TYGRYS-ica. Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 no to trzymam kciuki :thumbs: i czekam na new info. moze to wlasnie ten domek ;) Quote
TYGRYS-ica. Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 no czekamy i czekamy ja juz nie wytrzymuje :evil_lol: mam nadzieje ze to czekanie nie bedzie bezcelowe ;) Quote
mariolazakiewicz Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Nie ma domu. Nie oddałam Murka. Do sobotniego spotkania nie doszło. Przez telefon, od przyszłej Pani usłyszałam że przesadzam i że absolutnie nie zgadzają się na to byśmy się spotkali w nowym domu Murka, owszem przyjadą po psa i na tym koniec. Ton tej wypowiedzi nie był przyjazny. Krótko mówiąc, chcieli załatwić sprawę na zasadzie: dawaj psa i spadaj. Przykro mi to pisać, bo zapowiadało się nieźle, ludzie czekali na pieska a tu nagle taka zmiana postawy... W tzw. międzyczasie zgłosiły się jeszcze dwa domy. Pierwsza rozmowa z jednym i drugim była obiecująca, a wdrugiej rozmowie dowiadywałam się że ludzie się nie zgadzają na umowę adopcyjną ani na moje odwiedziny ... Nie rozumiem dlaczego ludzie tak reagują. Ja staram się rozmawiać delikatnie i przyjaźnie, wogóle nie używam słowa "kontrola", by nie zrażać ludzi, tłumaczę po ludzku o co chodzi. Dochodzę do wniosku, że ludzie którzy uważają się za miłośników zwierząt, jednak traktują je przedmiotowo i poczucie własności jest dla nich ważniejsze "mój pies i nikt nie będzie mnie sprawdzał". To chyba rónież przejaw zarozumiałości. Nie potrafią docenić że dostają fajnego psa za darmo i uszanować że ktoś tego psa uratował, poświęcając czas, pieniądze i zaangażowanie emocjonalne. MUREK NADAL SZUKA DOMU I LUDZI OTWARTYCH NA SPRAWY WAŻNE. Quote
xxxx52 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 mariolazakiewicz-bardzo dobrze zrobilas ,ze nie wydalas pieska,ja bym podobnie uczynila. Te osoby ,ktore nie zgodzily sie na kontrole ,mialy napewno cos do ukrycia,mysle ,ze na to malenstwo czekala buda i lancuch! Nie martw sie i do niego zglosza odpowidni nowi opiekunowie! www.zwierzakiuwandy.ovh.org Quote
TYGRYS-ica. Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 tez tak mysle ze chcieli Murka na lancuch wziac albo wstydza sie warunkow w domu czy cos .... bardzo dobrze zrobilas bo chodzi o to aby psiak trafil do dobrego domku moze w koncu taki znajdzie ;) Quote
mariolazakiewicz Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 no nie ma wyjścia, czekamy nadal... mam nowe fotki Murka, może uda się zamieścić przystojniaczka ;-) problem dermatologiczny się skończył, sierść jest już prawie doskonała, lśniąca. Piesek coraz bardziej kocha piłeczkę i bliskość człowieka. Do podwórzowego życia w kojcowej izolacji całkiem sie nie kwalifikuje. Jeśli ktoś miałby możliwość przejąć Murka na tymczas to bardzo proszę o kontakt. DOMEK PILNIE POTRZEBNY - NAWET TYMCZASOWY Quote
TYGRYS-ica. Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 musisz jak najszybciej wstawic fotki Murka ciekawe jak teraz przystojniak wyglada :loveu: kucze zeby nie mieszkala z rodzicami to co innego a tak oni sie nie zgadzaja nawet na drugiego maleg jamniczka :shake: ehhh.. szkod slow Pilnie potrzebny DT lub DS !! Quote
wandul 66 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 mariolko , allegro przedłuzone , trzymam kciuki za domek , co do tymczasu , daj mi troche czasu , niech wyjasni sie sprawa moich maluchów!!! Quote
TYGRYS-ica. Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 a moze ny jakies fotki Murka wstawic ktos mogl bo ciekawe jak on teraz wyglada :cool3: Quote
mariolazakiewicz Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Wandul, serdecznie dziękuję za odnowienie ogłoszeń. Jeśli możesz jeszcze tu na dogo- wstawić zdjęcia to będę wdzięczna, bo jakoś nie mogę sobie z tym wstawianiem zdjęć poradzić. Tygrysico - do Ciebie spróbuję też wysłać fotki. A wartość Murka stale wzrasta, pięknie się socjalizuje: jeździł busami, samochodem, chodził po mieście wśród ruchu ulicznego i tłumu ludzi, przebywał w mieszkaniu z kotami, bawił się z psami różnego kalibru, wchodził ze mną do sklepów, nie ma problemu z chodzeniem na smyczy. W nocy gdy zachce mu się siku lub kupkę to alarmuje. Jest bardzo zrónoważony - zanim pójdzie to sobie posiedzi i popatrzy, nie ma żadnych gwałtownych reakcji - żadnych lęków, żadnych zaskakujących zachowań, jest bardzo kontaktowy i spolegliwy, wobec wszystkiego co nowe wykazuje zdrową ciekawość. No i jest przymiluchem, chce być blisko człowieka, uwielbia się przytulać, ciągle okazuje zadowolenie i radość. Quote
TYGRYS-ica. Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 czyli Murek to po prostu chodzacy ideal :loveu: tylko domku mu potrzeba ;) a tu fotki Murka: Quote
TYGRYS-ica. Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 prawda? teraz to juz widac ze to pies a nie taki srajdek :evil_lol::evil_lol: Quote
xxxx52 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 co za slicznosc na czterech lapkach.Taki psi koktail,owczarka belg,labradora,retriva,bordo Unikat ,ktory musi znalezc swoich wielbicieli!!! Quote
TYGRYS-ica. Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 podniose moze ktos sie skusi?? :mdrmed: Quote
TYGRYS-ica. Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 jest jakis chetny domek czy nie bardzo?? :mdrmed: Quote
mariolazakiewicz Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Uwaga!Uwaga! MUREK MIESZKA W NOWYM DOMU! Zamieszkał w dużym domu pod Krakowem, w okolicy gdzie sarny odwiedzają grządki i ogródki. Rodzina: mama, tata, dwie dorosłe córy i dziadek, który ma świętą cierpliwość do zwierząt. Ponadto są jeszcze dwa piesie: jamnikowaty kundelek zaadoptowany z fundacji Nasza szkapa oraz duży wyżłopodobny porzucony- przygarnięty z placu handlowego. Muruś zajął puste miejsce po 14-letnim ukochanym psisku, które odeszło za TM z powodu nowotworu. JAK WIDAć - RODZINA ZWIERZOLUBNA :-) Umowa adopcyjna podpisana. Moje spotkanie z rodziną w nowym domu odbyło się w sympatycznej atmosferze. Jestem spokojna o Murka. Rodzina jest odpowiedzialna, a zwierzęta są ważną częścią jej życia codziennego. Murek "bezpardonowo" wkroczył w nowe środowisko, żadnego onieśmielenia, żadnych smuteczków po rozstaniu ze mną. Odrazu chwycił za serce wszystkich członków rodziny - i ludzi i zwierzęta. Murek to pies, który uważa że świat należy do niego ;-)) SERDECZNIE DZIęKUJę WANDZIE I MARCIE ZA ZAMIESZCZANIE I AKTUALIZACJE OGłOSZEń. POZDRAWIAM I WESOłYCH śWIąT Quote
TYGRYS-ica. Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 nastepny psiak do ktorego szczescie sie usmiechnelo a Murkowi sie to nalezalo :mdrmed:zeby wiecej takich wspanialych domkow sie trafialo ... :cool3: Quote
wandul 66 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 CIESZĘ SIE BARDZO , Murek to piękny psiak , i przepraszam , że musiałam zawiesic moja ofertę tymczasu !!!!! Biegaj sobie MURKU po swoich włościach , dogaduj z pieskami , sarnom daj spokój;););) Quote
TYGRYS-ica. Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 to teraz zostaj tylko zmienic tytul watku i dodac Murka do szczesliwcow :mdrmed: Quote
Lodigezja Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Tytuł zmieniłam, a jak przenieść wątek? Quote
wandul 66 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Lodigezja napisał(a):Tytuł zmieniłam, a jak przenieść wątek?to zrobią modzi !!! Quote
xxxx52 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 cudownie ,ze piesek grzeje pupke w cieplym domu.:multi: Quote
Recommended Posts