Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Kserą. Prosiła, żeby intensywnie szukać Fobosowi domu. W stosunku do ludzi zachowuje się normalnie natomiast w kontaktach z psami nadal jest bardzo agresywny, demoluje boks, żeby przedostać się do sąsiada, na spacery musi chodzić na smyczy bo jak pusci się go luzem stoi przed boksem innego psa i atakuje. :shake:

Posted

wiem Frotka...ale tak ciężko znaleźc domek dla bezproblemowego prawie psa...a co dopiero dla starszego, niedobrego do psów psa:-( on by się nadał na parkingowego, stróza w firmie itd...

Kiedy Fobos był u Murki to tak źle się nie zachowywał...z każdym dniem siedzenia w kojcu z dala od ludzi on się zmienia na gorsze:shake:

Posted

Andzia przejrzalam kilka ostatnich postow, i zaproponowanie go jako stroza nie podejme sie bez sprawdzenia warunkow tam panujacych jak rowniez wiedzy o osobie u ktorej mialby byc pod opieka. A to juz musialby zrobic ktos z dogo kto mieszka w poblizu, chetnie dam namiary na tego goscia, chociaz bedzie to glupio brzmialo bo ja dzis do niego dzwonilam i powiedzialam mu ze asty nie sa psami do strozowania zakladu, poinformowalam go ze warunki jakie on zapewnia psu to moze byc: kaukaz, leonberger, bernyrdyn rotek. Facet zgodzil sie na jednego z tych psow ktore wymienilam.

Posted

Fobos nie nadaje się na stróża. Nie szczeka i jest łagodny do ludzi. Poza tym ma krotką sierść. Nie wydaje mi się, żeby w jego zachownaiu zaszły jakieś zmiany. Jest taki sam od początku - atakuje każego psa i łasi się do każdego człowieka.

Posted

Typowe dla astow dlatego nie rozumiem ze pisza o Fobisie jako o psie agresywnym, te psy musza miec odpowiedzialnych wlascicieli ktorzy nie dopuszcza nigdy do tego zeby pies zaatakowal innego psa.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Typowe dla astow dlatego nie rozumiem ze pisza o Fobisie jako o psie agresywnym, te psy musza miec odpowiedzialnych wlascicieli ktorzy nie dopuszcza nigdy do tego zeby pies zaatakowal innego psa.

potwierdzam.chociaz mojego asta od szczeniaka przyzwyczajaliśmy do pozytywnych kontaktów z różnymi psami, w wieku dorastania po prostu przestał tolerować jakiekolwiek psy-samców.on nienawidzi psów a kocha ludzi(każdego kto się chociaz do niego uśmiechnie)
to normalne zachowanie asta.nie mówię że zawsze tak jest ale często.

Posted

Wszystko wskazuje na to, że Andzia69 znalazła (dzięki Allegro) dom dla Fobosa :loveu::loveu::loveu: - w Trzebini, bez dzieci, bez zwierząt, z dobrze ogrodzonym ogródkiem, z prawem do mieszkania w domu. Oprócz mnie rozmawiała z tymi ludźmi Ksera. Spodobali się Jej. Mnie też. :lol:

Posted

Frotka napisał(a):
Wszystko wskazuje na to, że Andzia69 znalazła (dzięki Allegro) dom dla Fobosa :loveu::loveu::loveu: - w Trzebini, bez dzieci, bez zwierząt, z dobrze ogrodzonym ogródkiem, z prawem do mieszkania w domu. Oprócz mnie rozmawiała z tymi ludźmi Ksera. Spodobali się Jej. Mnie też. :lol:

jejku,to by było cudnie!!! na ile to pewne? można się już cieszyć?

Posted

Dopiero teraz dotarłam na ten wątek :lol:
Mam nadzieję, że Fobosik w końcu doczeka się na swój dom. Że teraz jego kolej.
3mam kciuki :p

Posted

Ksera zgodziła się zawieźć jutro Fobosa do nowego domu. Na razie się nie cieszmy. To jest trudna adopcja i trzeba się liczyć ze wszystkim, ze zwrotem psa włącznie.

Posted

No trzymamy kciuki, w rozmowie telefonicznej dom wydaje się super, nawet zniechęcałam, ale się nie dali ;). Fobos do ludzi jest ok, ale do zwierząt bandyta, nawet mój rottek, który jest agresor to małe piwo. W hotelu on cały czas się nakręca, poluje i myśli jakby zjeść kolegę, miejsce wśród innych psów i suk nie jest dla niego, dlatego trzymajmy mocno :thumbs:, nie mam internetu, więc jutro tyrknę do Frotki i ona coś skrobnie.

Posted

Jak zwykle u Fobosa z domu nic nie wyszło. Okazało się, że mieszkałby faktycznie nie z ludźmi którzy chcieli podpisać umowę adopcyjną ale z ich babcią i nie w domu z ogrodem tylko w bloku, w bardzo zapsionej klatce.

Nie wiem co Fobos ma takiego w sobie, że dzwonią po niego bardzo sympatyczne starsze osoby, które do adopcji psa jak najbardziej pasują ale do adopcji Fobosa zdecydowanie nie.