red Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ten pies to kolejna ofiara wyrzucona na ulicę w Radomiu. Koczuje pod sklepem spożywczym już od dłuższego czasu, czasem dobra dusza mu coś kupi tu do jedzenia. Piesek jest bardzo smutny, kiedy mówię do niego, mruży oczy w zamyśleniu, jakby głęboko przeżywał, jest zmęczony i przemarznięty. Daje się głaskać, jest b. łagodny i lgnie do człowieka. Wygląda na psa rasowego chyba teriera. Zbliżają się mrozy, nie wiem co z nim będzie..... Quote
ewajanka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Co z tymi ludźmi:wallbash:Piękny pies. Quote
beka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Rasowy fox to on nie jest ale jest słaodki i nie powinien mieszkac na ulicy... Quote
BoWa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Nie wygląda też na starego, ma białe ząbki... Quote
red Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 To młody psiak, jest naprawdę przesympatyczny, b.łagodny,wielkości do kolana, większy niż foxterier, ale ma ostrą lekko falującą sierść, gdyby go wykąpać i wyczesać... po prostu extra psiak. Quote
BoWa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Ciekawe, jaki ma charakter, np. czy zadziora do psów, czy poluje na koty, jak do dzieci... pewnie trudno sprawdzić ,gdy biedak na ulicy.. Może jakiś DT ? Quote
red Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Nie wiem jaki jest do kotów i psów, ale kobieta, która chodzi tam na spacery z sunią mówiła, że jest b.łagodnym pieskiem. Boże a dziś zimno...w schronisku przepełnienie:-( Quote
BoWa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Komu foksa spokojnego , zziębniętego psiaka? Quote
Lolan Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 On chodzi po moim osiedlu, zawsze jak go złapie to go dokramiam. Słyszałam, że ktoś mu nawet bude zbudował, z tym, że oczywiście komuś przeszkadzała i oztsała zniszczona ;/ ale nie wiem czy ją odbudowali. Może znowu coś się mu zorganizuje. Quote
Kasia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 On jest śliczny!!! Szkoda go na ulicy, nawet jakby budę miał bo i tak prędzej czy później ktoś ja zabierze albo zniszczy...:shake: Jakieś DT albo może jakis hotelik? :roll: Quote
red Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Lolan napisał(a):On chodzi po moim osiedlu, zawsze jak go złapie to go dokramiam. Słyszałam, że ktoś mu nawet bude zbudował, z tym, że oczywiście komuś przeszkadzała i oztsała zniszczona ;/ ale nie wiem czy ją odbudowali. Może znowu coś się mu zorganizuje. Lolan, ten psiak koczuje przy ul. Cichej, czy tam gdzieś mieszkasz? Quote
Lolan Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Tak on jest bardzo łagodny, daje sie łaskać itp. do suk nie ma problemu :) Ogólnie to do foxa bardzo podobny, ale bardzo duzy, za kolano dosięga. Do dzieci też bardzo łagodny. Ogólnie piszczoch:cool3: tylko nie wiem jak to z tymi psami, bo raz jednego pogonił, ale to tylko raz widziałam, wiec nie wiem. A buda, no własnie zniszczona :( EDIT: red tak Quote
red Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Może traktuje to miejsce jak swoje terytorium i dlatego odstrasza inne psy. Czy nikt z tej okolicy nie próbował mu znaleźć domu, tam są też domki blisko.To naprawdę fajny i ładny psiak. Można z niego zrobić bóstwo. Quote
red Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 To jest taki GIGANT FOXTERRIER....:lol: Quote
Lolan Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Tak są domki, ale nikt nie jest zainteresowany :( Popytam i wogóle, bo pies jest strasznie brudny, ale jakby sie go umyło itp. to byłby śliczny :) Mam nadzieje, że mrozy i śnieg niedługo ustaną .. Ojj tak on tylko na zdjęciach na takiego małego wygląda x) Quote
red Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Cieszę się, że masz nad nim też kontrolę, bo ja rzadko chodzę tamtędy, może wspólnie coś zdziałamy. Myślę, że poprosimy o allegro, trzeba go pokazać - to atrakcyjny psiak, taki duży, fajny.............Ile może mieć lat? Quote
BoWa Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Lolan, spróbuj sprawdzić jak on do psów, bo jak ma coś z foksa, to ciężko będzie go pogodzić z innym samcem.... wtedy domu jako jedynak by musiał szukać ... Quote
red Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Ale do suczek jest ok, na pewno. Kto mógłby psinkę umieścić na allegro? Quote
Lolan Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Nie widziałam go już trzy dni:-( pochodziłam po osiedlu wczoraj, ani sladu. Jeszcze dzisiaj pochodze. Jakas suczka pewnie cieczke ma, albo sie psiak nie wiedziec czemu przeniósł. A moze ktoś go wział .. popytam jutro. Quote
red Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Lolan, czasem rzeczywiście piesek znika, bo gdzieś jest sunia z cieczką, ale potem wracają. Napisz jak coś się dowiesz. Quote
Lolan Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Słuchajcie! Wracam sobie wczoraj ze spaceru z psem, patrze idzie jakas pani z psem sporym dość, jasny. Podchodze bliżej patrze foks, duzy! To(na 99%)ten pies! Umyty najprawdopodobniej, bo było ciemno, ale w swiatlach latarnii takie mialam wrazenie. I to pewnie dlatego go nie idzialam te 3 dni! Popytam jeszcze, ale mowie wam ze na 99,9% nasz foks znalazł dom:multi::multi: Quote
Lolan Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 GoWa ale ja wtedy w szoku byłam xD ja sie wogóle zastanawiałam czy to ten pies. Teraz juz wiem napewno, tak pies został zaadoptowany, przed chwila rozmawialam z pewna pania ;) czyli watek mozna uznać, za nieaktualny:multi::multi: Quote
Recommended Posts