Alicja Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Kiwi ...masz rację aby nie majstrować za wiele przy tym ...im więcej specyfikow tym może być potem gorzej :razz::razz:...jak to co ma pomaga to spokojnie ....
majqa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='Mudik']Gratulacje i jeśli moge coś zasugerować to na takie rany bardzo skuteczny jest balsam Szostakowskiego.Chyba bez recepty w aptece można kupić.(...)quote] Nie można, brak w hurtowniach ale sprowadzany jest przez sklepy zielarskie i pośredników (oczywiście na legalu) m.in. z Rosji, Ukrainy. Koszt ok.50zł. Mimo to odradzałabym balsam z jednego, jedynego powodu choć oczywiście jest genialny. Łatwiej opatrywać taką ranę m.in. przemywać według tego, co pisze Kiwi. Balsam jest diabelnie tłusty i by utrzymać higienę rana musiałaby być z nim zakryta. Banalne zabrudzenie, kurz, pyłek, śmieć przywiera w ciągu chwili i zdrowo trzeba się nabiedzić, by usunąć to wraz z balsamem, a szorować tak uszkodzoną powierzchnię na siłę, to ja dziękuję. Pies zemdlałby z bólu.
desdemona Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 O Szorowaniu Nie Ma Nawet Mowy. Rana Jest Zbyt Wielka.
kiwi Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 spokojnie :lol: nikt go nie bedzie szorował :lol:
Tigraa Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Przepraszam za offa, ale dziś w tvn Uwaga o 19.45 reportaż o Krzyczkach, oglądajcie koniecznie. Nasi znajomi dogomaniacy wystąpią i oczywiście ich psiaki...;)
kiwi Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 właściciel hotelu mowi ze jamnis jest super i ma apetyt za dwóch :D
JoSi Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Trzymaj się KIWI i psy z Radomia w DT Krakowa.
kiwi Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 JoSi, a w radomskim schronsiku jest fota ciagutki i napis ze jest pod opierka krakowianki :loveu:
fona Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 alez ta rana wielka... ale bedzie dobrze! piekne zdjecia gdzie wyslac grosz?
dorota412 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Jaki on piekny i chyba mlodziutki:loveu: A to uszko jest zagojone czy tez do leczenia?
Patia Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Kiwik jest ulubieńcem pani Iwony , oj nasłuchalismy się z mężem przed wejściem ;) dostalismy całą instrukcję obsługi Kiwika , nic nie musieliśmy robić jeśli chodzi o pielęgnację , pani Iwona się już tym zajęła :loveu:
fizia Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 O rany...dopiero tu trafiłam... Biedaczysko, ale całe szczęście, że już bezpieczny. Ma cudną mordkę!
majqa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Do stóp padam Pani Iwonce !!! Uff...Fotki bajka !!! JoSi - super, że tu zajrzałaś, Krakowianko Ty Moja !!! :loveu:
gallegro Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Fotki super. Moim zdaniem nie ma co marudzić, tylko trzeba ogłaszać Kiwika gdzie się da. Właśnie teraz jest duża szansa, że znajdzie się ktoś wrażliwy i o wielkim sercu.
Selenga Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Jak on mi mojego Gucia przypomina, prawie taki sam jest Gucio też miał podobne przejścia, wielki sznaucer mu rozpruł brzuszek, rana była na cały brzuch, goiło sie długo, ale udało się go z tego wyciagnąć Żeby nie moja staruszeczka... Mogę mu zrobić allegro i ogłoszenie na adopcje.org + ogłoszenia typu plakacik tylko proszę o informację na temat kontaktu w sprawie Kiwika, do kogo mają się odzywac ewentualni zaintersowani I jakby były potrzebne pieniądze to mogę zrobić bazarek
gallegro Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Selenga napisał(a):...Mogę mu zrobić allegro i ogłoszenie na adopcje.org + ogłoszenia typu plakacik tylko proszę o informację na temat kontaktu w sprawie Kiwika, do kogo mają się odzywac ewentualni zaintersowani... Allegro przydałoby się wyróżnione, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo adopcji. Równie ważne, a może i ważniejsze, są ogłoszenia na innych portalach. Znam jedną dogomankę, która potrafi zarwać noc, żeby poogłaszać psiaka, ale nie mam sumienia jej o to prosić kolejny raz :shake:. Może należałoby tę pracę rozłożyć na kilka osób? Są chętni? Jeśli tak, to piszcie, gdzie możecie wrzucić Kiwika. Na dobry początek, piszę się na Allegro. Poproszę tygrysiczkę o fajny opis.
Kida i Olo Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ja mogę go wrzucić na szukajzwierzaka.pl
red Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Piękne zdjęcia, rzeczywiście rana ładnie się zmniejsza.
red Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 kiwi napisał(a):JoSi, a w radomskim schronsiku jest fota ciagutki i napis ze jest pod opierka krakowianki :loveu:Niech wiedzą w Radomiu jacy są ludzie w innych miastach:lol:
Wisełka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Kiwik rzeczywiście wygląda lepiej niż się spodziewałam :) Niebawem w pełni wróci do zdrowia ;)
monita Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Zdjęcia jak zwykle piękne :razz: Rana, też wygląda lepiej !! Najważniejsze, że mały ma apetyt i nie siedzi w schronisku.
Tigraa Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Ależ on jest fotogeniczny:loveu: Dziś po powrocie do domu zrobię mu opis na Allegro, Tomeczek wystawi, prawda wujku? :lol: Wrzucę go też na parę portali ogłoszeniowych. Podam linki.
Recommended Posts