Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 563
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jęsli chodzi o Tusie to wpadłam jak śliwka w kompot...
Słodka, kochana.
O ile nie bedę z moja Tara za głośne to zostanie na działce brata (czyli mam ja przez płot). Napeno ułatwi mi to odkarmienie jej i zadbanie o ucho bo nietety w środku bagno.
Byłysmy dzis na sacerku, troche biegała wkokół mnie ale ogólnie nieżle.
Zamknełam ja z Moruskiem żeeby nie było jej smutno...
Z Idą sztama, tylko Tara powarkuje przez ogrodzenie...
Wieczorem wet, zdjęcia jutrio jaj dziecko przywiezie aparat z obozu...

Chyba założe jej nowy wątek.

Posted

Chwila na necie.

QERAM - dzięki za wczorajszą pomoc przy psach i ich transport z Radomia do Konstancina :loveu:

BEKA - jeszcze raz dzięki za Dt dla Tusi :loveu:; mam nadzieję, że wszystko się ułoży - ona reaguje tak, bo cały czas jest gdzieś zamykana - u hycla siadziała na łańcuchu, u mnie w boksie...
Tusia została odrobaczona i odpchlona (zgodnie z książeczką), wet wyczyścił jej uszy, potem codziennie miała je zakraplane środkiem bakteriobójczym i przez 8 dni brała antybiotyk (Curam)

*GAJOWA* - dziękuję za pomoc w znalezieniu DS dla Frotki :lol:; wczoraj niestety nie porozmawiałam sobie za dużo z tą Panią, ponieważ przerwało połączenie, a potem już się nie mogłam dodzwonić; Frotka nie została u mnie ani odrobaczona, ani odpchlona, bo była u nas za krótko, a wet zalecił najpierw ją uspokoić i odkarmić, a dopiero wkraczać z chemią

zamieściłam aktualizacje w pierwszym poście

szczególnie pilna jest sprawa adopcji Cypisa, który bardzo tęskni za człowiekiem i wydziera się tak, że zaczynam się poważnie obawiać, czy za chwilę nie będzie na nas jakiś skarg ze strony mieszkańców :shake:

Posted

Beko, nie bedę jej na razie zdejmowała z tej zboirówki na allegro , to potrwa zanim ktoś zauważy psa, a może trafi się ktoś wyjątkowy. Niektóre psiaki "wiszą" u mnie na allegro miesiącami np, Szorściak , a taki z niego fajny psiak ( znowu ma obserwatora). Więc nie obawiaj się na pewno szybko nie będą się o Tuśkę dopytywać, niestety:shake:

Posted

BYła z Tusią u weta. Dostała Surolan, bedziemy wkraplać ok 16 dni.
Za tydzień kontrola.
Tusia przyzwyczaja się do działki, ale jak widzi że wychodzę zdomu to taka eksploza radości :)
Ktoś bedzie miał z niej wielka pociechę.

Posted

JUNA w sobotę została wyadoptowana do bardzo dobrego domu w Krakowie, poleconego przez red. Magdę Hejdę; nowa właścicielka była Juną zachwycona i zobowiązała się do jej wysterylizowania przed świętami wielkanocnymi.

Z hyclowych został: Orion, Cypis i Maruna.

Posted

W zeszłym tegodniu był rekord adopcyjny: udało się wydać 6 psów :crazyeye: i to do samych super domów.
Dzisiejszy stan zapsienia: 42 psy + 1 obczajony na ulicy, którego wkrótce chyba będę musiała zgarnąć.

Posted

Potter, jak to dobrze,że wtedy zabrałaś te psy od hycla, dzisiaj już mogłoby już ich nie być, a tak to wszystkie uratowane, a większość nawet ma już stałe domki:lol:.

Posted

Frotka została oceniona na 10 mcy, była mocno zarobaczona i ma brzydkie
uszki. Dostaje jakiś syrop na robale przez 10 dni potem 1/2 tabletki i dopiero później szczepienia. Odrazu została wykąpana bo przecież śpi w łóżku... Ze starszym kolegą jest coraz lepiej - on był bardzo natarczywy
w zalotach na początku a Frotka go odganiała .
Sunia uczy się zachowania czystości w domu, po schodach już biega.
Dziś pierwszy raz została sama ponad 9 godzin /z kolegą/ i zadnej demolki
w mieszkaniu nie było.
To jest niezwykle inteligentna i pojętna sunia.
Mam fotki ale nie umiem wstawić.