Jump to content
Dogomania

Nasze gordonowo! Reaktywacja galerii.

Recommended Posts

• Replies 6.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tymczasem kolejna okazja na ojro gordony!

I to wszystkie fotki z wczoraj.
Dziś pogoda znacznie gorsza, więc nie wiem, czy Nikoś będzie miał coś do roboty :(.

Posted

[quote name='deer_1987']Smieszny ma ten jezyk!

ja mialam dzis nowy obiektyw testowac ale calkiem buro i nie ma sensu.. moze jutro?
He he :) .
No, dzisiaj i tak zdjęcia nie wyjdą :shake:. Hmmm ja w sierpniu miałam dostac nowy obiektyw, za dobrą naukę :diabloti:, ale trochę wydatków się porobiło (duże plany na sierpień), no i nie wyjdzie chyba... może we wrześniu. Szkoda, że nie podczas wakacji, bo chciałam się na luzie jeszcze pobawić z fotografią, póki miałabym czas... Chciałabym Sigmę 70-300.
[quote name='Sweet']Mój cudny Barduś:*:* :loveu:
Licze na jakieś 1000000000 ojro gordonów:evil_lol:
Wcale nie twój, no no no :).

Zgodnie z niepisanym regulaminem dostajecie po ojro gordonie :).

Posted

Nie wiem jak z nikonem ale do canona to ani tamron ani sigma 70-300... odradzam... testowalam zanim zdecydowalam sie na 70-300 canon is usm (wlasnie go mialam testowac na psach ale poczekam moze jutro sie uda) - dwa razy drozszy ale chociaz wiem ze ostrzy a ta sigma nie ostrzy od 200 - 300 niestety... :(

Posted

deer_1987 napisał(a):
Nie wiem jak z nikonem ale do canona to ani tamron ani sigma 70-300... odradzam... testowalam zanim zdecydowalam sie na 70-300 canon is usm (wlasnie go mialam testowac na psach ale poczekam moze jutro sie uda) - dwa razy drozszy ale chociaz wiem ze ostrzy a ta sigma nie ostrzy od 200 - 300 niestety... :(

Oj, kurczę :shake:. Czytałam nawet niezłe opinie. Ale tu chodzi głównie o cenę - ten obiektyw kosztuje do 800 zł... Hmmm a nikkory są drogie. No nie wiem, chyba w takim razie wolę poczekac i uzbierać za kilka miesięcy na porządnego nikkora. Bo tak to nie ma sensu... :(

Posted

gordonowa napisał(a):
Oj, kurczę :shake:. Czytałam nawet niezłe opinie. Ale tu chodzi głównie o cenę - ten obiektyw kosztuje do 800 zł... Hmmm a nikkory są drogie. No nie wiem, chyba w takim razie wolę poczekac i uzbierać za kilka miesięcy na porządnego nikkora. Bo tak to nie ma sensu... :(

Dokladnie, ta sigme niby do canon ale to tylko mocowaniem sie rozni testowalam i moge ci podeslac fotki (jak jestes teraz online to pokaze fotki bo akurat tz nie korzysta z kompa) jak jeszcze mam ale w ogole nie byloby sensu ona u nas kosztuje ok 2500 kr a ja kupilam canon ze stabilizacja i cichszym silnikiem za 4500 kr tak wiec warto bylo dolozyc i miec cos lepszego a nie kupic za 2500 i potem zalowac.. szczegolnie ze mamy tamron do 200 i jakbym sigme kupila do 300 a tylko do 200 miala ostre zdjecia to byloby mi szkoda.

Posted

He he, dzięki :).

Chyba nie ma sensu, a jeszcze się rozpada, to już w ogóle ciężar będzie. A może później się wypogodzi...?

Posted

gordonowa napisał(a):
Do 14 masz czas :D.
A potem deeeszcz. Okropność :shake:.

No mam taki czas ze nie wiem, w ogole slonca nie ma, okropnie ciemno a obiektyw tez ciemny :( tam gdzie planowalam to raczej nie pojde, nie oplaca sie jak nie ma slonca. ale moze cos pod blokiem potem pstrykne. oby jakos w tyg bylo lepiej to jednego dnia moze mi pozyczy :P

Posted

No to u nas właśnie tak było przez ostatnie trzy dni. Masakra, cały czas ciemno. Żadnych zdjęć w ruchu nie dało się zrobić! :(
Jak pogody nie ma, to nie opłaca się iść, bo jaka satysfakcja z takiego spaceru będzie? :)
Jutro ma być u Was jakieś małe słonecko :). Ale najbliższe dni nie zapowiadają się wyśmienicie...

U nas słońce walczy z chmurami, co chwilę się chmurzy... Nie wiem, czy dziś pofocę. Chyba, że znów statycznie... Ale to nuuuudne :D.

Posted

ja swoim bym nie miala co focic, tz canon ma o tyle lepiej od olympusa ze na iso 800 nie ma ziarna :) ja juz wole taka pogode niz te okropne upaly ale troche slonca mogloby przyjsc :P

Fotek to ja mam duzo zaleglych nie wstawionych roznych ale za 3 tyg sterylizacja sherry i potem przez 2 tygodnie nie bedziemy nigdzie jezdzic i spuszczac jej wiec nie porobie fotek. teraz tylko w weekendy w sumie moge focic bo tak to mam szkole na caly etat i prace na caly etat.. wracam ok 13 i juz nie oplaca sie gdzies dalekj wychodzic bo valtera zabieram o 16 na spacer.

Posted

Aha :). U mnie już się zaczyna pojawiac lekkie ziarno wtedy, a na 1600 (czy coś zbliżonego, nie pamiętam dokładnie), to ziarno na całego jest :D. Z ISO w aparacie nie jestem zadowolona :shake:.

Życie na cały etat :evil_lol:.

Posted

gordonowa napisał(a):
Aha :). U mnie już się zaczyna pojawiac lekkie ziarno wtedy, a na 1600 (czy coś zbliżonego, nie pamiętam dokładnie), to ziarno na całego jest :D. Z ISO w aparacie nie jestem zadowolona :shake:.

Życie na cały etat :evil_lol:.

Ja na olympusie mam ziarno na 800 ale ten canon i z 1200 i 1600 calkiem ladnie sobie radzi :)

Tia.... szkola przez neta - kurs 15 miesieczny na pielegniarke - ale tez wymaga robienia sprawdzianow, odp na pytania. juz od stycznia mam ta szkole i normalnie w wakacje nie ma ale ja poprosilam bo nie zapowiadalo sie ze jakas praca bedzie a tak mam jak zaplacic rachunki z pozyczki co biore za szkole. no wiec wzielam szkole na wakacje dalej a tu nagle o 4 tyg zadzowonili z pracy czy moge im pomoc :)¨no to wiadomo ze tak dzieki temu moglam w koncu psy ubezpieczyc (np jak pies zlamie noge to kosztuje 10 tys zl jak nie masz ubezoieczenia a tak to place 1100 kr + 15% sumy koncowej i potem jak potrzebuje w ciagu 100 dni znow uzyc kasy to place rtylko 15%) i wysterylizowac sherry (2500 zl) - bo pozyczka ze szkoly na rachunki a kasa z pracy na psy :) no i na obiektyw!!

Posted

Cóż, Ojro gordony zdobywac trzeba, nawet mimo takich brzydkich zdjęc, jak te poniżej... Ciężka wasza praca!
(A ile Deer będzie musiała się napracowac, zbieramy na aparat :diabloti:)

EDIT: ŹLE WSTAWIONE< ZARAZ POPRAWIE!!!!

EDIT2: Post przeniesiiony na następną stronę.

Posted

Przenoszę post na tę stronę:
Cóż, Ojro gordony zdobywac trzeba, nawet mimo takich brzydkich zdjęc, jak te poniżej... Ciężka wasza praca!
(A ile Deer będzie musiała się napracowac, zbieramy na aparat :diabloti:)