Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

luka1 napisał(a):
a może łatwiej będzie dowieść psa? :evil_lol:

No psa z pewnością :cool3: zapakuje go do samochodu i jadę ale hmm...pies do Konstancina a buda chyba w Łomiankach albo dalej to tak qrcze nie po drodze coś ciotka :evil_lol:

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedy Diuk opuści schronisko ? Powinien przejść przynajmniej podstawowe badania a z tym bedzie trudno zarówno u Beki jak i u mnie. Ja mam chorą Bonę/porażenie łapek/, dwóm kaukazowatym z Krzyczek też stale coś dolega, a dodatkowo bede zajmować się Sabą z Buku, która przyjedzie na zabieg do dr. Garncarza. Nie bede miała czasu na chodzenie po wetach
z Diukiem.
Może wykorzystać te dwa pozostałe dni na zdiagnozowanie go...?

Posted

O rozpaczy! Diuk został przeniesiny z kwarantanny do boksów ogólnych. Siedzi z ta sunia z która był od poczatku. Dzis go dotknęłam i przeraziłam sie. To nie pies - to szkielet. Z łatwoscia daja się rozpoznac kazda z kości. Nie wiem czy widziałam tak chudego psa. Obojczyk, żebra, krśgosłup - wszysko czuć. Nie wiem czy wyjdzie z tego :shake:. Jest w schronisku juz trzynaście dni i niby pojada ale on ledwo łazi.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Kiedy Diuk opuści schronisko ? Powinien przejść przynajmniej podstawowe badania a z tym bedzie trudno zarówno u Beki jak i u mnie. Ja mam chorą Bonę/porażenie łapek/, dwóm kaukazowatym z Krzyczek też stale coś dolega, a dodatkowo bede zajmować się Sabą z Buku, która przyjedzie na zabieg do dr. Garncarza. Nie bede miała czasu na chodzenie po wetach
z Diukiem.
Może wykorzystać te dwa pozostałe dni na zdiagnozowanie go...?

Gajowa

wysłałam prosbę do AFN o wsparcie .Teraz czekam wiesci

Posted

Ten pies potzrebuje troskliwej opieki, może nawet nie jest stary, ale zęby ma żółte - może wynik wyniszczenia organizmu. Nie nastąpiło to szybko, pies musiał żyć w fatalnych warunkach dłuższy czas. On potrzebuje nie tylko jedzenia.

Posted

Diuk nareszcie zaczął dzisiaj jeść normalnie....została zabrana z jego boksu suka, która nie dała mu dojść do miski i jak się rzucił na jedzenie to olaboga.
Więc już chyba mamy przyczynę tego jego ciągłego bycia kościotrupem :cool3:

Posted

miejmy nadzieje, że wreszcie odżyje, bo serio sie przestraszyłam jak go dotknęłam. Myslałam że mam zwidy macane.

Boże, dostała smsa od synalka, że wiezie mi jamnika do domu :shake::crazyeye: Znowu coś znalazł.:mdleje::flaming:

Posted

luka1 napisał(a):
miejmy nadzieje, że wreszcie odżyje, bo serio sie przestraszyłam jak go dotknęłam. Myslałam że mam zwidy macane.

No ja też mam taką nadzieję....:roll:

luka1 napisał(a):
Boże, dostała smsa od synalka, że wiezie mi jamnika do domu :shake::crazyeye: Znowu coś znalazł.:mdleje::flaming:

I co z jajnikiem ciotka ? Jest u Ciebie ?

Posted

jeszcze nie, dziś syncio ma go zabrać od ludzi u których aktualnie przebywa. To jest psiak który błąkał sie po wsi w której mieszka dziewczyna syncia. On kazał jej złapać psine i miał (am) szukac domu. Dziewczyna przygarnęła psa, wczoraj jej ojciec poprosił syna aby wywiózł gdzieś psiaka. Wyobrażni nie trzeba by widzieć wściekłość mojej latorośli. Psina biegał gdzies po dworze więc nie mógł go złapać i jedzie dzis po niego. Ale trzeba będzie szybko szukać mu domu bo u mnie nie może zostać.

Posted

dziś miałam zapytanie i Diuka. Pani dzwoniła, kiedy jej opowiedziałam o nim że taki chudziutki i potrzebuje troskliwości to powiedziała że na allegro tak ładnie wygląda i poczeka aż bedzie grubszy.
i jeszcze napisała do mnie pani - odpiusałam, zobaczymy
a i mamy jednego obserwatora

Posted

luka1 napisał(a):
dziś miałam zapytanie i Diuka. Pani dzwoniła, kiedy jej opowiedziałam o nim że taki chudziutki i potrzebuje troskliwości to powiedziała że na allegro tak ładnie wygląda i poczeka aż bedzie grubszy.

a to że bedzie nadal gnił w schronie to juz nie obchodzi:mad: może tak prosto z wystawy go zawieżć z kokardka i wypachnionego ,uczesanego z salonu:angryy:

Posted

kasiaprodex napisał(a):
może tak prosto z wystawy go zawieżć z kokardka i wypachnionego ,uczesanego z salonu:angryy:

Zapomniałaś jeszcze o wyprawce : posłanie, jedzenie, zabawki, szamponiki itd :diabloti: