Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu: No Fobos stan na wysokosci zadania i sie zakochaj,taka fajna dziewczyna ci sie trafia, nie strac szansy!;)
Mysle,ze musi byc z kilka wizyt, aby w duszy zagralo;)

Posted

doddy napisał(a):
To są ludzie z forum amstaffów. Śledzą wątek Fobosa od początku i wiedzą, że pies wykazuje agresję do psów. Chcą jednak przyjechać i spróbować. Jeśli psy się dogadają chcą go adoptować.
Warto spróbować ich poznać bo blisko.

Fobosku badz grzeczny, bo taki domek ci sie juz moze nie trafic.
Trzymam kciuki za spotkanie :kciuki:

Posted

Dzisiaj miałam telefon o Foboska, z Poznania :cool3:
Brzmiało sensownie, mają już asta ze schroniska w mieszkaniu, Fobos byłby na działce, gdzie mieszkają rodzice (czy dziadkowie), a codziennie przyjeżdżają młodzi i będą mogli pomóc w wychowaniu i utrzymaniu Foboska.
Zgadzają się na wizytę przed i po adopcyjną.
Mają jeszcze wszystko przemyśleć i się odezwać :roll:

Posted

Dwa dni temu się okazało, że sunia naszej sąsiadki ma podejrzenie nosówki, a zanim się o tym dowiedzieliśmy jeden z naszych psiaków miał z nią kontakt. W związku z tym wszystkim hotelowym psiakom nie szczepionym p.wirusówkom zapodaliśmy wczoraj wieczorem surowicę. Koszty po rozłożeniu są niewielkie (Fobos to 14 zł), a jest to pewna ochrona :cool3:

malawaszka, z tego co zrozumiałam, to tamten ast zostawałby w mieszkaniu. Fobos mieszkałby stale na działce :roll:

Posted

Murka, pieniądze na Foboska prześlę w przyszłym tygodniu. Aż mi głupio, bo staram się być słowna, ale niestety mój szef zapomniał o wypłacie. :mad:A ja kompletnie spłukana...
Pocieszające jest, że jednak ludzie dzwonią...może w końcu znajdzie się ktoś, kto go weźmie.

Posted

U nas wszystkie zdrowe. Nasze prywatne zaszczepione, a te tymczasowe, które nie były szczepione dostały wczoraj surowicę, więc na razie mamy spokój ;)
Mam nadzieję, że to nie nosówka, ale wolę dmuchać na zimne.
A Fobosek nawet nie kwiknął przy zastrzyku z surowicą ;)
A weterynarza, który go kastrował, przywitał jak najlepszego kumpla :lol:

Z dobrych wieści:
Fobosek przeszedł dzisiaj bardzo pozytywnie test na dzieci ;)
10-letnia dziewczynka towarzyszyła TZowi przy spacerku z Fobosem i było naprawdę super. Zero dominacji czy agresji. Fobosek lizał dziewczynkę po rękach, żebrał co prawda straszliwie o smakołyki, ale robił to delikatnie, nie wskakiwał (jak to czasem robi wobec nas :cool3:). Patrzył tylko maślanymi oczętami ;)

Posted

Murka napisał(a):
Niestety cisza :shake:

Ehhh....to nie dobrze :shake:

Murka napisał(a):
A Fobosek uwielbia kopać i polować na myszy, szczury, krety i ptaki :cool3:

Polowanie na myszy, szczury, krety i ptaki to mi hmm...bardziej kota przypomina :evil_lol:

Posted

Oj to u mnie nad morzem by się przydał...ostatnio jak w zimie byłam to zabiłabym się na kopcach na działce:mad: i nornic pełno w lecie było:placz:

Psiaku - idźże już do domu.....

Murka - jak rozliczenia?????

Posted

Niestety cisza w sprawie adopcji :-(

A my zrobiliśmy Foboskowi "okno na świat", tzn. nie jest już zamknięty całkowicie, w drzwiach przez cały dzień ma wstawioną kratę z drewnianych sztachet, dzięki czemu ma trochę słoneczka ;) i widzi co się dzieje.
Jest spokojniejszy i widzi się z psami, które chodzą po ogrodzie. Wygląda na to, że się przyzwyczaja do ich obecności. Może z czasem uda nam się go ulokować w boksie.

Jeśli chodzi o finanse, to dług niestety rośnie każdego dnia :-( W tej chwili jest już ponad 100 zł.