Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murka napisał(a):

Nawet jeśli to robota siana (u hycla też mógł mieć siano np. w budzie), to nie mamy gdzie go w obecnej chwili przenieść :-(

On nie był w budzie tylko w pomieszczeniu.
Tam nie ma siana.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ARKA']:roll: no taki ok!- nie jest bo:
- jest pies jeszcze u rodzicow
- i Fobos bylby u rodzicow, "zakwaterowany" ,na stałe.

Wiem, ze jest milosnikiem rasy ale......na ile odpowidzialnym i jak czesto bylby z Fobosem, tak naprawdę?:roll:

Wyslal mi zdjecia swojego psa, co niestety odszedl z powodu babeszji, pies byl zadbany....ale...ciagle jest jakies ale.....i nie ma jeszcze info o sprawdzeniu:roll:

"Jak kocha to poczeka":evil_lol:[/quote]

Tu jest opis.

Posted

[quote name='Murka']Ten Pan z Płońska pisał, że ma kojec i jakby dziecko u niego było, to pies mógłby być w kojcu. Takie rozwiązanie jest chyba ok :roll:
[/quote]

A to kawalek wypowiedzi Murki odnosnie pana z Plonska

Posted

Mureczko - czy jak Fobosek wybédzie, moglabym zajác jego miejsce jakims starowinkiem? Mam dziadunia w schronie i nie chcé zeby samotnie umieral. Oplacé go oczywiscie.

To jego wátek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105036[/URL]

Posted

Mureczko jak to z tym naszym Foboskiem. czytam, ze moze miec domek. Wiadomo juz od kiedy. No bo przeznaczylam na niego paczke Amisia a tu niespodzianka. Kurcze jakos psiaki ktore wybieram do rozpieszczania szybko maja propozycje DS. takim razie paczka na Foboska musi przejsc na innego pieska.

Posted

[quote name='malawaszka']do mnie z allegro pisały dwie osoby o Fobosa, ale wszystko domy z dziećmi małymi :(

Komuś może podać na pw namiary - może jakis inny AST się nada? Jak tak to poproszę o pw[/quote]

Ale jakieś sensowne te osoby???? Mamy w tej chwili rewelacyjną sunię ok. roczną, drugą, która czeka na wyciągnięcie - też do dzieci super...więc jak w miarę dobre wrażenie to podaj mi na pw

Posted

ja nic nie wiem o tych osobach, ale wydaje mi się, że sensowni bo ważnym dla nich jest jak Fobos do dzieci - to już chyba dobrze świadczy, ale nic więcej nie wiem - posyłam Ci Andzia na pw

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=red]Bardzo dziękuję Arce za sprawdzenie domu w Płońsku.[/COLOR][/SIZE][/B] Arka prześwietliła ten dom skuteczniej niż promienie rtg. :multi:

Oczywiście "wpadka" zawsze może się zadrzyć, ale wszystko wskazuje na to, że ryzyko takiej wpadki jest niewielkie.

Decyzję musi podjąć Murka - widziałam Ją dziś na żywo, w programie "Kundel bury i kocury" w krakowskiej tv. Ulkę18 zresztą też :loveu:. No i widziałam (na żywo!!!) Męża Murki. Arko, możesz mi zazdrościć :loveu:.

Posted

Super, że dom w Płońsku sprawdzony!!! :multi:
Jeśli ARKA dom sprawdziła, to chyba możemy tylko szukać transportu :roll: :cool3:
Tylko jeszcze jakaś umowa adopcyjna by się przydała :roll:

[B]andzia[/B], przyszło 100 zł od Ciebie, dzięki wielkie!!! :loveu:

[B]emilia[/B], Fobosek jest "poza programem" i jedyne miejsce jakie się po nim zwolni to stajnia... która teraz i tak musi być pusta, bo będziemy robić remont.
Już w sumie cztery staruszki czekają aż zwolni się u nas miejsce :-( My mamy dwa staruszki (zakładam, że Majeczka się odnajdzie), którym grozi u nas dożywocie, więc póki one nie znajdą domu nie możemy przyjąć więcej :-(

Posted

A teraz obiecane rozliczenie:

Wpłaty:
100 zł Frotka
152.68 zł emilia8022
100 zł andzia69
[B]Razem 352.68 zł[/B]

Koszty:
360 zł- 30 dni hotelowania
50 zł - transport do Lublina
5 zł - odrobaczenie
97.70 zł - kastracja +kołnierz
18 zł - antybiotyk po kastracji
12 zł - obcięcie pazurów, płyn do czyszczenia uszu
[B]Razem 542.70 zł

352.68 zł - 542.70 = - 190 zł
[COLOR=Red]Stan finansowy na 27 marca wynosi -190 zł. [/COLOR]
[/B]

Posted

juz sié dolozyl. wlasnie przelalam 100 euro modliszce84. ok. 80 zl z tego jest dla modliszki a reszta dla Murki: Krówek za kwiecien 80 zl (plus doplata za zeszly miesiác) a reszta jest na Foboska - ok. 170 zl.

Posted

[quote name='emilia2280']juz sié dolozyl. wlasnie przelalam 100 euro modliszce84. ok. 80 zl z tego jest dla modliszki a reszta dla Murki: Krówek za kwiecien 80 zl (plus doplata za zeszly miesiác) a reszta jest na Foboska - ok. 170 zl.[/quote]

czyli na minusie na dzien dzisiejszy to zostałoby -20?

super!!!!:multi::multi::multi::multi:

i co dalej????? co z transportem????

Posted

No właśnie co z transportem?
My tradycyjnie możemy pomóc na jakimś odcinku za zwrotem kosztów, np. do Lublina, Kielc, Radomia. Płońsk to niestety trochę daleko :-(

Posted

Murka - a ty chociaz masz jakies namiary na ludzi, do których ma trafic Fobos???? bo jak organizować coś, kiedy nie wiadomo czy go można w kazdej chwili zawieźc czy w jakiś szczególny dzień...Arka pisała, że mógłby do W-wy po niego dojechac...no ale to trzeba szukac, uzgadniać...a tak to na razie wiemy gdzie ma jechać...

Posted

Ja nie mam kontaktu z Płońskiem :shake:
Do Warszawy najlepiej chyba będzie przez Lublin. Z Lublina często ktoś jeździ do Warszawy. Tylko ktoś musiałby jechać bez żadnego innego zwierzaka :roll:
[SIZE=2]Dziś Fobosek polował na naszego kota :cool3:
[/SIZE]
Dam znać na wątku transportowym.