Ziutka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 luka1 napisał(a):a może łatwiej będzie dowieść psa? :evil_lol: No psa z pewnością :cool3: zapakuje go do samochodu i jadę ale hmm...pies do Konstancina a buda chyba w Łomiankach albo dalej to tak qrcze nie po drodze coś ciotka :evil_lol: Quote
luka1 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 mówię o dowiezieniu psa do budy :evil_lol: Quote
luka1 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 hopnij sobie Diuk bo kosci ci się zastoją Quote
*Gajowa* Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Kiedy Diuk opuści schronisko ? Powinien przejść przynajmniej podstawowe badania a z tym bedzie trudno zarówno u Beki jak i u mnie. Ja mam chorą Bonę/porażenie łapek/, dwóm kaukazowatym z Krzyczek też stale coś dolega, a dodatkowo bede zajmować się Sabą z Buku, która przyjedzie na zabieg do dr. Garncarza. Nie bede miała czasu na chodzenie po wetach z Diukiem. Może wykorzystać te dwa pozostałe dni na zdiagnozowanie go...? Quote
luka1 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 O rozpaczy! Diuk został przeniesiny z kwarantanny do boksów ogólnych. Siedzi z ta sunia z która był od poczatku. Dzis go dotknęłam i przeraziłam sie. To nie pies - to szkielet. Z łatwoscia daja się rozpoznac kazda z kości. Nie wiem czy widziałam tak chudego psa. Obojczyk, żebra, krśgosłup - wszysko czuć. Nie wiem czy wyjdzie z tego :shake:. Jest w schronisku juz trzynaście dni i niby pojada ale on ledwo łazi. Quote
luka1 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 jest , a raczej był piekny, ale teraz potrzebuje troskliwości :shake: Quote
BasiaD Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Niuniu wracaj na górę, pomoc potrzebna na cito! Quote
kasiaprodex Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 *Gajowa* napisał(a):Kiedy Diuk opuści schronisko ? Powinien przejść przynajmniej podstawowe badania a z tym bedzie trudno zarówno u Beki jak i u mnie. Ja mam chorą Bonę/porażenie łapek/, dwóm kaukazowatym z Krzyczek też stale coś dolega, a dodatkowo bede zajmować się Sabą z Buku, która przyjedzie na zabieg do dr. Garncarza. Nie bede miała czasu na chodzenie po wetach z Diukiem. Może wykorzystać te dwa pozostałe dni na zdiagnozowanie go...? Gajowa wysłałam prosbę do AFN o wsparcie .Teraz czekam wiesci Quote
luka1 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ten pies potzrebuje troskliwej opieki, może nawet nie jest stary, ale zęby ma żółte - może wynik wyniszczenia organizmu. Nie nastąpiło to szybko, pies musiał żyć w fatalnych warunkach dłuższy czas. On potrzebuje nie tylko jedzenia. Quote
beka Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Gdzie można go umieścić żeby wykonać podstawowe badania??? Quote
luka1 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 No to psinko trzeba sie bedzie toba zająć Quote
luka1 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Kto ma jeszcze jakis pomysł na pomoc dla Diuka? Quote
Ziutka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Diuk nareszcie zaczął dzisiaj jeść normalnie....została zabrana z jego boksu suka, która nie dała mu dojść do miski i jak się rzucił na jedzenie to olaboga. Więc już chyba mamy przyczynę tego jego ciągłego bycia kościotrupem :cool3: Quote
luka1 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 miejmy nadzieje, że wreszcie odżyje, bo serio sie przestraszyłam jak go dotknęłam. Myslałam że mam zwidy macane. Boże, dostała smsa od synalka, że wiezie mi jamnika do domu :shake::crazyeye: Znowu coś znalazł.:mdleje::flaming: Quote
Ziutka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 luka1 napisał(a):miejmy nadzieje, że wreszcie odżyje, bo serio sie przestraszyłam jak go dotknęłam. Myslałam że mam zwidy macane. No ja też mam taką nadzieję....:roll: luka1 napisał(a): Boże, dostała smsa od synalka, że wiezie mi jamnika do domu :shake::crazyeye: Znowu coś znalazł.:mdleje::flaming: I co z jajnikiem ciotka ? Jest u Ciebie ? Quote
luka1 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 jeszcze nie, dziś syncio ma go zabrać od ludzi u których aktualnie przebywa. To jest psiak który błąkał sie po wsi w której mieszka dziewczyna syncia. On kazał jej złapać psine i miał (am) szukac domu. Dziewczyna przygarnęła psa, wczoraj jej ojciec poprosił syna aby wywiózł gdzieś psiaka. Wyobrażni nie trzeba by widzieć wściekłość mojej latorośli. Psina biegał gdzies po dworze więc nie mógł go złapać i jedzie dzis po niego. Ale trzeba będzie szybko szukać mu domu bo u mnie nie może zostać. Quote
luka1 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Zrobiłam allegro moze sie posczęsci psinie. http://www.allegro.pl/item318614586_owczarek_szkielet_diuk.html Quote
*Gajowa* Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Może warto dodać, że Diuk przed adopcją zostanie wykastrowany . Quote
luka1 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 narazie to na nim strach pchły zabijac bo nie wiadomo czy to przeżyje :cool3: Quote
luka1 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 dziś miałam zapytanie i Diuka. Pani dzwoniła, kiedy jej opowiedziałam o nim że taki chudziutki i potrzebuje troskliwości to powiedziała że na allegro tak ładnie wygląda i poczeka aż bedzie grubszy. i jeszcze napisała do mnie pani - odpiusałam, zobaczymy a i mamy jednego obserwatora Quote
kasiaprodex Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Ciotka mów koniecznie że przed wydaniem bedzie pozbawiony "bąbelków" to pseudo to zaraz odpadna Quote
kasiaprodex Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 luka1 napisał(a):dziś miałam zapytanie i Diuka. Pani dzwoniła, kiedy jej opowiedziałam o nim że taki chudziutki i potrzebuje troskliwości to powiedziała że na allegro tak ładnie wygląda i poczeka aż bedzie grubszy. a to że bedzie nadal gnił w schronie to juz nie obchodzi:mad: może tak prosto z wystawy go zawieżć z kokardka i wypachnionego ,uczesanego z salonu:angryy: Quote
Ziutka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 kasiaprodex napisał(a):może tak prosto z wystawy go zawieżć z kokardka i wypachnionego ,uczesanego z salonu:angryy: Zapomniałaś jeszcze o wyprawce : posłanie, jedzenie, zabawki, szamponiki itd :diabloti: Quote
Recommended Posts