Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fobosek miał dziś spotkanie z dziećmi ;)
Baaardzo grzecznie przyjął od nich smakołyki, ale wyglądało na to, że był bardziej przestraszony niż dzieci :lol:

Posted

Murka napisał(a):
Fobosek miał dziś spotkanie z dziećmi ;)
Baaardzo grzecznie przyjął od nich smakołyki, ale wyglądało na to, że był bardziej przestraszony niż dzieci :lol:

może nigdy dzieci nie widział...albo z ich strony spotkał się raczej z negatywanymi reakcjami (skoro mieszkał na wsi to mogę się domyślać, jak dzieci traktują psy - oczywiscie nie wszystkie dzieci, ale niestety większosc)
Ale najwazniejsze, ze nie warczał ani nic z tych rzeczy!:lol:

Posted

On generalnie na obcych ludzi reaguje delikatną niepewnością, ogonek podkulony i pytający wzrok "co to będzie" :roll: Ostrożnie wyciąga głowę po smakołyk, żadnej nachalności czy pewności siebie.

Mi się wydaje, że on włócząc się po wsi nieraz oberwał i został przepędzony, dlatego do ludzi nieznanych jest delikatnie na dystans. Najważniejsze, że nie wykazuje agresji.

Posted

i dlatego domek powinien być dobry, kochający i serdeczny, zeby wynagrodzić mu tą tułaczkę, ale też powinien być konsekwentny i odpowiedzialny! ten pies potrafi kochac - tylko pewnie nie dane mu było to okazać i on nie wie, że tak można!:lol:

Posted

Aha, dziewczyny, które go widziały: jesteście pewne, że on nie jest wyciachany już? Bo jakieś takie mikruskowate ma jajeczka :roll:
I p.Janek wspominał, że suka z cieczką go nie ruszała :cool3:

Posted

Murka napisał(a):
Aha, dziewczyny, które go widziały: jesteście pewne, że on nie jest wyciachany już? Bo jakieś takie mikruskowate ma jajeczka :roll:
I p.Janek wspominał, że suka z cieczką go nie ruszała :cool3:

:evil_lol: a boisz sie to, ze tak powiem, sprawdzic, moze wnetr?:roll:
Moj wykastrowany byl jako mlodziez, a suka pod nosem, po czterech latach, go ruszyla i to jak!!:crazyeye::evil_lol:

U mojego to nie ma wlasciwie sladu po worku mosznowym, wszystko jakby sie 'wciagnelo',rowniutko, nic nie "wisi";)

Posted

Jeszcze nie jesteśmy na tym etapie zaznajamiania żeby macać się po jajkach :evil_lol:

W tym tygodniu podjedziemy z nim do weta, więc się sprawa wyjaśni ;)

Posted

Dzisiaj miałam ostrą przeprawę z napaleńcami na Foboska...
Musiałam się wspomóc TZem, bo nie miałam już pomysłu jak ich spławić :cool3:
Chcieli koniecznie przyjechać go zobaczyć...
Co drugie pytanie to było "jaka cena", "czy agresywny" i "czy na pewno rasowy amstaff"... :shake:
Potem się okazało, że panowie byli po paru głębszych (co im nie przeszkadzało wsiąść do samochodu i przyjechać 70 km po psa!) i dyskusja się skończyła.

Niech ten domek w Płońsku wypali :modla:

Posted

czy ktoś z allegro się kontaktował Arka z Tobą? Agnieszka P. - bo na allegro zalicytowała no i ciekawa jestem czy był najpierw kontakt :roll: i tak odwołuję ofertę, ale może to jest właśnie dobry domek dla Foboska? Pomijam fakt, że napisane jak byk, żeby nie licytować :mad:

Posted

malawaszka napisał(a):
czy ktoś z allegro się kontaktował Arka z Tobą? Agnieszka P. - bo na allegro zalicytowała no i ciekawa jestem czy był najpierw kontakt :roll: i tak odwołuję ofertę, ale może to jest właśnie dobry domek dla Foboska? Pomijam fakt, że napisane jak byk, żeby nie licytować :mad:

aga2911 pisala do mnie,cyt:

witam pisze do pani poniewaz jestem zainteresowana pieskiem amstaffem ale mam pare pytan poniewaz posiadam w domku suczke ze schroniska ktora niestety jest juz stara i bardzo ja kochamy ,i mam pytanko jak piesek sie zachowuje w stosunku do innych zwierzat? i jeszcze jedno ja pochodze z pily i niemam auta czy byla by morzliwosc dowozu pieska ,przyznam ze fobos jest pieknym psiakiem i stworzylabym mu kochany domek pozdrawiam

Odpisalam co i jak, co wiemy, i ze obserwujemy jego zachowania do innych psow...

A druga pani dzwonila z Holandii:crazyeye: ze przyjezdza do Polski w maju i chialaby Foboska adoptowac. Po pierwsze kazalam jej sprawdzic, czy moze astka wwiezc do Holandii, chciala go tam zabrac...i niech sie odezwie jak to sprawdzi, nie miala pojecia czy mozna:shake:

Posted

andzia69 napisał(a):
Do Holandii nie można...tak jak do Niemiec, Szwajcarii:shake:

W Holandii usypiaja takie na miejscu , do Niemiec nie wolno , Szwajcaria tez sie nie czaji ,wiec bym uwazala.

Posted

A ja Mam prosbe do Murki:
czy moglabys proszé zrobic zestawienie wplywów/deklaracji vs. koszty (utrzymanie, kastracja itp.). tak dla jasnosci, bo gdzies sié to tu zapodzialo a jestem sama ciekawa i inni pewnie tez.

Posted

Pomijając dzieci, Fobos nie może trafić do domu z innymi zwierzętami :shake:

emilia, ja na razie dostałam tylko 100 zł od Frotki na kastrację. Z tego co zrozumiałam, to andzia69 przeznaczyła bazarki na cel Foboskowego utrzymania.
Doba Foboska to 12 zł (jest u nas od 27 lutego, do dzisiaj 13 dni - 156 zł). Na razie oprócz transportu do Lublina (50 zł) i odrobaczenia (5 zł) żadnych dodatkowych kosztów nie ma.