Jump to content
Dogomania

Malutka Słodzizna Pysia Z Mielca - Ma Dom W Krakowie!!!

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniła dzisiaj do mnie Pani Pysi ;)

Suńka miewa się świetnie, jej Państwo są nią zachwyceni, zakochani w niej po uszy i nawet nie myśleli, że to może być taka kochana psina!
Śpi oczywiście w łóżku, o 6.00 pobudka. Podobno niesamowicie skacze przy tym :D
Na spacerki chodzi, ogródek czasem urządzi po swojemu, uwielbia głaskanie i piesczoty.
Miała z początku problemy, najpierw wymiotowała, potem jakaś alergia się jej przypałętała w okolicach szyi Ale już jest wszystko ok. Największym zmartwieniem Pańci Pysiowej jest to, że malutka nie chce jeść warzywek ;) Jada głównie mięso wołowe lub drobiowe, biały serek, czasem przejdzie troszkę makaroniku lub ryżyku. No i sucha karma zawsze stoi jakby Pysi się zachciało ;)

Posted

Suńka miewa się świetnie, jej Państwo są nią zachwyceni, zakochani w niej po uszy i nawet nie myśleli, że to może być taka kochana psina!
Taka wspaniala, wesolutka sunia, gdybysmy jej wtedy nie wyciagneli, pewnie nadal czekalaby w tym boksie nr 1. A tak to ma kochanych Panciow, na ktorych Pysia przylepka w pelni zasluzyla :loveu: (widzialysmy z Murcia, naprawde sa kochani! szkoda, ze takich ludzi jest tak malo).
Co do jedzenia, to jednak te 9 miesiecy w schronisku zrobilo swoje, a wiadomo, ze mieleckie psy nie gloduja, a raczej maja nawet za duzo mieska w jadlospisie ;) pomalutku trzeba jakas marcheweczke wprowadzac Pysiolindzie :cool3:

Pozdrawiamy Rodzinke Pysiulki :hand::bye:

Posted

Niektóre zwierza tak mają. Moja Masza UWIELBIA warzywa i owoce najbardziej marchewkę i...winogrono. Nie gardzi jednak jabłkiem, selerem gotowanym czy mandarynką. Z Dotty jest nieco inaczej...:cool3:

Super, ze Panciostwo Pyski ma tylko takie zmartwienia :lol:.

• 2 years later...
Posted

Zgadnijcie kto się dzisiaj przypomniał ;)

Szczerze mówiąc jak usłyszałam, że chodzi o dawno wyadoptowaną Pysię to przez pierwsze kilka minut czekałam na informację że muszą Pysię oddać czy coś w tym stylu... Brrrr... A rodzinka Pysi chciała tylko się pochwalić, że Pysia ma się wyśmienicie, jest MEGA słodzizną, sprowadziła sobie nawet kolegę z ulicy i teraz jest ich dwoje ;)
Ogólnie Pysia jest naj naj naj, Pan jest w niej zakochany po uszy i nie może się nachwalić jaka jest mądra i kochana :loveu:
Państwo chcieli przed świętami przesłać jakieś pieniążki na psiaki w hoteliku. Wskazałam im Kurusia, bo u niego teraz bieda, a leki drogie :(

• 1 month later...
  • 2 years later...
Posted

Dostałam dziś maila z DS Pysi :)

[QUOTE]Min곂o wczoraj 5 lat kiedy to sunia Pysia "Malutka sł‚odzizna z Mielca" zaprezentował‚a się™ w telewizji i znalazła dom w Krakowie.
Zaraz na począ…tku pragnę™ stwierdzić‡, że została najukochań„szym pieskiem tego domu.
Mieliśmy wcześ›niej:najpierw jamniczkę™ Corę™-żył‚a ok. 15lat,później jamniczkę™ miniaturkę Funię™-żył‚a 10lat.
Były to wspaniał‚e pieski i pł‚akaliśmy po nich.Ale żal po nich wynagrodził‚a nam i to z nawiązką… właśnie Pysia-kundelka o ogromnym serduszku i niesłychanej wrażliwości.
Piesek ,który na pewno wiele przeszedł‚ i potrafił‚ się™ tak wspaniale odnaleźć
Niewą…tpliwie dużą zasługę ma Pani, która pokierował‚a jej losem za co jesteś›my bardzo wdzięczni.
Pysia ma od 3,5 roku towarzysza tez kundla porzuconego w wakacje.Nazwaliśmy go Łatkiem.
Pysia na spacerach zaprzyjaźniła się™ z nim i postanowiliś›my zabrać go z ulicy.
Bardzo pozytywnie na nią wpłynął‚- musiał by㇠zadomowiony.
Ale to ona jest "Panią na włościach", buszuje po wersalkach i rzą…dzi wszystkimi.
Po ogródku biegają… luzem ale na spacery chodzą na smyczy.Pragnę Pani przekaza㇠,że Pysia jest szcz궛liwa a z nią… Jan W., żona Elżbieta i córka Anna.
Życzymy zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.[/QUOTE]

• 9 months later...
Posted

Pysia pozdrawia z DS :)

[FONT=Courier New]Wysył‚amy do Pani zdjęcia Pysiulki i jej przyjaciela Łatusia, którego Pysia sama znalazła i przygarn곂a:).
Łatuś› jest prawdziwym psim arystokratą, przemądry i strasznie kochany.

Na jednym ze zdję㇠jest Pysiulka ze swoją… najlepszą przyjaciółką… Lilli, naszą… są…siadką. Żaden spacer na łąkę™ czy do parku nie może odby㇠się bez Lilli. Dziewczynki czekają… na siebie, skuczą…, polują…, odwiedzają się™ w domach, od czasu do czasu pokłócą…:)

Pysieńka jest zdrowa, a dobry humor jej nie opuszcza!
[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Dopiero teraz weszlam na wątek, ale niespodzianka :D Ile to już lat minelo, jechalismy z Murkami do Krakowa do Programu Kundel, Pysia dzięki programowi znalazla domek :D :D :D Ale się ciesze z tych zdjec i relacji.

Murko, jesli możesz pozdrow serdecznie Panciow Pysienki ode mnie :fadein: