Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tego psa co mam to wzięłam mimo nie 100% zgody domowników, więc o drugim nie wspomne..
Ale nie pozwólcie mu pojsc do schronu. Wiem, że łatwo mi sobie tak mowic, ale jakby co naprawde wspomoge, jak Bafuś trafi do DT lub hoteliku..

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myślę Oleno, że nie łatwo, jak Kromcię wzięłam, też na DT to mówiłam tak samo i została więc rozumiem Ciebie
ciężko nam, ale jak my mamy i inni mają to piesek nie ma gdzie iśc, napiszcie więcej o tym jamniorku, mam chętnych, już na jednym wątku pisałam, więc albo tu albo tam , ale jakaś psinka domek znajdzie

Posted

To super, może to Bafusiowi się poszczęści.
Czasem tak jest, że jak ktoś widzi DT to myśli - pies uratowany, nie ma sensu nawet wejść na wątek, a to tylko ratunek od krzywdy, a szukanie domku nadal zostaje, więc wiem, że danie psu nawet DT to sprawa nad którą trzeba się zastanowić jak nad DS. Mimo to, jak piesek jest w DT można poznać jego zachowanie, nauczyć go czystości, współżycia z innymi zwierzątkami, a biorąc go potem do siebie do DS robi się miejsce dla innej bidy. No nic, może ktos sie znajdzie, kto da DT..

Posted

najpózniej w sobotę dam znac, bo będę u tych ludzi i pokarzę im zdjęcia, piesia i drugiego tez, jak nie tu to tam może wezmą, ja już po nocach nie spię, żeby znalezc jakiemuś jamniorkowi domek
kurcze tyle tych bidulek, że nie wiadomo za co się złapac
pozdrowionka dla was i piesków

Posted

no właśnie podobno wyje jak wychodzą z domu
ale nie wiemy czy to prawda czy tylko wymówka
i nie wiemy czy wyje zaraz po wyjściu czy przez cały czas
poza tym na pewno tęskni za swoim panem i może wyczuwa że jest niechciany :shake:
on potrzebuje dużo miłości a nie odrzucenia :-(

Posted

Mam już zdjęcia Bafusia i jeszcze na drugim wątku tą sunie zfotografuję i zobaczymy, mam nadzieję, że jednemu się poszczęści,
ktoś pisał, że na DT można zachowania psa poznac?
ja poznałam mojej jak została, gryzie wszystkich...heh jak chol...ona mały kordupel a do psów 5 razy takich idzie jak pitt bull ale kochana jest
no broni nas, broni, tylko dlaczego aż tak???....
ale nie mam nic przeciwko juz na jej watku pisałam, że to jrj dom i jak komuś się nie podoba niech nie przychodzi i tyle
pozdrowionka dla Was i jamniorków

Posted

Pogódka Ty to ostra zawodniczka jestes:D. Ale w sumie racja, ja tez tak uwazam, ze jak ktos ma jakies "ale", moze wyjsc.
Z tym DT to ja powiedzialam :), ale sie dzis przekonalam, ze faktycznie nie zawsze mozna poznac. Nasza sunia wogole nie szczekala i po 4 miesiacach zaczyna szczekac jak ktos do drzwi dzwoni. Choc stosunek do łóżka sie nie zmienił i tak jak weszła na nie po przyjeździe ze schronu tak "śpi do dziś". Teraz też cwaniara.
No to mamy nadzieje, ze ktorejs psince sie poszczęści.

Posted

Olena, napewno, moja też do mnie na DT przyjechała i ..została
czy ostra jestem??musze niestety zycie cały czas mnie nie oszczędza, niestety, a zwierzatka, kochane sa , cieplejsze i kochańsze od ludzi, jak im coś dasz w zamian tak się odwdzięczą, że więcej nie potrzeba, sam wzrok(jak tej mojej)wystarczy, żebym wiedziała, że dobrze zrobiłam
lepiej z nimi życ niż z ludzmi, one tylko miłośc maja, żadnych kłotni, nieporozumień, dajesz serce im a otrzymujesz siedem razy tyle i ti jest cudowne
pozdrawiam

Posted

Moja na stałe przyszła, choc 100% zgodności co do tego nie było, a jest za idealna by ją oddawać. Jak każdy pies. Nie wiem, jak oni mogą tego Bafusia oddawać. Jego sam wzrok pokazuje że on chyba wie co go czeka.
Ale widzisz, nie wszyscy są źli, np my dogomaniacy:D.

Posted

[quote name='Psiutka380']Mogę ogłosić Bafusia na krak - vecie jeśli oczywiście się zgadzacie.

Psiutka - dziękuję za pomoc :)
możesz skopiowac ogłoszenie na ale.gratka (dodałam mój e-mail):
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/974261_maly_rudy_bafus_lubi_koty_jego_pan.html

Pogódko dziękuję :)
cieszę się, że Bafuś ma tylu przyjaciół :)
a wasze sunie to na pewno najsłodsze stworzenia pod słońcem :)

Posted

moja znajoma pani Jola namawia jedną pania na Bafusia, pani ma wysterylizowaną sunię i kota i zawsze przygarniała biedne zwierzaki
może zlituje się nad Bafusiem...