Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aha.
No, odbyłam dwa spacerki, nakarmiłam (sosik palce lizać) i uśpiłam Bafka (kołysanki, mizianie skroni i karczycha). Mam chwilkę czasu, a potem do roboty.
Ecci, nie poganiaj robotników, bo się obrażą albo zrobią coś nie tak i trzeba będzie poprawiać. Jesteśmy umówione na koniec miesiąca, a jak się przeciągnie, też zapraszam na spotkanie z Bafusiem prze kawce i tiramisu.
Co nagle to po diable, a co się odwlecze to nie uciecze.

Posted

To nie cierpliwość, to miłość. :iloveyou: Ecci, a mam wyjście? Bafek jest najmniej kłopotliwym psem, jakiego miałam. A dodatkowy spacerek tylko mi wyjdzie na zdrowie.

Posted

Bardzo sie ciesze, ze bede miala takiego bezproblemowego piesia!!! kanapcia go pokocha napewno i jako kobieta, a raczej baba bedzie miala z nim malo roboty w kwestii wychowania! Z tego co widze remonty to najgorsza rzecz w zyciu, mialo byc tylko polozenie kafelek i gladzi a wyszlo na to , ze mieszkanie bylo w takim stanie, ze musielismy przerobic ogrzewanie, prad i gaz. Mam juz dosc mieszkania na walizkach i za kazdym razem jezeli chce cos znalesc szukania po 40 kartonach! Jeszcze troche
!!! jutro gruntuje sciany do drugiego pokoju!

Posted

Ale będziesz miała z głowy do końca życia. A gdybyś położyła gładzie i kafelki, a za pół roku okazałoby się, że musisz wymienić wszystkie instalacje? I znów byś musiała spakować dobytek do kartonów. Dopiero byś była wściekła. Wiem, co to znaczy żyć na walizkach (a raczej na kartonach) - w dorosłym życiu przeprowadzałam się 4 razy (uwielbiam przeprowadzki!), a że jestem leniwa, za każdym razem przez kilka miesięcy tak właśnie mieszkałam. To też ma swój urok. A może po prostu mam cygańską duszę.

Posted

Dzień dobry, Ecci. Wygrzewam się na słonevzku na materacyku Mixera :diabloti:.
Niech sobie nie myśli, potwór jeden!

A co ty w domku robisz? Toż dzisiaj ani poniedziałek ani piątek.

Posted

dzisiaj mam wyklad na 17 wiec nie oplaca mi sie jechac bo na 19 i tak mam nauki na ktorych musze byc!
bafek! oddaj mixerowi materacyk! nie ladnie tak zabierac miejsce koledze!

Posted

Już po spacerkach. Stwierdzam, że:
1. Bafek nie lubi szczeniaczków i nie zamierza się z nimi bawić. Ostrzega cichym powarkiwaniem.
2. Bafek ma jakąś przeszłość "tramwajową". Nie reaguje na przejeżdżające tramwaje, ale jak mijamy przystanek, zatrzymuje się, odwraca łepek i jeśli usłyszy (wyczuje?) nadjeżdżający tramwaj, czeka, obserwuje wychodzących i wchodzących ludzi (jakby spodziewał się kogoś ujrzeć) i nie rusza się z miejsca, dopóki tramwaj nie odjedzie. Rozczulające.
A teraz zabieram się do roboty. Zajrzę wieczorem. Późnym, rzecz jasna.

Posted

Bafek pozdrawia zabieganą Olenkę.

Ocelot, to mi wygląda na coś takiego. "nadjeżdża tramwaj-zaczekam-nie przyjechał-może przyjedzie nastepnym." Ani nie rwie się do wsiadana, ani nie ma zamiaru czekać na przystanku na ten "następny." A może po prostu często jeździł tramwajem. "jedzie tramwaj-wsiadamy?-nie?-no to idziemy dalej."