Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaj-ka napisał(a):
Jest w niej zakochana ale ma juz jednego pieska ( można przeciez mieć dwa). Po cichu liczę, ze to ona zabierze stamtąd Korę. Jutro idą tylko we dwie na spacerek.

Boję się nawet zapytać :cool3:, żeby nie stracić tej iskierki nadziei:shake:....czy coś sie zmienilo :cool3:, ona jest taka śliczna ... z tą wypiętą dooopką ....i nie tylko...

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Kory zmiany, i to zmiany na lepsze. Wprawdzie dalej w schronisku ale to juz nie ten sam gułowaty, wciśnięty w kąt pies. Już nie widac chudych żeberek, stoi wyprostowana jak na Gwiazdę przystało, potrafi zawarczec na suczki, śpi na swoim spanku w ogrzewanym boksie. Tragedii już nie ma. Teraz na spokojnie mozna szukac domku. Ogłoszenia dane i czekamy! Czekamy na najlepszy dom na świecie!

Posted

Acha, dostaje dietkę ryżowo-kurczakową z kawałami mięsa i pracownik stoi i patrzy czy Kora wszystko zjada. A dziewczyna nadrabia jak może! Ja myślę ze niektóre psy tak w domach nie mają jak Kora w schronisku. To brzmi absurdalnie ale to szczera prawda.

Posted

Ojejku, to super:multi:, a co się stało że taka odmiana :lol: charakterek jej sie odmienił;), ale dobrze że nie daje sobie w kaszę dmuchać;)
Za najlepszy dom na świecie - trzymamy kciuki:thumbs:

Posted

Prawda w przypadku Kory jest okrutna-nikt nie chce starego schorowanego psa, który na dodatek ma krwawe kupy i wymiotuje zaraz jak zje. Prawdopodobnie schronisko będzie jej ostatnim domem.

Posted

Z Kora jest jeden problem,o którym nie wiem dlaczego wcześniej nie napisałam. Kora to dzikus na koty. Jednego wyczuła, ze siedzi na drzewie, nie mogłysmy od tego drzewa odejść. Nie wyglądało, ze Kora chce sie z kotkiem pobawić. Ot taka to z niej Koreczka. W schronisku przerażona do granic wytrzymałości, za płotem schroniska zupełnie inny pies.

Posted

Jest problem z tą naszą dziewczyną. Kompletnie nie wiem jak mam jej pomóc. Ogłoszenia zamieszczone są we wszystkich możliwych portalach. Znajomych katuję opowieściami o smutnym losie Kory, wszyscy współczują i na tym sie kończy. Nie wiem ile starszych psów znajduje domy ale z tego co obserwuję w schronisku to znikomy procent. Przewaznie ida do domów psy młode i w typie jakieś znanej i modnej rasy. A Kora jest zwykła, stara i bardzo biedna. Tak jak setki innych.

Posted

Kasia, gdyby do domów szły psy znanej i modnej rasy - nie miałabyś na głowie tylu staffordów - więc nie wiadomo co idzie i czym ludzie się kierują w wyborze psa ze schroniska
jeszcze moja siostra opowiadała mi, jak do schronu - właśnie na Kokoszkach, przyszli ludzi i powiedzieli - chcemy psa najstarszego, najbrzydszego, takiego którego nikt nie chce - Kora nie jest ani najstarsza ani najbrzydsza - ale może się załapie w podobne kryterium...
nic innego do głowy mi nie przychodzi

Posted

To jest w tej chwili moje największe marzenie. Musi sie udać! To juz nie ten sam pies, ktorego poznałam 4 tygodnie temu. Jest coraz lepiej więc musi sie udac.

Posted

Wprawdzie nie piszę tutaj duzo , ale codziennie zaglądam i sprawdzam czy u Korci coś zmienia się na lepsze , widzę że sama psiunka się zmieniła , ma taką radosna mordkę na ostatniej fotce , nie wygląda na wystraszoną wiec chyba idzie ku lepszemu :cool3:, oby ten domek , który gdzieś jest ,dowiedział się żę ona czeka na nich :cool3:
Kaj- ka a co z kupkami , czy już wszystko dobrze :roll:, a moglabyś napisac jaki jest jej stosunek do innych psiaków , czy coś się zmieniło czy nadal się boi :roll: