Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SALLY - 4 tygodniowy szczeniak, który wczoraj został zabrany przez Fundację AST w Łodzi.
Sally nie widzi. W najbliższych dniach chcemy ją zabrać do Warszawy na wizytę u okulisty.

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zupełnie niepotrzebnie ...
Ja mam teraz dwa swoje niewidome i jednego na tymczasie - na prawdę nie ma się czego bać ...

no i widzę że Ciebie też tu w końcu przyniosło ;)

Posted

śliczny maluszek,niewidome psy swietnie sobie radza przeciez vide nasze niewidome dobki Ramzes i Melon i Levis-i kazdy z nich znalzał swjoe miejsce na ziemi i fajnych ludzi-tj dziewczynce tez się uda

Posted

dody dzwoniłam do mojej przyjaciułki uli w sprawie malucha i powiedziała ze jak wszystko juz będzie wiadomo to moze dac ds maluchowie ale ona ma małego kundelka i czy to nie przezkadza

Posted

bea_m napisał(a):
Biedne maleństwo. Gdzie specjaliści od astków?

a kto małą zabral jak nie specjaliści?:eviltong:

Karmelek - ja myślę, że jeśli bylby to fajny domek to doddy by nie miala nic przeciwko;)

A jesli chodzi o ślepe psy - miałam takiego colaka - u nich to podobno czasem genetyczna wada jak u bialych psow gluchota. Znalazłam mu dom w tydzien - normalnie bylam w szoku:crazyeye: Państwo doktorostwo z miejscowości 60 km od Kielc przyjechali,a ja od razu wiedzialam, że to ten dom:lol: Maly Fart (aaa bo nie opowiedzialam jego historii - dokladnie jak w przypadku Salci - pani se rozmnożyla psy, jeden maly nie widzial więc przyniosla do uśpienia - a wtedy akurat koleżanka byla w tej lecznicy, zabrala malucha, zadzwonila do mnie i glupia anitka se wzięła - bo jakze inaczej:mad:) ma się super. Od drugiego psa nauczyl się jak i gdzie chodzić (bo chodzil za nim po węchu czy jak), nauczyl się "na pamięć" domku i ogrodu.I nikt patrząc na tego psa nigdy w życiu nie powiedzialby, że on nie widzi!

Myślę, że w wypadku malej też lepszy bylby dom z psem - bo od niego się będzie uczyć.

Posted

Najlepszy byłby dom z drugim psem ;)

Ja mam Migotkę - adaptowaną ze schronu w Ostródzie - ona urodziła sie w ogóle bez oczu ... wychowała sie z buldożkami ... żadna z osób jakie spotykamy na spacerach nie chce wierzyc że ona nie widzi ...
... a Migotka ? Migotka jest święcie przekonana że jest ... buldożkiem

Posted

Owszem, drugi pies to bardzo fajny pomysł, często nawet ten widzący staje się w pewnym sensie przewodnikiem niewidomego- Ruda potrafi biegać bardzo szybko i zwinnie w nieznanym terenie, jeśli tylko biegnie tuż za/obok Pałka:cool3:
Ale i domek bezpsi tez może być, naprawdę pies niewidomy szybko uczy się radzić sobie w świecie, ma wyostrzone inne zmysły. Kiedy miałam Skorka, długo nie byłam przekonana, czy jest na pewno niewidomy- dopiero badania oczu jednoznacznie potwierdziły całkowitą ślepotę. Ruda na znanym terytorium sprawia wrażenie psa widzącego równie dobrze jak każdy!

Posted

andzia69 napisał(a):
a kto małą zabral jak nie specjaliści?:eviltong:

ee no widze że specjaliśc. Ja sie na asttkach nie znam. Tylko sie tak wtrąciłam noooo.... i watek dalej przesłałam :eviltong: