basia0607 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Kore zobaczylam podczas naszej wizyty w Krzyczkach. Mielismy w aucie juz 2 psy, Filipka i Bobiego więc nie szukalam już dalej. Co boks to nieszczęście za duzo jak na jeden dzien ! Rybcia biegala po schronisku, ja za nią , nic już dokladnie nie pamietam , szkielety , dużo kalek, wszystkie z nadzieją w oczach. Kogo ratować ? Najlepiej zabrać je wszystkie ! Korę zobaczylam w ostatniej chwili. Siedziala cichutko w kąciku , śmiesznie rozstawila swe dlugie , cienkie nogi. Spojrzalysmy sobie w oczy ," weż mnie ze sobą , chcę żyć- wyczytalam w nich! " Kora jest z nami. Chuda nędzna , wyniszczona życiem, chociaż mloda. Robale wychodzily z niej w ogromnych ilościach, do tej pory nie może się najeść. Zaczyna ufać ludziom, wtula głowe w czlowieka . Kora musi już szukać swego domu , nie chcę aby dlugo byla u nas, ponieważ bedzie ciepiala przy rozstaniu .Łagodna do ludzi i psów nie lubi kotow ! ma dużo z dobka, zaiteresowal się nią psedochodowca . Quote
basia0607 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Kora czeka na swojego czlowieka ! Quote
basia0607 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Nikt tu nie zaglada ! szkoda ! Quote
malagos Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Podnossimy! Ślicznotka czeka na domek! Quote
malagos Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Te psiaki muszą znaleźć domy i zrobić miejsce nastepnym, prawda? Ale, Basiu, jesteś w swoim żywiole, pomagasz, działasz - tak trzymaj! :multi: Quote
basia0607 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Korunia z Krzyczek prosi o dobry domek ! Quote
basia0607 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Zapomnialam o łapie Kory, ma wygodną wysoką bude, wychodzi bez problemu . Biega, cieszy sie życiem, nie kuleje. Quote
basia0607 Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Kora w środę będzie sterylizowana a potem idzie do nowego domu do kojca. Quote
basia0607 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Korę wczoraj zawiozlam do nowego domu. Duze gospodarstwo na wsi. Ladne, zadbane obejście. Państwo chcieli psa tylko do towarzystwa. Mają już 2 male psy.Na Korę sie zdecydowali dlatego, że była po sterylizacji. Dzwonilam . Wszystko dobrze , wydaje się , że Kora zaakceptowala nowy dom.Sunia będzie mieszkala w budzie ale nie na łancuchu. Quote
Charly Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::Rose::Rose::Rose: Bardzo bardzo sie ciesze dla Corusi. Nikt tu nie zagladał, a Corunia wyszla na wolnosc 25 stycznia. Wraz z Bobikiem i Filipkiem. I Corunia miala łapke sztywna. Oraz szczeze nie lubi kotow. Dlatego o dobry i odpowiedzialny dom nie łatwo. Dziekuje Basi z całego serca, że taki znalazła. Quote
basia0607 Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Spotkalam wczoraj nowego pana Kory. Jest bardzo a niej zadowolony. Kora biega wolno. Odprowadza ich do bramy posesji i wraca leżeć na schody domu. Pan mówi, że Kora już wie kto jest mieszkańcemj domu a kto obcy, obszczekuje. Dziękował mi za psa, ponieważ mówilam o zaletach schroniskowych psów a on w to nie wierzył. Coś mi świta , że przyją odemnie jeszcze jednego psa. Pracuję nad tym , tu potrzeba dyplomacji. Quote
Charly Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 no ale Basia, cała Ty to dyplomacja. Basia:"Wie pan, panie Zbyszku, ja o panu to same dobre rzeczy slyszalam. Jaki pan kompetentny. I na zwierzetach sie zna.........eehh.mało teraz takich" Zbychu z rumiencem: "Ja? naprawde? Kto tak mowi? No ja kocham zwierzeta..psa nie dam skrzywdzic. jak ktory skrzywdzi, zaraz z roboty wyrzucam".... Basia: " No jak to kto? Wszyscy o tym mowia. No...to my sobie teraz Bobika juz wezmiemy powolutku...no fajnie..no....." :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
basia0607 Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 I trzeba tu dodać , że Zybi pokazał zębów perły i zaprowadzil mnie na kwarantannę, czyli tam gdzie nikomu nie można. Podkreslil to zdanie ! Ma sie te chody ! Na kwearanntannie dech mi zapieralo ! tyle nieszczęscia na raz ! Quote
Recommended Posts