mars83ster Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Witam, jesli nie ten dzial to przepraszam ale cos sie dzieje z moim owczarkiem :/ Otoz w zeszly piatek moja mama byla z nim u weterynarza( mieszkamy w IRL) i zbytnio sie z nim nie dogadywala ale nie o to chodzi. Dostal on jakis zastrzyk ze po tym jak wrocilem uszy mu staly poziomo (rowno z linia glowy), mial problem je postawic spowrotem. Dostal tez tabletke przeciw robakom i jak narazie robi stolec + male biale robaczki. Ostatnie kilka dni prawie nic nie je tylko pije i spi caly czas albo poprostu lezy, zjadl ledwie 3 kosci troche karmy z puszki i troche suchej karmy ale to tak ociupunke. Mozecie mi powiedziec co mu moze byc ? Moze ktos z was sie z takim czyms spotkal ? Quote
muminka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 po pierwsze: pies jest zarobaczywiony, po drugie piesek nie powinnien dostawać kosteczek. po trzecie: trzeba pójść jeszcze raz do weta, najlepiej wziąść próbkę robaków w słoiczku ze sobą po czwarte: pies może nie jeść i mieć uszy położone bo się źle czuje bo pozbywa się robaków lub był np zaszczepiony. po piate: jak mama się nie dogaduje do końca z wetem, a nie ma kto inny pójść z pieskiem, to poprosić weta o dokładne zapisanie na kartce: co pies dostał, na co, jakie objawy itp. Quote
marmara_19 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 pies kosci mzoe ejsc, nawet taki maly ale kosci surowe.. co do restzy to sie zgadzam z muminka Quote
muminka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 ok, źle napisałam - ale 3 kości od piątku? mnie się wydaje że za dużo. i jeszcze po odrobaczywianiu? ale ja nie wet, nie hodowca i kompletny laik jestem :) ps. frodo w tym wieku dostawał jedną kostką cielęcą na tydzień pod bacznym okiem mamusi, coby nie połknął jakiegoś mniejszego kawałka. Quote
saJo Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Wszystko z rozsadkiem, moje psy dostaja niemal codziennie kosci. A ze szczeniakiem proponuje wybrac sie do weta. Quote
Recommended Posts