Jump to content
Dogomania

2,5 roku , biedna, zastraszona, przekochana , spanielka...SCHRONISKO LUBLIN!ma dom

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój psiak tak na prawdę rzadko zostaje sam w domu bo moja mama nie pracuje- więc siedzą sobie razem :p Jak sam w domu jest a zdarza się to sporadycznie to tak do max 6 godzin. Nigdy nic nie niszczył /tylko wskakiwal na kanapę i drapał w nią czasem/. Teraz jest już stary, głuchy i nawet chodzić mu się nie chce :( więc ostatnio trochę się opanował i mniej warczy. Poza tym był chory i wykastrowano go więc może to go w końcu uspokoiło. Ale wcześniej bywało z nim nieciekawie. Do miski nie można było się zbliżyć, atakował nogi domowników, uwielbia pieszczoty ale wystarczy go pogłaskać jak mu się nie spodoba to od razu warczy i dziabnąć urwis też potrafił, a imprezki w domu... hmmm - najpierw wyprowadzić psa żeby nie stresował gości ;)
Tak więc jak coś........ to Spanielka ma być spokojna :razz: hahaha

Posted

Im więcej ogłoszeń tym lepiej, najważniejsze allegro, wiem to z własnego doświadczenia - 4 chętnych!!
Najlepiej żeby psina miała DT bo wówczas ludzie chętniej takie "sprawdzone" psiaki biorą, kiedy coś bliżej już o nich wiedzą, to bardzo pomogło Hektorowi. Przepraszam, że tak ciągle wtrącam tu historię Hekcia ale byl u mnie w DT /1y raz wizelam psiaka pod opiekę w ten sposób/ i bardzo szybko udało mu się znaleźć domek. Ludzie pytają a jaki jest, a co lubi, a jak zachowuje się na spacerach... Kochani żyjemy w wygodnych czasach i ludzie wolą "sprawdzone" zwierzaki - takie są smutne fakty :( Ja mogę psinę wziąć ale na tydzień, jeśli będzie super grzeczna i przyzwyczai się do samotnego siedzenia po 10 godz dziennie, może o tydzień da się wydłużyć, ale nie chcę żeby potem wróciła do schroniska!! Więc nie wiem czy warto ryzykować...... Ja nie miałabym sumienia jej tam znowu oddać, jak już poczuje domowe ciepełko to już koniec. Jedzonko zagwarantować mogę, ewentualnie strzyżenie u weta... Ale transport?? Ewentualne szczepienia bądz leczenie?? Pomoc będzie potrzebna.
Decyzję mus podjąć szybko, bo jak nie ta sunia to będę szukała innego psiaka w potrzebie żeby chociaż na troszkę ulżyć jego cierpieniu... Znowu idzie ochłodzenie... a w nocy jakie przymrozki :-( :-( :-(

Posted

Wisełko ......niestety nie mogę zagwarantować , że sunia będzie super grzeczna i że będzie przez 10 godzin siedziała grzecznie w domu .

nie znam jej na tyle , aby Ci to zagwarantować ....
Być może jakiś czas będzie załatwiała się w domu , ale to tylko być może .bo równie dobrze , może być tak , że natychmiast zorientuje się , że znów jest w domu i gdzie załatwia sie potrzeby fizjologiczne ...

Nie ma sensu jej wieźć na tydzień 280 km......

Dziękuję za chęć pomocy , ale to chyba jednak nie o to chodzi ......

Szukamy jej DT , które przygarnie ją dopóki znajdzie stały domek .....

Ona do każdego będzie się prywiązywać natychmiast i każde rozstanie to będzie dla niej ogromne przeżycie ,........

To b. kochna sunia , więrzę , że nie będzie długo czekać na dom .....

Posted

Ja wiem na czym polega DT, bo tak psiaka wzięłam. Ale mieszkam sama i tu jest problem... Nie mogę wziąć urlopu - niestety... Spaniele uwielbiam, mój w domu nic nie niszczył, gorzej z agresją, ale wiadomo pies psu nie jest równy - każdy ma inny charakter.
Nie mogę być po prostu DT na długi czas bo jak psiak się nie przyzwyczai do 10godzinnego siedzenia to sam oszaleje w zamknięciu i może nieźle nabroić - chociaż ten pewnie jest dobrze ułożonym psiakiem w sensie suczką.
Ech....... tak to jest jak człowiek chce pomóc a nie do końca ma jak...
Popytam ludzi na osiedlu... Jednej Pani zdechł niedawno psiak, kiedyś miała spaniela i je uwielbia... ale nie wiem pod jakim nr mieszka więc muszę ją spotkać, co takie łatwe pewnie jak na złość nie będzie.
No cóż kombinujmy dalej, ważne żeby domek był... :modla::modla::modla:
Mi to już serce pęka ile tych psiaków nieszczęśliwych jest... a wystarczy zabrać je z terenu schroniska i w ogóle w sekundę odradzają się na nowo!

Posted

Napisałam kilka PW do osób z forum spanielowego z Lublina.
2 osoby oferują tymczas, który może przedłużyć się na stałe. :multi:
Podałam im kontakt do Tiger, miały dzwonić.
Wiem, że jedna już zadzwoniła. :cool3:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Napisałam kilka PW do osób z forum spanielowego z Lublina.
2 osoby oferują tymczas, który może przedłużyć się na stałe. :multi:
Podałam im kontakt do Tiger, miały dzwonić.
Wiem, że jedna już zadzwoniła. :cool3:

:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Dobra to ja chociaż wklejam banerek dla suczki :) co prawda kiepawy trochę ale nie mam programu odpowiedniego żeby zrobić lepszy.

Posted

majqa napisał(a):
To niemal bajeczne wieści :multi:, oby się suni udało, a jeszcze tymczas, który może stać się domem stałym, to w ogóle dech zapiera.

I już dwie osóbki dzwoniły do Tiger. :cool3:
Przy czym ta druga osoba zdecydowała się jako pierwsza już wczoraj, że weźmie sunię, ale dopiero niedawno podałam jej numer i myślała, że dzisiaj już za późno, żeby dzwonić. Ale dodałam jej odwagi. :cool3:

Posted

DZWOŃCIE, DZWOŃCIE, DZWOŃCIE LUDZISKA KOCHANE!!! :loveu: :loveu: :loveu:

A Sunia lada dzień będzie miała DS - ja tak mam, co mi się jakaś psinka spodoba to znajduje domek ;)

Posted

POtwierdzam :) , że dwie osoby dzwoniły :)

Na razie oczywiście tylko na oględziny i rozmowę , ale zawsze trzeba być dobrej myśli :)

Bardzo Ci dziękuję Asiu&Ginger !!!!!!!:loveu::loveu::loveu:

Oglądanie suni najprawdopodbniej odbędzie się w sobotę ...

Kciuki oczywiście potrzebne !!!!!!

Posted

madzia828 napisał(a):
super wieści:multi::multi::multi: wiedziałam ze suni się uda ;) Aśka buziaki :loveu::loveu:

Jeszcze nie ma za co. ;)

Tiger napisał(a):
POtwierdzam :) , że dwie osoby dzwoniły :)

Na razie oczywiście tylko na oględziny i rozmowę , ale zawsze trzeba być dobrej myśli :)

Bardzo Ci dziękuję Asiu&Ginger !!!!!!!:loveu::loveu::loveu:

Oglądanie suni najprawdopodbniej odbędzie się w sobotę ...

Kciuki oczywiście potrzebne !!!!!!

To ja zaciskam kciuki ze wszystkich sił. :kciuki: :kciuki: