Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No az się serce raduje:loveu: i jak on się teraz pieszczot domaga! grubas jeden:lol:
A to "zielone" to kiedys się zmyje? bo wyglada jak w barwach ochronnych:evil_lol:

On jest naprawdę bardzo ładnym psem, no ale się powtarzam;)

Pies wystawowy:

Posted

malawaszka napisał(a):
:multi: noo znaczy się normalny AST :loveu::loveu::loveu: fantastycznie!!!! Dobra opieka, bezpieczeństwo i pies jak nowy :multi:

I duuużo smakołyków :p
On jest bardzo łakomy :cool3: Już nawet przychodzi na zawołanie!

Filimik spróbuję jeszcze raz załadować, bo nie wiem jak u Was, ale mi się urywa w połowie :roll: Normalnie jest nieco dłuższy i kończy się na tym, że Fobosik opiera się łapkami od TZa ;)

Posted

andzia69 napisał(a):
ja widzę chyba cały:cool3: właśnie jak sie opiera łapkami:p

No to wszystko ok, znaczy się u mnie się coś potentegowało ;)

Posted

Murka napisał(a):
I duuużo smakołyków :p
On jest bardzo łakomy :cool3: Już nawet przychodzi na zawołanie!

Filimik spróbuję jeszcze raz załadować, bo nie wiem jak u Was, ale mi się urywa w połowie :roll: Normalnie jest nieco dłuższy i kończy się na tym, że Fobosik opiera się łapkami od TZa ;)

u mnie też cały :multi::loveu:

Posted

[quote name='niufa']Murka, jak będziesz miała plakat to wyslij mi na maila. Oddrukuję i powieszę w 2 gabinetach (LSM) i postaram się na klinikach AR.

niufa, proszę podaj mi maila (może być na PW), bo już skleciłam skromny plakacik. Jutro zawiozę do nowoodkrytej fajnej lecznicy w Janowie Lubelskim, a w sobotę będę w Stalowej Woli to zostawię też tam.

Posted

:roll: sluchajcie, facet z Płonka nie daje mi spokoju, koniecznie chce adoptowac Foboska, cyt; e-mail:

witam Pania mialem sie odezwac na meila jestem z Płońska i jestem
zainteresowany tym pieskiem amsataffem luboje sie w tej rasie od 14 lat
wiec jakies doswiadczenie jest jestem doroslym i zrownowazonym
czlowiekiem tak wiec nie mam zamiaru wystawiac pieska na jakiekolwiek
walki bo jestem temu przeciwny,a sierscia sie nie przejmujmy odzywka
plus kurze jajeczka zrobia swoje;jak juz wczesniej wspomnialem jestem
powaznie zainteresowany a piesek napewno trafi w dobre rece,jeżeli by
Pani rozpatrzyła poważnie mojaprośbę to tylko by byłó jedno pytanko jak
z transportem pieska"

drugi e-mial:

"Witam Pania,rozumiem obawy ale dziecko przebywa z matka poniewaz
jestesmy oddzielnie dziecko jest u mnie tylko w dwa weekendy w miesiacu
co tez sie rzadko zdarza,posidam kojec dla psa zamykany na klucz wiec
mysle ze jest to zabezpieczenie w jakims stopniu i uwazam ze to nie jest
problem zebym mogl zaadoptowac tego pieska mam tez podworko ktore jest w
miare duze i ogrodzone wiec moze sie Pani namysli i zdecyduje abym mogl
wziasc na wychowanie tego psinke bedzie mial naprawde dobre warunki co tez jest do sprawdzenia.

prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby."

I co Wy na to?:roll: Trzeba by wywiad 'srodowiskowy' zrobic, tak mysle i wizulany tez...

Posted

Murka napisał(a):
Koniecznie wizyta przedadopcyjna :roll:
Jest na dogo ktoś z Płońska??

Nasza webmasterka czesto bywa w Plonsku, jej rodzice tam mieszkaja.

Jesli bylby ktos z dogomaniakow, z okolic to jeszcze lepiej.

Myslalam aby wywiad tez zrobic "srodowiskowy' przez dzielnicowego:cool1:

Posted

Przeprowadziliśmy Fobosa przed boksami. Nie bardzo się tym przejął :roll: Melon (niewidomy doberman) rozdarł japę, Fobos się zainteresował, ale szybko dał się odwołać, żarcie go bardziej interesuje niż psy :eviltong:

Posted

ARKA napisał(a):
I co Wy na to?:roll: Trzeba by wywiad 'srodowiskowy' zrobic, tak mysle i wizulany tez...

to ciekawe:roll:wyraźnie mu zależy,tylko dlaczego??
bo takie pieski to biorą albo faktycznie miłośnicy rasy,albo dla szpanu(pies+właściciel ma dawać "odpowiedni"efekt dla otoczenia):diabloti:albo takie typy co chcą"agresywnego "pieska-":angryy:bo co to za pies co to w doope sie da kopnąć"(cytat)... i takiego spróbują z niego zrobić(drażnienie,szczucie,słowem lekcja agresji...)

szkoda Fobosa,taki mądry pies
trzeba bardzo ostrożnie dobrać mu pana:shake:

Posted

kobix napisał(a):

szkoda Fobosa,taki mądry pies
trzeba bardzo ostrożnie dobrać mu pana:shake:

Dlatego robie to ostroznie, wiem o co moze chodzic.;) Juz sie troche zdenerwowal, ze robie "takie" az problemy z oddaniem psa. Swoj adres podal i wyslal zdjecie swojego sw.pamieci psa no ale zdjecie mozna wyslac kazdego dowolnego psa;)
Z drugiej strony wiemy, ze jak nie ten pies to inny bedzie jak jest zdesperowany aby astka miec:shake::shake::shake:

Posted

ARKA napisał(a):
;) do srody domek bedzie sprawdzony.

trzymam :kciuki:

ja miałam pytanie z allegro o niego - ale krótki mailik, że pan ma 8 letnią córkę i czy ten pies jest bezpieczny :roll: podałam nr tel Murki bo nie wiem czy on miał jakiś kontakt z dziećmi :niewiem:

Posted

Trzymam kciuki za sprawdzenie domku w Płońsku :cool3:

Jeśli chodzi o dzieci, to Fobos do tej pory nie miał kontaktu z dziećmi. Jest u nas zaledwie tydzień więc naprawdę trudno nam powiedzieć na ile jest "bezpieczny". Na razie nie wykazuje żadnej agresji, coś tam czasem chrząknie, łapie delikatnie zębiskami za ręce przy zabawie, warknie kiedy TZ w zabawie łapie go za pysk, ale nie wygląda to na nic groźnego. Bez "zaczepiania" nigdy nie okazuje zniecierpliwienia czy śladu agresji. Wygląda na bardzo zrównoważonego i spokojnego. Mimo wszystko na obecnym etapie poznania psa nie ryzykowalibyśmy oddać go do domu z dziećmi.

Z psami jest generalnie tak, że sam nie szuka zaczepki, nawet jak jakiegoś psa widzi. Generalnie nie należy się z nim zbliżać do innego psa na odległość 2-3 metrów. Jeśli obcy pies go obszczeka to może wystartować do niego z większej odległości. Odciągnięty na 4-5 metrów od szczekającego "przeciwnika" i poczęstowany smakołykiem zapomina o sprawie i idzie grzecznie za człowiekiem ;)