mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 ale cudnie :) bardzo Wam dziękuję dziewczyny KarOla a ta sunia z Kielc na pewno do Ciebie nie przyjedzie ? KarOla mieszka w Łodzi, pani od modliszki w Pabianicach czyli musimy zobaczyć na wątku kto może pomóc Bafusiowi finansowo Quote
ocelot Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Pod koniec miesiąca ok. 28 wpłacę 20 zł. Nie obiecuję, że więcej, bo realia ciężkie i kilka innych psiaków. Quote
Kar0la Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 mulinka napisał(a):ale cudnie :) bardzo Wam dziękuję dziewczyny KarOla a ta sunia z Kielc na pewno do Ciebie nie przyjedzie ? KarOla mieszka w Łodzi, pani od modliszki w Pabianicach czyli musimy zobaczyć na wątku kto może pomóc Bafusiowi finansowo Jeśli ta Pani z Pabianic jest chętna to ja oczywiście rezygnuję. :lol: Zaproponowałam takie rozwiązanie, bo czas ucieka a chętnych na tymczas nie było. Szkoda Bafusia. Hotel w Pabianicach to jednak schronisko tylko z oddzielnym boksem. To dla niego na pewno byby straszny stres. Czy sunia przyjedzie nadal nie wiem. Okaże się niebawem, ale jeśli nawet to były by oba z Bafusiem. Chyba jakoś by się dogadały. Ja jestem chora, dzieci też, więc prawie cały czas jestem w domu, ale u Pani z Pabianic na pewno będzie mu wygodniej i mniej tłoczno. :cool3: Quote
mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 dziękuję wszystkim za chęć pomocy i wsparcia u pani z Pabianic są koty i podstawowym warunkiem przyjęcia psiaka jest to żeby Bafuś im nic nie zrobił. Byłby przez 8 godzin sam, ale modliszka napisała, ze będzie go wyprowadzać :) dziękuję kochana myślę, że jak pani będzie wychodzić do pracy to lepiej żeby Bafuś był w osobnym pomieszczeniu, my zawsze tak robimy chociaż nasze sunie lubią nasze koty, ale jak koty zaczynają gonitwy i skaczą o śpiącym psie to może być różnie ;) Quote
Olena84 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 A u Ciebie Karola Bafuś mieszkałby w domu? Ja zrozumiałam, że jeszcze moze być jakis Pan z Łodzi ten na emeryturze. A z Pabieanic to w koncu chodzi o schronisko czy domek. Ja sie dorzucam, robie dzis z pomocą innej dogomaniaczki bazarek, bedzie dobrze:) Quote
Kar0la Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 U mnie byłby w domu, ale ja mam dwie swoje sunie i jeśli przyjedzie sunia z Kielc to Bafuś byłby 4, do tego dwoje dzieci, więc luksusów by nie miał, ale opiekę, pełną miskę, ręce do głaskania i kawałek ogródka do spacerów by miał. Ale u Pani z Pabianic też chyba byłby w domu, więc tam na pewno będzie mu wygodniej. Było napisane, że Bafuś lubi koty, to chyba problemu nie będzie. Quote
mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 w Pabianicach jest płatny dom tymczasowy dzięki pomocy modliszki teraz jeszcze trzeba zdecydować na czyje konto przekazywać pieniądze chyba na modliszki ? Quote
Olena84 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Karola chyba nie jest przekonana;) Wazne że są juz dwie szansy a nie 0. To w koncu jedzie do Pabianic? A jest szansa na darmowy transort? Jesli u Karoli wyjdzie 210zł za miesiąc, a u Pani (do10zł), 300 zł to lepsza Karola. Ale jesli nie ma pewnosci, to wybierze sie inna ewentualność. Quote
Tomo 2 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Czyli co pienążki ecci ? Bo jeżeli tak to jutro wysyłam i będą na dobry początek. Pozdrowionka :lol: Quote
mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 no właśnie chyba do modliszki, bo jest w Pabianicach i będzie miała informacje na bieżąco modliszko podaj mi proszę Twój nr konta na pw z tego co zrozumiałam modliszka mogłaby zawieźć Bafusia do tej pani jutro albo w piątek Quote
faza14 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Znaleźliście dom dla pieska? Jeśli nie, to ja bym mogła ewentualnie zapewnić DT... Quote
Kar0la Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Olena84 napisał(a):Karola chyba nie jest przekonana;) Wazne że są juz dwie szansy a nie 0. To w koncu jedzie do Pabianic? A jest szansa na darmowy transort? Jesli u Karoli wyjdzie 210zł za miesiąc, a u Pani (do10zł), 300 zł to lepsza Karola. Ale jesli nie ma pewnosci, to wybierze sie inna ewentualność. Olena to nie chodzi o to, że nie jestem przekonana. Miałam już kilka psów na tymczasie i wiem jak to wygląda. :p Chodzi mi o to, że mając do wyboru tymczas, gdzie Bafuś będzie jedynym psem, a taki gdzie będzie trzecim lub czwratym wybrałabym ten pierwszy. Przynajmniej będzie miał spokój. ;) Quote
modliszka84 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 To ja wyprostuje, bo troche namieszałam Najpierw chciałam psiaka "upchnąć" u tej pani w Łodzi, ale okazało się, że ona będzie szła do szpitala na kilka dni, więc odpada. Zapytałam więc jeszcze znajomego z Pabianic. No i sie zgodził ;) Psiak miałby dobrze, bo ta osoba miała zawsze psa, ostatni żył 16 lat. Obecnie ma tylko kota. Atutem jest to, że ten tymczas jest okreslony w czasie, a nie bezterminowy, a pies mały i niekłopotliwy. Ale jeszcze faza14 proponuje chyba Dt więc jeśli bezpłatny to byłoby to najlepsze rozwiązanie :lol: Quote
Olena84 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Może w takim razie wybać te Pabianice, wiemy duzo o tym DT i tłoku nie będzie:), tylko oby to za 8 zł było! Quote
ocelot Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Dziewczyny decydować szybko i zabierać Bafusia, bo jutro już czwartek i nie wiadomo co komu do głowy strzeli. Quote
mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 faza14 dziękuję :) czy jesteś z Łodzi ? a jeśli tak to w jakiej dzielnicy mieszkasz ? napisz proszę coś więcej o sobie, czy masz w domu zwierzaki ? Quote
mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 modliszko, podaję nr telefonu do opiekunki Bafusia: tel. 0505 232 388 czy będziesz mogła do niej zadzwonić żeby umówić się na ewentualny odbiór Bafusia ? ja niestety nie mam nic na karcie :oops: byłabym Ci bardzo wdzięczna Quote
modliszka84 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 ok, jasne ale moze poczekajmy jeszcze na odzew fazy14... :roll: może akurat, i nie trzeba by było ponosić kosztów. ja i tam jestem w łodzi codziennie, moj TZ takze więc nie byłoby problemu z przywiezieniem go, dlatego zaczekajmy na faze14 jeszcze aha, w jakiej dzielnicy jest teraz Bafuś ? Quote
mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Bafuś mieszka przy ul.Kilińskiego, czyli samo centrum Quote
mulinka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 na razie mamy takie oferty pomocy: od str.25: waldi481: Bafulka kochana ma kłopoty widzę.. Dołożymy się do hotelu..Nie dużo,bo nie ma,ale tak ze 20 zł.. Zmysł: W razie czego możecie liczyć na moje wsparcie bazarkowe Tomo 2 : zgodnie z wcześniejszym zobowiązaniem , oczywiście dorzuce się Wam do utrzymania pieska . ocelot: Pod koniec miesiąca ok. 28 wpłacę 20 zł. Nie obiecuję, że więcej, bo realia ciężkie i kilka innych psiaków. i jeszcze olena pisała o bazarkach modliszko podaj mi proszę Twój nr konta na pw czy będziesz mogła zadzwonić do opiekunki Bafusia ? faza14 jeszcze nie odpisała, może napiszę do niej na pw Quote
modliszka84 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 poczekajcie z tym numerem konta ;) zawsze zdążymy to załatwić, a ja nie chce być w niezręcznej sytuacji może jeszcze faza14 się odezwie ... Quote
Recommended Posts