Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sytuacja Murka zaczyna wyglądać źle. Jest u mnie już trzeci tydzień i nikt się nim nie zainteresował...Jeśli w ciągu najbliższych 2 tygodni Murek nie znajdzie domu na stałe lub na tymczas, będę musiała z bólem serca oddać go do schroniska ...
Muszę się zająć swoimi sprawami zdrowotnymi, nie mogę ich dłużej odkładać i nie mam komu powierzyć Murka.
JEśLI JEST KTOś KTO MOżE ZAPEWNIć MURKOWI DOM TYMCZASOWY - BARDZO PROSZę O KONTAKT na maila lub tel.komórkowy 784 271 426.

Posted

3 tygodnie i juz tragedia:shake:ja czasami mam o wiele wiecej pieskow,i o wiele wiecej czasu u mnie przebywaja,czekam zawsze na odpowiednich wlascicieli ,nie adoptuje od razu ,i odmawiam o ile zglaszaja sie wg.nie te wlasciwe osoby,a Ty masz 3 tygodnie i ju rozpaczasz.przeciez ,zapewne chcesz go uratowac?a nie wyslas do obozu koncentracyjnego.Pies to nie para butow,to zywa istota .
:shake::-(
Ps.Sa na forum osoby ,ktore chetnie umieszcza Murka na roznych stronach,cierpliwosci

Posted

zrób mu allegro , naprawde sprawdza sie w szukaniu domków - nie dawaj malucha do schroniska , zaczyna się sezon na parwowiroze - jeżeli nic juz nie wymyslisz , przywiez go do mnie , mój tel 600 942 653 - napewno szybko znajdzie domek !!!!

Posted

xxxx52 napisał(a):
3 tygodnie i juz tragedia:shake:ja czasami mam o wiele wiecej pieskow,i o wiele wiecej czasu u mnie przebywaja,czekam zawsze na odpowiednich wlascicieli ,nie adoptuje od razu ,i odmawiam o ile zglaszaja sie wg.nie te wlasciwe osoby,a Ty masz 3 tygodnie i ju rozpaczasz.przeciez ,zapewne chcesz go uratowac?a nie wyslas do obozu koncentracyjnego.Pies to nie para butow,to zywa istota .
:shake::-(
Ps.Sa na forum osoby ,ktore chetnie umieszcza Murka na roznych stronach,cierpliwosci

xxxx52 - Mariola już nie raz pokazała, ze tylko psie dobro ma na sercu. Przy adopcji Kusego przepuściła kandydatów przez niezłą maszynkę zanim go oddała, a pies był już u niej baaardzoo długo. Jeśli teraz tak bardzo się "spieszy" z adopcją to musi mieć ku temu bardzo poważny powód. Myśle, że dawno znalazł by się dom dla malucha w jej okolicy - tyle, że pies skończyłby na łańcuchu przy budzie.

Posted

xxxx52, jeżeli możesz trzymać u siebie więcej psów i przez dłuższy czas, to znaczy, że masz do tego warunki. Ja takich nie mam. Tak trudno to zrozumieć? Mam się tłumaczyć, że nie mam swojego mieszkania, mamę z alergią na sierść, że dwa razy w tygodniu jeżdżę z 3 przesiadkami praca- dom? Że w końcu moim przełożonym zacznie przeszkadzać pies w biurze? I że muszę zająć się własnym zdrowiem?
Przestań pisać do mnie tym tonem. Wiem, czym jest pies, uratowałam kilka, więc odpuść sobie te sloganowe wytarte stwierdzenia i nie pouczaj jesli nie znasz czyjejś sytuacji.
Tutaj na wsi są chętni by wziąć Murka na typowe wiejskie chowanie, ale uważam że nie warto o tym nawet pisać.

Posted

mariolazakiewicz-ciesz sie ,ze wandul pragnie pomoc!1
po drugie ty nie wiesz jaka ja mam sytuacje ?,po trzecie mam alergiczny paszport,i jestem na rencie juz 30 lat z powodu ashmy alergicznej .Jestem uczulona na psy koty ,itd.............
przywiez tylko pieska w bezpieczne miejsce i bedzie heappy ende!

Posted

mariolazakiewicz napisał(a):
wandul 66, dziękuję! jeśli Muruś będzie w sytuacji podbramkowej zadzwonię i chętnie skorzystam z pomocy jeśli będzie aktualna. Dzięki serdeczne jeszcze raz!
dzisiaj piesek zostanie wystwiony w ogłoszenia na Twój numer tel , jakby było bardzo ostro , daj znac !! Znam te dylematy doskonałe - kiedys miałam na przydługim tymczasie AZORA , który wciąz atakował mojego osobistego Reksa - wcale nie w celach zabawowych , gdyby nie znalazł domku , chyba musiałabym go oddac do sachroniska!!!!

Posted

widze ze cos sie dzieje no to ja przynajmniej podniose :roll: a tak swoja droga pies na wsi nie oznacza ze zaraz do budy i na lancuch i nie mam nic przeciwko kojcom jesli sa one oczywiscie odpowiednie :razz:

Posted

Jasne, że pies na wsi nie oznacza od razu że na łańcuchu i przy budzie, ja też nie mam nic przeciw dużemu kojcowi, w którym pies przebywa czasowo a nie 24 h na dobę. Jednak różnie to jest w różnych miejscowościach. Na Podhalu i we wsiach wokół Gorców - NIESTETY - w zdecydowanej większości "domów" psy są trzymane przy budach na krótkich łańcuchach i karmione nędznymi odpadkami i jak przypadek Murka wskazuje - nieraz wyrzucane jak śmieci lub "pozbywane" w niehumanitarny sposób

Posted

mariolazakiewicz napisał(a):
Jasne, że pies na wsi nie oznacza od razu że na łańcuchu i przy budzie, ja też nie mam nic przeciw dużemu kojcowi, w którym pies przebywa czasowo a nie 24 h na dobę. Jednak różnie to jest w różnych miejscowościach. Na Podhalu i we wsiach wokół Gorców - NIESTETY - w zdecydowanej większości "domów" psy są trzymane przy budach na krótkich łańcuchach i karmione nędznymi odpadkami i jak przypadek Murka wskazuje - nieraz wyrzucane jak śmieci lub "pozbywane" w niehumanitarny sposób
dlatego przepuśc domek przez magiel pytań , z reszta sama wiesz - wydaj go jak najbliżej , żebyś mogła kontrolować !!!! TRZYMAMY KCIUKI!!!!

Posted

wandul 66 napisał(a):
dlatego przepuśc domek przez magiel pytań , z reszta sama wiesz - wydaj go jak najbliżej , żebyś mogła kontrolować !!!! TRZYMAMY KCIUKI!!!!

wiec najpierw trzeba sie "sprężyć" i znalezc jakis domek a potem ewentualnie go "maglowac" :evil_lol: a Murek dalej szuka domku!!