Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Murka']No właśnie co z transportem?
My tradycyjnie możemy pomóc na jakimś odcinku za zwrotem kosztów, np. do Lublina, Kielc, Radomia. Płońsk to niestety trochę daleko :-([/quote]
Ja go jutro zapytam czy do Kielc lub Radomia nie moglby jakos podjechac.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zapytaj też czy za transport mógłby zwrócić, bo na wątku transportowym ktoś się zaoferował, że może z Lublina do Warszawy zawieźć, koszt 30zł/100 km.

Posted

[quote name='Murka']Zapytaj też czy za transport mógłby zwrócić, bo na wątku transportowym ktoś się zaoferował, że może z Lublina do Warszawy zawieźć, koszt 30zł/100 km.[/quote]

To trzeba liczyc w dwie strony,tak? czyl- za ok 360km., czyli ok 120zl, tak? Prawde mowiac to powinien zaplacic:roll: Fobosa dostaje: z czipem, zaszczepionego,odrobaczonego i wykastrowanego, nie wspomne o kochajacej mordeczce:loveu:
A ta osoba moze go w kazdej chwili przywiezc czy jakies wyznaczone dni/daty?

Posted

No i jeszcze nasz dojazd do Lublina: 50 zł :roll:
U nas niedziele odpadają, a za tydzień w sobotę mamy inny wyjazd, chyba że jakoś się wyrobimy :roll:

A Fobosek się zrobił straszny całuśnik :loveu:
I to już nie tylko TZa wciąż chce całować, ale i mnie, i teściową, taki słodki z niego prosiaczek, że tylko głasiać i przytulać :loveu:
Z psami niestety całkowicie na bakier :razz:

Posted

szkoda, że on ma isć do kojca.... mam nadzieję, że bedą go miziać:-( asty to bardzo rodzinne psy....najlepiej czują się z człowiekiem...no ale cóż..nikt inny nie dzwonił

Posted

On jest bardzo towarzyski, mam nadzieje, że nie będzie cały czas w tym kojcu :roll:
A tam stale będzie ten drugi pies?
Bo jeśli nie, to ja mam cichą nadzieję, że jak zobaczą jaki Fobosek jest kochany to czasami wpuszczą go do domu :razz:
[SIZE=1]Gdybyśmy nie mieli takiego stadka to nie oddalibyśmy już Foboska...[/SIZE]

Posted

[quote name='Murka']On jest bardzo towarzyski, mam nadzieje, że nie będzie cały czas w tym kojcu :roll:
[SIZE=1].[/SIZE][/quote]

to juz Arka musi odpowiedziec...

Popatrz Murka - trafił do was obojętny na cokolwiek i choc nie dajecie mu łóżka do spania, kącika w waszym domu tak się otworzył...niesamowite:lol: zrobił się kochającym człowieka psem:loveu:

ps.
Malawaszka - pamiętsza zalewskich vel anastazja?
popatrz:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9814330#post9814330[/url]
post 58

Posted

[quote name='andzia69']ps.
Malawaszka - pamiętsza zalewskich vel anastazja?
popatrz:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9814330#post9814330[/URL]
post 58[/quote]

szlag mnie kiedyś na miejscu trafi z tą bezczelną babą :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Murka']On jest bardzo towarzyski, mam nadzieje, że nie będzie cały czas w tym kojcu :roll:
[/quote]

No jest stale:shake: Pawde mowic to moje serce, bylo za tym aby Fobos trafil do tej dziewczyny z Pragi.
Z facetem rozmawialam, powiedzialam o ewentualnych kosztach W-wa-Lublin mial oddzwonic-cisza.:roll:
Moze jeszcze szukac, dalej, wymarzonego, domu dla Foboska?:-(

Posted

[quote name='malawaszka']szlag mnie kiedyś na miejscu trafi z tą bezczelną babą :angryy::angryy::angryy:[/quote]

:angryy::angryy::angryy: ja nie wiem dlaczego ona nie jest zabanowana!?? KTO JEJ daje psy, skad ona je bierze??!!:mad::mad::mad:

Posted

[quote name='ARKA']
Moze jeszcze szukac, dalej, wymarzonego, domu dla Foboska?:-([/quote]

tylko czy Murka moze go dalej trzymać i co z kosztami....
ja bym tez wolała, zeby poszedł do domu, gdzie będzie jedynym psem, dla którego bedzie czas na zabawę, przytulanie, najlepiej dom z ogrodem - bo nie wiadomo jak z zachowaniem czystosci...no i dom z sercem...

Posted

andzia69 napisał(a):
tylko czy Murka moze go dalej trzymać i co z kosztami....
ja bym tez wolała, zeby poszedł do domu, gdzie będzie jedynym psem, dla którego bedzie czas na zabawę, przytulanie, najlepiej dom z ogrodem - bo nie wiadomo jak z zachowaniem czystosci...no i dom z sercem...

Nie ma 'bata' trzy tygodnie pracy z doroslym psem i zalapie o co chodzi z tą 'czystoscią" Gdyby kazdy przypadek byl beznadziejny, psy bezdomne nie znajdowaly by domow i nie powiesz mi ze kazdy pies schroniskowy itp. mieszka w domu z ogrodem.:shake::shake::shake:

Posted

Kochani to tylko od Was zależy. My już wykombinowaliśmy, że gdyby Fobos nie znalazł domu do czasu remontu stajni, to zamieszka na ten czas w stodole.
Ja też bym sobie wymarzyła super domu dla Foboska, ale czy taki się znajdzie i kiedy?
Starszy amstaf nie akceptujący innych zwierząt, nie sprawdzony pod kątem czystości i dzieci. Niełatwa sprawa...

Jeśli on z tego kojca będzie wyprowadzany/wypuszczany na ogród to chyba dla niego lepsze niż stajnia :roll:
On niestety psy faktycznie tępi i nie ma szansy, aby się dogadał z tym drugim psem :shake: Jeśli ludzie będą mądrzy, to możliwe jest utrzymanie obu psów bez kontaktu ze sobą. Tylko pytanie czy nie będzie to kosztem Foboska :roll:
TZ najchętniej by sam zawiózł Foboska do Płońska, żeby zobaczyć ten dom na własne oczy, ale to dość daleko no i koszty...

Fobos się na ludzi otworzył całkowicie i nie dośc, że nie wykazuje agresji (tak było na początku, zachowywał dystans) to jest bardzo przyjacielski, chce się bawić, skacze, daje buzi :loveu:
Ja byłam przez dwa tygodnie "zamknięta w domu", żeby się kurować i teraz nie poznaję Foboska. On się zrobił WYLEWNY! :-o No i po prostu słodki jest :loveu:
Jutro postaram się nakręcić jakiś filmik to zobaczycie ;)

Posted

moze jednak spróbujmy..... podam apel o pomoc na forum astów i podam nr konta Mureczki - moze jakies dobre duszyczki pomogą

Arka - nie musisz mnie atakować - choc tu! Ja to wiem, biorąz Zgredka z Ligoty byłam swiadoma tego, ze może załatwiać swoje potrzeby niekoniecznie na dworzu...ale ja to ja

To co - szukamy dalej?

Posted

Obiecane filmiki ;)
Tylko błagam nie zwracajcie uwagi na dekorację w tle, bo jak to na wiejskim podwórzu jest ona bardzo bogata i jeszcze nie zdążyliśmy wszystkiego uprzątnąć.
http://www.wrzuta.pl/film/4BYhcO0fLl/
http://www.wrzuta.pl/film/6U8YDKaSbJ/
http://www.wrzuta.pl/film/fjvBsWwFmG/mvi_3641

Niestety on na Sabę regularnie "poluje".
Jedyna pociecha jest taka, że spacery po mieście nie będą z nim wyglądać tak tragicznie, bo on nie rzuca się z wściekłością na wszystko, można przejść ok. 2-3 metry obok psa i odwrócić jego uwagę. A nawet jak zwróci uwagę, to najpierw staje nieruchomo i się "czai". Można go wtedy odwołać, odciągnąć itp.
No chyba, że na jakiegoś psa jest cięty (np. w boksie jeden pies raz go obszczekał i teraz ciągnie go tam strasznie).

Posted

Murka - ja nie wiem co ty opowiadasz:mad: na pierwszym zdjeciu bardziej wrogo nastawiona jest Saba, na drugim on tylko patrzy co ona tam mamla w pysku, bo on takiego czegos nie ma, a na 3 zdjęciu patrzy z pretensjami i pytaniem dlaczego on jest na jakiejs linie a tamta biega samopas i go nerwuje:eviltong:

Posted

Saba się go boi, bo już dwa razy ją ciapnął (na pierwszym zdjęciu stoi przyczajona - zwiewać już czy nie, sięgnie mnie czy nie?).

Też myśleliśmy, że Fobos chce się bawić, ale on tak zastyga z zadartym ogonem i za chwilę się rzuca. Na zabawę to nie wygląda. A jeśli nawet, to Sabie się ta zabawa średnio podoba. Ona się bawi z wszystkimi psami, duuużo większymi od siebie i jest przyzwyczajona do słoniowych zabaw.

Dzisiaj podeszła do niego nieopatrznie, zaczął ją obwąchiwać, pokazała mu brzuch, była przestraszona, a on przysiadł ją, zesztywniał i... TZ odciągnął go w momencie kiedy już się zamachiwał z paszczęką.

Tak jak pisałam nie wygląda to na zabawę, a nawet jeśli to zabawa, to my nie będziemy ryzykować Saby, aby to sprawdzić :shake: