Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to ja też do nich napiszę
rozmawiałam dzisiaj z panią Danusia, która zna Bafusia i opiekunów,
to ona zrobiła mu zdjęcia
powiedzialam, ze ecci chce wziąć Bafusia ale dopiero w kwietniu
także nawet jeśli nie przeczytaja maila to się dowiedzą od pani Danusi
ja tez nie mogę dzwonić bo nie mam nic na karcie

napiszę maila i zobaczymy

Posted

Nie!!!No coś TY!!!Bafuś Eci będzie i już!!! Tylko martwię się, że nie odpisują. A ja nie mam naprawdę jak zadzwonic do nich!!! Jestem kupę kasy do tyłu, doładowałam konto pod kreskę, bo musiałam ustawic się z osobą transportującą psa, kasę wydzwoniłam a psa nie przewiozłam...jestem wściekła!!! A mogłam do nich zadzwonic:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: albo i gorzej!

Posted

> Witam.Dziekuje za informacje dot.Bafusia.Bardzo mi zależy na jak
najszybszym terminie,gdyż na poczatku kwietnia wyjeżdżam za
granice.Podaje numer telefonu....,tylko bardzo prosze nie dzwonić
z zastrzeżonego numeru.Dziekuje-Małgorzata Ż.

Posted

I co??? Jak mam zadzwonic jak telefon mam zablokowany??? Pies musi byc zabrany jak najszybciej a u mnie remont jak pod górkę...czy nikt kto moze mi i Bafusiowi pomóc nie zagląda tutaj?

Posted

Dzwoniłam do właścicielki Bafusia. Pani jest załamana, ponieważ wylatuje za granice - zrozumiałam, że na stałe i musi oddać Bafusia i swoją suczke. Powiedziała, że po świętach dostanie telefon kiedy leci, to może być na początku kwietnia, w maju, w połowie kwietnia. Ecci - powiedziałam, że jesteś zdecydowana i Pani bardzo sie ucieszyła, ale i tak rozpacza, co z drugim psem, którego ma od małego. Może ktoś by wziął szorstkowłosą 4 - letnią jamniczkę? Nie wiem co w takim razie zrobić, jeśli okaże się, że to początek kwietnia, a Ty możesz go wziąść w połowie. Pogadam w domu, i może w razie czego wezme go na 2 tygodnie, ale to będzie podróż z Łodzi do Warszawy, a potem do Wrocławia.

Posted

Dla ratowania psa chyba nie będziemy miały wyjścia...Ewentualnie w wątku transportowym damy ogłoszenie, że potrzebujemy transportu i jeżeli ktoś przy okazji by jechał zabrał by Bafusia:razz: A jak nie to ewentualnie sama przyjadę, będzie po 10-tym więc "piniondze" będę miała:multi::multi::multi:

Posted

no własnie dziewczyny ja tez dostałam odpowiedź na maila:

"Witam.Ciesze sie,że jest dom dla Bafusia.
Mam nadzieję,że to nastąpi na
początku kwietnia ponieważ ja wyjeżdżam
za granice.Podaje numer tel ...... Bardzo dziekuje"

Olena dziękuję Ci że zadzwoniłaś do tej pani i za to, że chcesz wziąć do siebie Bafusia
na 2 tygodnie gdyby była taka potrzeba. Jesteś wspaniała :loveu:

ecci jeszcze raz Ci bardzo dziękuję, ze chcesz adoptować Bafusia

też jesteś wspaniała i kochana :loveu:

bardzo mnie zmartwiło to, ze ci państwo chcą oddać też sunię :(
słyszałam, ze sunia jest wyłysiała od tabletek hormonalnych (lub zastrzyków)

poproszę panią Danusię o zdjęcia suni i będziemy szukać dla niej domu

Posted

A ja to niby nie jestem kochana??:mad:
No właśnie pomyślałam o tym żeby i tą sunie poogłaszać. A czemu ona zastrzyki bierze?
Ocelot, przyznam sie, ze i ja byłam troche "na nie" co do właścicieli Bafusia, że nie odpisują, że chcą go oddać, że wyjeżdżają, ale z drugiej strony, mimo śmierci bliskiej osoby, wzięli tego psa, mieli do tego głowe, żeby się nim zająć. A Pani była naprawde przez telefon załamana, nawet wydaje mi się, że ona by została w Polsce, w dużej mierze ze względu na psy, tak zrozumiałam w czasie rozmowy..

Posted

Nie, ja nie do końca ją potępiam, bo nie znam sytuacji, teraz jest tak ciężko żyć, że ludzie podejmują trudne decyzje. Ja jej nie potępiam, bo stawia sprawę jasno i czysto. Dopóki sami nie stajemy przed jakimś faktem, to tak do końca nie jesteśmy w stanie przewidzieć co byśmy zrobili, wybrali.
Ja potępiam ludzi co męczą, biją, wywalają psy na ulicę, a ona na swój sposób jest w porządku i prawdopodobnie przeżywa rozstanie ze swoją sunią wcale nie lekko.