Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kore zobaczylam podczas naszej wizyty w Krzyczkach.
Mielismy w aucie juz 2 psy, Filipka i Bobiego więc nie szukalam już dalej. Co boks to nieszczęście za duzo jak na jeden dzien ! Rybcia biegala po schronisku, ja za nią , nic już dokladnie nie pamietam , szkielety , dużo kalek, wszystkie z nadzieją w oczach.
Kogo ratować ? Najlepiej zabrać je wszystkie !
Korę zobaczylam w ostatniej chwili. Siedziala cichutko w kąciku , śmiesznie rozstawila swe dlugie , cienkie nogi. Spojrzalysmy sobie w oczy ," weż mnie ze sobą , chcę żyć- wyczytalam w nich! "
Kora jest z nami. Chuda nędzna , wyniszczona życiem, chociaż mloda.
Robale wychodzily z niej w ogromnych ilościach, do tej pory nie może się najeść. Zaczyna ufać ludziom, wtula głowe w czlowieka .
Kora musi już szukać swego domu , nie chcę aby dlugo byla u nas, ponieważ bedzie ciepiala przy rozstaniu .Łagodna do ludzi i psów nie lubi kotow ! ma dużo z dobka, zaiteresowal się nią psedochodowca .

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Korę wczoraj zawiozlam do nowego domu. Duze gospodarstwo na wsi. Ladne, zadbane obejście. Państwo chcieli psa tylko do towarzystwa. Mają już 2 male psy.Na Korę sie zdecydowali dlatego, że była po sterylizacji.
Dzwonilam . Wszystko dobrze , wydaje się , że Kora zaakceptowala nowy dom.Sunia będzie mieszkala w budzie ale nie na łancuchu.

Posted

:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::Rose::Rose::Rose:

Bardzo bardzo sie ciesze dla Corusi. Nikt tu nie zagladał, a Corunia wyszla na wolnosc 25 stycznia. Wraz z Bobikiem i Filipkiem. I Corunia miala łapke sztywna. Oraz szczeze nie lubi kotow. Dlatego o dobry i odpowiedzialny dom nie łatwo. Dziekuje Basi z całego serca, że taki znalazła.

Posted

Spotkalam wczoraj nowego pana Kory. Jest bardzo a niej zadowolony. Kora biega wolno. Odprowadza ich do bramy posesji i wraca leżeć na schody domu. Pan mówi, że Kora już wie kto jest mieszkańcemj domu a kto obcy, obszczekuje. Dziękował mi za psa, ponieważ mówilam o zaletach schroniskowych psów a on w to nie wierzył. Coś mi świta , że przyją odemnie jeszcze jednego psa. Pracuję nad tym , tu potrzeba dyplomacji.

Posted

no ale Basia, cała Ty to dyplomacja.

Basia:"Wie pan, panie Zbyszku, ja o panu to same dobre rzeczy slyszalam. Jaki pan kompetentny. I na zwierzetach sie zna.........eehh.mało teraz takich"

Zbychu z rumiencem: "Ja? naprawde? Kto tak mowi? No ja kocham zwierzeta..psa nie dam skrzywdzic. jak ktory skrzywdzi, zaraz z roboty wyrzucam"....

Basia: " No jak to kto? Wszyscy o tym mowia. No...to my sobie teraz Bobika juz wezmiemy powolutku...no fajnie..no....." :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

I trzeba tu dodać , że Zybi pokazał zębów perły i zaprowadzil mnie na kwarantannę, czyli tam gdzie nikomu nie można. Podkreslil to zdanie !
Ma sie te chody ! Na kwearanntannie dech mi zapieralo ! tyle nieszczęscia na raz !