olenka_f Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Kasiu - jesteś WIELKA Korunia to największa metamorfoza Promyka i to dzięki Tobie Quote
Astaroth Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 tak z ciekawosc spytam czy sunia ma przyciete kły? to znaczy czy byla psem mysliwskim? Quote
kaj-ka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Dziękuje dziewczyny, myslałam że zostałysmy juz z Korą same. Zmiany powoli zachodzą, Kora wprawdzie dalej ma biegunki ale cały czas walczę z tym. Na nia tak stres działa, jestem przekonana, że w kochającym domu zmieni się i kupa a i Kora odmłodnieje. Co do zębów - to nie ma przyciętych. Moze to dziwne pytanie ale dlaczego miałaby miec przycięte kły? Ona ma troche spiłowane zęby ale to od noszenia i gryzienia kamieni. To jest jej ulubiona zabawa. Nie wiem czy Kora była psem mysliwskim, nie wydaje mi się. I jeżeli znajdzie nowy dom to niech takim nie będzie. Ona jest stara i gułowata. Quote
Astaroth Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 pytalam bo w pierwszym poscie pisalas ze moze byla mysliwym, a mysliwskie przewaznie maja przyciete. Ostatnio duzo emerytowanych psich mysliwych trafia do schronisk i zastanawiam sie jak mozna im pomoc, mysliwi maja spore mozliwosci finansowe wiec mysle nad zorganizowanie "domu psiego mysliwego emeryta" jesli znalazlo by sie troche sponsorow, ale narazie nie mam takich mozliwosci , zbieram zdjecia psow i za jakis czas "napadne" na znajomych mysliwych moze cos sie uda zrobic :) Quote
agusiazet Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Kora, na zdjęciach, wygląda jak młody pies, więc może wcale nie jest za stara na adopcję! I tak jej życzę, żeby była szczęśliwa we własnym domu!!!! Quote
Aga - Czakra Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 nie ma za starych psów na adopcję. Niektórzy chcą tylko stare, aby zapewnić im godne odejście i godną śmierć.Niektórzy chcą tylko młode, żeby móc je wychowywać po swojemu, inni w średnim wieku żeby uniknąć uroków zasikanych dywanów - nie ma reguły, ale w schroniskach jest tyle psów, że każdy znajdziej jakiegoś tylko dla siebie. Problem Kory polega chyba na tym, ze jest to pies dla miłośnika psów w typie wyżła. Nie mamy już pomysłu na jej ogłaszanie, nawet samochód gratis nikogo nie skusił... Quote
agusiazet Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nie zniechęcajcie się, próbujcie dalej, szkoda byłoby teraz odpuścić! Quote
kaj-ka Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nie odpuścimy, nie ma takiej opcji. Kora jest kimś bardzo, bardzo waznym w moim życu. Szkoda, ze nie może byc u mnie, ale obiecuję jej że jeżeli będę miała na to wpływ to będzie miała najwspanialszy dom na świecie. Byle jaki nie wchodzi w grę. Quote
Aga - Czakra Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 staramy zajmować się jak największą ilością psów. niestety niektóre tylko ogłaszamy, nie ze wszystkimi dajemy radę spacerować za każdym razem - ale Kora Kasi i moja Dziunia należą do tych, na które zawsze mamy czas i miejsce w sercu. Quote
agusiazet Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Aga - Czakra napisał(a):staramy zajmować się jak największą ilością psów. niestety niektóre tylko ogłaszamy, nie ze wszystkimi dajemy radę spacerować za każdym razem - ale Kora Kasi i moja Dziunia należą do tych, na które zawsze mamy czas i miejsce w sercu. I widać, żę dla Kory to bardzo ważne!!! Quote
kaj-ka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Korka to teraz pełnoprawny mieszkaniec boksu, szczeka, warczy, potrafi juz ząbki pokazać. Widać, ze juz się dziewczyna podniosła. Stoi teraz taka wyprostowana i czeka, jak przechodzę obok jej boksu i nie podchodzę do niej to tak potrafi szczekać, że wszystkie psy przeszczekuje. Nie wiem czy ona ma taki węch ale jak jestem w schronisku to mnie od razu wyczuje. Biega po boksie i tak śmiesznie chudym tyłkiem kręci. Dalej jest chuda ale juz nie tak przeraźliwie. Ma jeszcze biegunki z krwia i prawdopodobnie od tego nie może przytyć ale to jest związane ze stresem schroniskowym. Ale tego juz nie mogę wyeliminować. Jak znajdzie dom to sraczki się skonczą. Quote
agusiazet Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 A może jej jest potrzebna jakaś specjalistyczna karma? W tym miesiącu nie jestem już kasowa, ale może wyprosiłabym u męża, jeśli byłaby taka potrzeba. Jakby się nie zgodził, to mogłabym, ale w przyszłym miesiącu:) Quote
Aga - Czakra Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 ona jest na diecie schroniskowej - dostaje ryż z kurczakiem i warzywami. W warunkach schroniskowych bardzo trudno jest zapewnić psu w ogóle odrębną dietę - musiałaby być w osobistym boksie, żeby było wiadomo co je. Ryż z kurczakiem dostaje też Finek - jej współlokator, i wtedy nie ważne z której miski który psiak je. Cóż, takie życie Quote
kaj-ka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Agusiazet, z karmą dla Kory nie ma problemu, jeżeli tylko weterynarz zgodzi się na takie rozwiązanie to ja jej taka karme kupię. Kasa to w tym przypadku nie problem. Kora ma dostac antybiotyk, będe ja obserwować. Moze zdarzy się cud i znajdzie wspaniały dom. W tym tygodniu byłam u niej w niedziele, środę piątek, sobotę i jutro tez jadę. Wypatruję ludzi, którzy wzbudzaja moje zaufanie, w taki sposób kilka piesków znalazlo juz dom, Kora tez będzie miała to szczęście. Ona nie bez powodu tam na coś lub kogos czeka. Krzywdy jej nie dam zrobić. Jutro wrzucimy zdjęcia, tzn Aga wrzuci bo dla mnie to czarna magia. Ta historia musi miec swój happy and. Quote
Aga - Czakra Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Kora z Fikiem - kumplem z boksu dobrali sie jak dwa ziarnka w korcu maku Quote
Rossa Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 kaj-ka napisał(a):Ale ona jest PIĘKNA!!!!Ale fajna "dziewczyna" się z niej zrobiła:multi: , Fikiemu tez dobrze z oczu patrzy :multi:, fajny kudłaczek :multi:gdyby tak w parze udało im się znaleźć domek :cool3: pozdrawiam i trzymam kciuki :lol: Quote
kaj-ka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Wrzuciłam ogłoszenie na trójmiasto http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=1054226 w domku Kora będzie jeszcze piekniejsza. Quote
Aga - Czakra Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Spacer z Korą to prawdziwa przyjemność, czysty relaks, jest miła i spokojna... Quote
kaj-ka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 oj zbiera Ci się, zbiera. W środę Kora Ci podziękuje. Quote
Aga - Czakra Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Koreczka jest bardzo grzeczniutką sunią, nie szczeka niepotrzebnie... Quote
kaj-ka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Ona ziewa, babo!!!!! A nawet jak troszke szczeka to jest piękna. Quote
Aga - Czakra Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 nie ważne szczeka, szarpie, ciągnie, skacze... - jest przeuroczą sunią całkowicie wpatrzoną w Kaśkę. Z kom ma się ciągać i szarpać na spacerach jak nie z nią? Komu ma patrzeć w oczy? Te szaleństwa to rekompensata za samotność i porzucenie, jakże znikoma, ale cóż jeszcze można zrobić w tej sytuacji? Quote
Recommended Posts