Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
jesli nie ten dzial to przepraszam ale cos sie dzieje z moim owczarkiem :/
Otoz w zeszly piatek moja mama byla z nim u weterynarza( mieszkamy w IRL) i zbytnio sie z nim nie dogadywala ale nie o to chodzi. Dostal on jakis zastrzyk ze po tym jak wrocilem uszy mu staly poziomo (rowno z linia glowy), mial problem je postawic spowrotem. Dostal tez tabletke przeciw robakom i jak narazie robi stolec + male biale robaczki. Ostatnie kilka dni prawie nic nie je tylko pije i spi caly czas albo poprostu lezy, zjadl ledwie 3 kosci troche karmy z puszki i troche suchej karmy ale to tak ociupunke. Mozecie mi powiedziec co mu moze byc ? Moze ktos z was sie z takim czyms spotkal ?

Posted

po pierwsze: pies jest zarobaczywiony,
po drugie piesek nie powinnien dostawać kosteczek.
po trzecie: trzeba pójść jeszcze raz do weta, najlepiej wziąść próbkę robaków w słoiczku ze sobą
po czwarte: pies może nie jeść i mieć uszy położone bo się źle czuje bo pozbywa się robaków lub był np zaszczepiony.
po piate: jak mama się nie dogaduje do końca z wetem, a nie ma kto inny pójść z pieskiem, to poprosić weta o dokładne zapisanie na kartce: co pies dostał, na co, jakie objawy itp.

Posted

ok, źle napisałam - ale 3 kości od piątku?

mnie się wydaje że za dużo. i jeszcze po odrobaczywianiu?

ale ja nie wet, nie hodowca i kompletny laik jestem :)

ps. frodo w tym wieku dostawał jedną kostką cielęcą na tydzień pod bacznym okiem mamusi, coby nie połknął jakiegoś mniejszego kawałka.