_bubu_ Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Łatka jest ok 8 -letnią śliczną kotką. Niestety chorą i zaniedbaną. Od niedzieli przebywa w lecznicy. Ma koci katar - zaropiałe oczka i zatkany nosek , świerzb w uszkach i ząbki w kiepskim stanie do usunięcia - a wiele ich jej nie zostało.. Z powodu brakujących ząbków często pokazuje język ;) Kicia w schronisku była bardzo wystraszona - nie pozwalała się brać na ręce , uciekała. Długo trwało zanim udało mi się ją zapakować do samochodu. Teraz jest znacznie lepiej , kotka okazała się pieszczochą ale nadal łatwo ją spłoszyć. Myślę że z czasem nabierze pewności siebie. Jeśli ktoś chciałby wspomóc opłacanie leczenia i pobytu Łatki w lecznicy , można dokonać wpłaty na konto AFN. Prosimy o wsparcie! 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA ! Tytuł przelewu musi wygladać tak , inaczej pieniążki do nas nie dotrą ! : " od: (twój pseudonim ) dla: bielskie czworonogi " np.: od: bubu dla: bielskie czworonogi Kontakt w sprawie adopcji:[SIZE=2] 0515-242-723 adopcje.bielsko@interia.pl A oto ŁAtka jeszcze w schronisku: I już w lecznicy: http://img258.imageshack.us/img258/6129/49262872vq3.jpg http://img227.imageshack.us/img227/8679/16674938vw1.jpg później wrzuce filmik - na dowód że to pieszczoch ;) Quote
wandul 66 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 kurcze , dałabym sobie głowe uciąc , że to kotka z Żywca , która jest u mnie !!! Quote
_bubu_ Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 to kotka z Żywca, ale na pewno nie jest u Ciebie ;) Quote
wandul 66 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 to chyba siostra blizniaczka - dzikuska Quote
Mraulina Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Całkiem jak moja Lucky! Ale Lucky ma uszkodzoną wątrobę, a zębów w zasadzie nie posiada.... Quote
Jola_K Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 wandul 66 napisał(a):kurcze , dałabym sobie głowe uciąc , że to kotka z Żywca , która jest u mnie !!! faktycznie, sa bardzo podobne! Quote
aganiechaa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Wczoraj jak się do niej odezwałam to się dziewczyna rozgadała;). Jest śliczna Quote
_bubu_ Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 tak tak, rozmowna to ona jest bardzo ;) Quote
Hund Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Pierwszy raz jak ją odwiedziłam to cwaniara się schowała za kosz z brudami , szukałam ją 10 minut zanim odkryłam gdzie się ukryła :) Quote
Hund Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Nowy bazarek na Żywiec ! czasopisma kocie, książki psie, metalowa miska w psie łapki. http://www.dogomania.pl/forum/showth...21#post9494921 Piękne komplety smycz odblaskowa + adresówka+pas odblaskowy +saszetka woreczek ROYAL CANIN Zapraszam na kolejny bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showth...84#post9494984 Quote
_bubu_ Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 przypominam kicie! Łatka ma już usunięte ząbki. Domku szukamy! Quote
Hund Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Łatka nadal troszkę wystraszona , przyniosŁam jej saszetki żeby nie musiaŁa jeść suchej karmy. Oczywiście byŁo gŁaskanko za które odwdzięczyŁa się mruczenienim :) Quote
Hund Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Z kotką Łatką nie jest dobrze :( trzeba zrobić dodatkowe badanie krwi. Poza tym jest strasznym dziukusem :( złapanie jej zajmuje codziennie pół godziny... Quote
Hund Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Praktycznie nie ma ząbków przez co język caŁy czas ma na zewnątrz. Łatka przebywa teraz w dobrym miejscu ale jej stan jest zły. W poniedziałek bedzie miała robione testy na białaczkę, dziąsła nos i oczy ma praktycznie białe. Wyniki krwi wskazywały na duże odwodnienie. Quote
Kluska4 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Jestem ;) Takie właśnie objawy są przy chorym sercu - niedomykalności zastawek. Niestety to też nie wróży dobrze :shake: Quote
Jola_K Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 mam nadzieje ze to nic powaznego, trzymam kciuki za jej zdrowie Quote
Hund Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Kluska4 napisał(a):Jestem ;) Takie właśnie objawy są przy chorym sercu - niedomykalności zastawek. Niestety to też nie wróży dobrze :shake: :( to mnie zmartwiło Quote
Hund Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Łatka będzie miała pobieraną krew do badań w poniedziałek. Dziś zakończy antybiotyk oraz przestanę jej zakraplać oczka. Wysięku z nosa i oczu już nie ma. Najgorsze jest łapanie Łatki żeby zawieźć ją do lecznicy. Pół godziny z głowy , staje się wtedy dzikim kotem. Niestety jedyne drzwi w mieszkaniu to drzwi wejściowe więc sobie biegamy po pomieszczeniach dopóki jej niedopadnę. Jak już ją złapię to robi się z niej aniołek, wtedy mogę ją głaskać do woli. A kiedy przestaję dopomina się że za krótko. To jedyne chwile kiedy sobie mruczy. Niestety wczoraj Łatka została oddelegowana na jedną noc ;) oddajcie Łatkę ;)!!!Robotnicy powiedzieli że do 15tej skończą działania z wiertarka i kilofem więc Łatka może wrócić:) Quote
_bubu_ Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 ja tam nie wiem czy Łatka będzie chciała wrócić :evil_lol: Chodzi za mną krok w krok bardzo zdecydowanie domagając się pieszczot :p już sie zastanawiam czy to nie obajw jakiejś choroby bo ona cały czas chce być głaskana , drapana itd. A jak ją zamknę to miauczy żeby ją wypuścić. Quote
Hund Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A bije cię głową? Ona ma taki dziwny nawyk którego niezaobserwowałam u innych kotów. Wali głową ;) No skoro nie chce wracać ...to napewno czyjś tata się ucieszy :) hahahahahahah A moja mama przyszła dziś żeby przypilnować robotników i odkryła w szafkach kocie jedzenie, żwirek i legowisko i mówi do mnie zdziwionym głosem: Ty tu jakiś kot przed tobą mieszkał :) Quote
_bubu_ Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 to "bicie" głową to normalne u wsztkich kotów pieszczochów tylko że ona robi to mocniej dlatego napisałam że to chyba chorobliwe domaganie sie pieszczot :evil_lol: Quote
Hund Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Łatka wczoraj dostała ostatni zastrzyk :) I mam nadzieję że ostatni raz mnie podrapała ze złości. W poniedziałek albo wtorek będzie miała badanie krwi. A dziś sprzątam mieszkanie bo jedka zdecydowała że u mnie bedzie jej lepiej :) Quote
_bubu_ Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Byłam dzisiaj z Łatką pobrać krew do badań. Była bardzo dzielna chociaż widać ze wystraszona. wyniki będą około wtorku. Także kciuki bardzo potrzebne. Quote
Recommended Posts