Ulka18 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Ciekawe co tam slychac u Pysiulki? pewnie wszystko w porzadku, bo tak to bysmy slyszeli jakies skargi :cool3: Quote
Murka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Dzwoniła dzisiaj do mnie Pani Pysi ;) Suńka miewa się świetnie, jej Państwo są nią zachwyceni, zakochani w niej po uszy i nawet nie myśleli, że to może być taka kochana psina! Śpi oczywiście w łóżku, o 6.00 pobudka. Podobno niesamowicie skacze przy tym :D Na spacerki chodzi, ogródek czasem urządzi po swojemu, uwielbia głaskanie i piesczoty. Miała z początku problemy, najpierw wymiotowała, potem jakaś alergia się jej przypałętała w okolicach szyi Ale już jest wszystko ok. Największym zmartwieniem Pańci Pysiowej jest to, że malutka nie chce jeść warzywek ;) Jada głównie mięso wołowe lub drobiowe, biały serek, czasem przejdzie troszkę makaroniku lub ryżyku. No i sucha karma zawsze stoi jakby Pysi się zachciało ;) Quote
Ulka18 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Suńka miewa się świetnie, jej Państwo są nią zachwyceni, zakochani w niej po uszy i nawet nie myśleli, że to może być taka kochana psina! Taka wspaniala, wesolutka sunia, gdybysmy jej wtedy nie wyciagneli, pewnie nadal czekalaby w tym boksie nr 1. A tak to ma kochanych Panciow, na ktorych Pysia przylepka w pelni zasluzyla :loveu: (widzialysmy z Murcia, naprawde sa kochani! szkoda, ze takich ludzi jest tak malo). Co do jedzenia, to jednak te 9 miesiecy w schronisku zrobilo swoje, a wiadomo, ze mieleckie psy nie gloduja, a raczej maja nawet za duzo mieska w jadlospisie ;) pomalutku trzeba jakas marcheweczke wprowadzac Pysiolindzie :cool3: Pozdrawiamy Rodzinke Pysiulki :hand::bye: Quote
Reno2001 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Niektóre zwierza tak mają. Moja Masza UWIELBIA warzywa i owoce najbardziej marchewkę i...winogrono. Nie gardzi jednak jabłkiem, selerem gotowanym czy mandarynką. Z Dotty jest nieco inaczej...:cool3: Super, ze Panciostwo Pyski ma tylko takie zmartwienia :lol:. Quote
Murka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Zgadnijcie kto się dzisiaj przypomniał ;) Szczerze mówiąc jak usłyszałam, że chodzi o dawno wyadoptowaną Pysię to przez pierwsze kilka minut czekałam na informację że muszą Pysię oddać czy coś w tym stylu... Brrrr... A rodzinka Pysi chciała tylko się pochwalić, że Pysia ma się wyśmienicie, jest MEGA słodzizną, sprowadziła sobie nawet kolegę z ulicy i teraz jest ich dwoje ;) Ogólnie Pysia jest naj naj naj, Pan jest w niej zakochany po uszy i nie może się nachwalić jaka jest mądra i kochana :loveu: Państwo chcieli przed świętami przesłać jakieś pieniążki na psiaki w hoteliku. Wskazałam im Kurusia, bo u niego teraz bieda, a leki drogie :( Quote
Reno2001 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Aleee super, że domek Pysi się odezwał :) Mnie ten wątek wypadł z subskrycji i dopiero z forum jamora się tu dostałam. Quote
Murka Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Dostałam dziś maila z DS Pysi :) [QUOTE]Minęło wczoraj 5 lat kiedy to sunia Pysia "Malutka słodzizna z Mielca" zaprezentowała się w telewizji i znalazła dom w Krakowie. Zaraz na począ tku pragnę stwierdzić, że została najukochańszym pieskiem tego domu. Mieliśmy wcześniej:najpierw jamniczkę Corę-żyła ok. 15lat,później jamniczkę miniaturkę Funię-żyła 10lat. Były to wspaniałe pieski i płakaliśmy po nich.Ale żal po nich wynagrodziła nam i to z nawiązką właśnie Pysia-kundelka o ogromnym serduszku i niesłychanej wrażliwości. Piesek ,który na pewno wiele przeszedł i potrafił się tak wspaniale odnaleźć Niewą tpliwie dużą zasługę ma Pani, która pokierowała jej losem za co jesteśmy bardzo wdzięczni. Pysia ma od 3,5 roku towarzysza tez kundla porzuconego w wakacje.Nazwaliśmy go Łatkiem. Pysia na spacerach zaprzyjaźniła się z nim i postanowiliśmy zabrać go z ulicy. Bardzo pozytywnie na nią wpłynął- musiał być zadomowiony. Ale to ona jest "Panią na włościach", buszuje po wersalkach i rzą dzi wszystkimi. Po ogródku biegają luzem ale na spacery chodzą na smyczy.Pragnę Pani przekazać ,że Pysia jest szczęśliwa a z nią Jan W., żona Elżbieta i córka Anna. Życzymy zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.[/QUOTE] Quote
Reno2001 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Ale się super czyta takie maile. I to po tylu latach od adopcji! Quote
Murka Posted December 30, 2013 Author Posted December 30, 2013 Pysia pozdrawia z DS :) [FONT=Courier New]Wysyłamy do Pani zdjęcia Pysiulki i jej przyjaciela Łatusia, którego Pysia sama znalazła i przygarnęła:). Łatuś jest prawdziwym psim arystokratą, przemądry i strasznie kochany. Na jednym ze zdjęć jest Pysiulka ze swoją najlepszą przyjaciółką Lilli, naszą są siadką. Żaden spacer na łąkę czy do parku nie może odbyć się bez Lilli. Dziewczynki czekają na siebie, skuczą , polują , odwiedzają się w domach, od czasu do czasu pokłócą :) Pysieńka jest zdrowa, a dobry humor jej nie opuszcza![/FONT] Quote
dorota1 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Super zdjęcia:lol::loveu: Jakie szczęśliwe psiaki! Quote
jotpeg Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 świetna fotorelacja, a jaki fajny braciszek - Łatek!!! :loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Dopiero teraz weszlam na wątek, ale niespodzianka :D Ile to już lat minelo, jechalismy z Murkami do Krakowa do Programu Kundel, Pysia dzięki programowi znalazla domek :D :D :D Ale się ciesze z tych zdjec i relacji. Murko, jesli możesz pozdrow serdecznie Panciow Pysienki ode mnie :fadein: Quote
Recommended Posts