy mogłyby opowiedzieć niejedną historię.......Historie Teodora nie nadawałyby się do opowiadania na dobranoc. Kim był pan Teodora? Czy w ogóle miał pana? Chyba tak...Jednak jego stan nie świadczył o tym. Psiak był pokryty skorupą wiszących dredów, śmierdział na odległość. Wyglądał strasznie. Gdyby był małą, puchatą kuleczką moze miałby jakieś szanse na coś do jedzenia......A tak. Zobacz jaki śmierdziel.....rzucił ktoś pod jego adresem. Won kundlu! krzyknął inny. Wynocha stąd - wyjątkowo grzecznie przemówiła jakaś kobieta. I tak wyganiany, przeganiany Teodor przemykał się chyłkiem przez świat. Aż przyszło zwątpienie...... I wtedy zdarzył się cud. Ktoś zobaczył w tej śmierdzącej kupie dredów psią istotę. Istotę, która - tak jak te "domowe" zasługuje na czyjąś miłość, na własną smycz, na ciepło ludzkich rąk. Bo właściwie dlaczego nie??? Teodor nie jest już młody. Ma za sobą burzliwą przeszłość. Został ostrzyżony. Z kupy kłaków wyłoniła się całkiem sympatyczna morda. Dostał szansę od losu. Został umieszczony w hotelu.......jednak zostać tam długo nie może. ( ach te finanse ).Potrzebuje domu. Jak każdy. Był poraniony, ktoś sam niefachowo próbował przycinać mu uszy - żeby ładnie sterczały.....nie wyszło,a lęk pozostał. Teodor toleruje inne zwierzęta, wie co to smycz. Uwielbia spacery.......nie bardzo lubi zabiegi pielęgnacyjne. Muszą mu się źle kojarzyć. Nadal nieufny. Pozwala się głaskać, jednak nie lubi być tarmoszony. Jakoś tak, moze być? Potrzebuje spokojnego, odpowiedzialnego domu. Chętnie zamieszkałby w ogródku. Z całą pewnością nie oddamy go na łańcuch!!! Quote
malawaszka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/991588_teodor_mix_sznaucera_sr_kto_wynagrodzi.html zrobiłam wyróżnione ogłoszenie na alegratce - napisałam inny tekst, część wzięłam z tego co napisała Gusia - może być czy wstawić ten co napisała Neigh? Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='malawaszka']http://ale.gratka.pl/ogloszenie/991588_teodor_mix_sznaucera_sr_kto_wynagrodzi.html zrobiłam wyróżnione ogłoszenie na alegratce - napisałam inny tekst, część wzięłam z tego co napisała Gusia - może być czy wstawić ten co napisała Neigh? Może być. Kazali to napisałam:-) Ale dziś nie mam weny.....Nic mi się złego nie przytrafiło.....:-) Quote
Wisełka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Neigh napisał(a):Może być. Kazali to napisałam:-) Ale dziś nie mam weny.....Nic mi się złego nie przytrafiło.....:-) No właśnie mi też dziś weny totalnie brak :roll: Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Wisełka a skąd masz Teośka w bannerku??? Ja też chcę!!! Quote
Wisełka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Zrobiłam sobie :p Co prawda odpowiednich programów mi brak żeby go ulepszyć... no ale cóż jest jaki jest ;) Pozwalam Ci gwizdnąć go ode mnie ;) Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 ha:-). Mam. uff zrobiłam finansowe porządki u Tygrysa........ Quote
gusia0106 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Wy poważnie z tym Teodorem????:lol: No dobra, niech będzie:cool3: Miesięczny koszt pobytu chłopaka w hotelu to 300zł. Myślę, że na miesiąc się da uzbierać, ale potem byłoby cudownie gdyby chłopak trafił do domu. Najlepiej stałego - tak sobie marzę..... Bo on potrzebuje jednej kochającej rodziny, która by go nauczyła, że nie trzeba się bać, że dotyk nie równa się z bólem, że jak ktoś chce go pomacać, podotykać, to dlatego, że chce dla niego dobrze, a nie dlatego, że chce mu zrobić krzywdę. Może nie uwierzycie, ale on NAPRAWDĘ tego nie wie. Dzisiaj pojadę chłopaka zaszczepić. Znaczy nie ja bezpośrednio tylko wet;) Powiem Wam wieczorem co u niego słychać. Beatka o allegro ładnie prosimy. A banerek Martuś gwizdnę od Ciebie i ja;) Ps. Jak edytować tytuł wątku?:oops: Bom ja jest technologiczno - edytorski jełop;) Quote
_beatka_ Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 zaraz muszę wychodzić pozałatwiać parę spraw na mieście, ale jak wrócę to zrobię alllegro:multi: Quote
gusia0106 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Oki, dzięki:multi: Tytuł jakoś zmieniłam - nie do końca wiem jak,ale jakoś się udało;) Quote
Neigh Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 No więc tak: dzięki uprzejmości Kanzaj pies będzie miał darmową!!! kastrację. Nie będę tłumaczyć co i jak. Ważne, ze wykastrowny będzie:-). Rozmawiałam dziś z Magdą ( hotelowa właścicielka) - pies ponoć: - chodzi za nią krok w krok bez smyczy - pozwala jej na wszystko!!!!! - no niemal;-) - Magda twierdzi, że jest rewelacja, socjalizacja postępuje w tempie niewiarygodnym. Za 2 tyg można go polecać dzieciom i do bloku:-).Nooo może z tym blokiem to przesadziłam ihhih.. Wiecie co? To jest niesamowite jak te psy rozkwitają.........jak się im trochę serca okaże. Problem - brzydko poprzerastana prostata........ Czyli tak: ostrzyżony, wykastrowany, zaszczepiony.......... Potrzeba ciągle kasy na hotel na razie na ten cel jest 20zł. Ja dałam różne rzeczy na bazarki.......może coś z tego będzie. Na razie pies jest w hotelu na krechę......Nie może tak być długo, bo stracę wiarygodność, a szkoda by bylo takiego miejsca. Quote
gusia0106 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 No mówiłam właśnie, że to kwestia czasu. Bo on w Magdzie to widzi teraz swojego człowieka - a swojemu człowiekowi da zrobić ze sobą wszystko. Może nie od razu, ale z drugiej strony to on czasu za wiele nie potrzebuje żeby zaufać - jak widać. A że dla innych będzie niedotykalski to nawet lepiej:diabloti: Malawaszka - dzięki piękne za ogłoszenie - jasne, że może być:cool3: Quote
malawaszka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Neigh ale ta prostata powinna się zmniejszyć po kastracji nie? Quote
Miki Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Czy te 20 zł na hotel które ma Teodor to moje? Bo owszem zapłaciłam za prąd, ale poprzedni, a następny termin już mi minął. :evil_lol: :eviltong: Na hotelik wpłacę dopiero w przyszłym tygodniu.:oops: Quote
gusia0106 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Nie, nie Miki, nie Twoje;) Niczego nie liczę "na wyrost" jakby;) 20 zł zostało z wpłaty Malawaszki, która dała nam 150 zł na strzyżenie+uspokojenie+kaganiec dla Teosia Quote
Wisełka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Teodorek szuka wspaniałego domku! Szybko mi się tu zgłaszać :p Quote
_beatka_ Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 teodorkowe allegro:multi: http://www.allegro.pl/add_item.php?add_ok=1&PA=&this_item_id=313829594 Quote
Neigh Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Możecie wierzyć lub nie - Teodor zamiast szczepienia został pozbawiony jajek:-). Dzięki Kanzaj:-) w pas się kłaniam. Co z prostatą........zobaczymy. Na razie ma tą pupę taką hmmm no wywaloną...Ponoc ma być lepiej. Baaaardzo proszę pomóżcie z tym domem.......może komuś by się taki Teodor przydał do szcześcia:-) Quote
Recommended Posts