Jump to content
Dogomania

Mielec - Kremowa, roczna labradorka- JUZ ADOPTOWANA 9.2.2008

Recommended Posts

Posted

Taka wiadomosc dostalam przed chwilka ze schroniska :

[SIZE="3"]Roczna labladorka do adopcji. Została oddana dzisiaj do schroniska, ponieważ nie lubi siedzieć sama w domu.Posiada aktualna ksiażeczkę.

[SIZE="3"]Warunek adopcji :
1/ kontrola przed- i poadopcyjna u zainteresowanych adopcja
2/ oplacenie sterylizacji w schronisku lub sterylizacja w ciagu 3 miesiecy od adopcji.

Pomózcie znalezc dom dla suni. :modla:

Kontakt :
Pan Kierownik Andrzej Skowron, tel. +17 583 15 32
www.mielec.bezdomne.com
mielec@bezdomne.com
Mielec, ul. Targowa 11

Posted

na stronachalegratka, bono na przyklad co chwila sa ogloszenia ze ktos chce labradora...ja moge popatrzec bo jestem pewna ze dlugo sunia w schronie nie posiedzi:cool3:ale swoja droga co to za nieodpowiedzialni ludzie ja oddali:mad::mad::mad:zamiast wychowac

Posted

Przeklejam post Reno:
[quote name='Reno2001']

Bezmyslność ludzi zaczyna mnie po prostu porażać.

Kolejna zabaweczka,która miała byc niekłopotliwym, przylepnym pluszakiem a okazała się psem z krwi i kości. Recepta na rozwiązanie problemu - oddać do schroniska. Jakże balnalny i popularny sposób pozbywania sie problemu.
Roczna, śliczna labradorka trafiła do mieleckiego schroniska wczoraj. Dlaczego??? Bo jest młodziutkim psem, pełnym energii i ochoty do zabawy. Jak każdy młody psiak nienawidzi samotności, więc organizowała sobie czas podaczas nieobecności opiekunów jak umiała najlepiej.
Zakładam ten wątek, bo sunia nie może trafić przez przypadkową adopcję do kolejnego domu, który weźmie ją jako milusi dodatek. Ją trzeba powoli nauczyć, że pozostawanie samemu w domu nie jest straszne a opiekunowie zawsze wracają. No, ale przede wszystkim szukamy kogoś kto zapewni temu młodemu psiakowi dużo dawkę ruchu, zabawy
i szkolenia.
Oczywiście warunkiem adopcji jest sterylizacja suni.

Szukamy tylko ODPOWIEDZIALNYCH!!!!!

Posted

[quote name='Ulka18']Nie, sunia nie jest dana na labradory. Watek na dogomanii zalozylam wczoraj wieczorem.
Już chyba jest:
http://www.labradory.info/viewtopic.php?t=8864&sid=3372f7621e0762b7035f25886ac31091
Nie no ja sobie nie wyobrażam oddać psa .
Sama mam labka który do niedawna nam niszczył dom pod naszą nieobecność (np zdzierał sobie tapetkę z ścian itd). Przerabialiśmy kaganiec, zamykanie w przedpokoju i klatkę , a teraz ma nie cale 2 lata i pół roku jak już przestał niszczyć;)(samo mu przeszło).
Na dodatek wydaje się majątek na jego leczenie a i tak bym go nie oddala za żadne skarby świata.

Posted

wlasnie sie dowiedzialam ze jest jakis specyfik, ktory sie wsadza do kontaktu na czas nieobecnosci domownikow, ktory dziala uspokajajaco na psy (chyba homeopatyczny) mozna go kupic na stronie krakvetu...dziele sie wiedza ktora nabylam ale nie sprawdzilam bo moje psy nigdy poki co nie niszczyly:diabloti:

Posted

Panca napisał(a):
wlasnie sie dowiedzialam ze jest jakis specyfik, ktory sie wsadza do kontaktu na czas nieobecnosci domownikow

to sa feromony, dzialaja jak airwick czy inne odswiezacze powietrza...

Problem w tym, ze wlasciciele Luny jej nie chca.
Trzeba powiadomic przyszlych wlascicieli, ze Luna tak jak kazdy labrador potrzebuje ruchu, zajec i uwagi.

Posted

aaaa dokladnie feromony:evil_lol:a nie homeopatia;-)
wlascicieli wpisalabym na czarna liste ludzi ktorym nie wolno miec zwierzat:mad::mad::mad:coz za nieodpowiedzialnosci beztroska...sil mi brak na takie postepowanie:angryy:ale wierze ze sunia szybko znajdzie kochajacych ludzi bo rzeczywiscie jest to jedna z "modnych ras" trzymam kciuki i podpytam tu i owdzie.

Posted

Tak to juz jest. Psy w typie rasy przyciagaja jak magnes. A zwłaszcza takich popularnych ras jak labrador. Mam porównanie na swoich aukcjach: Rudy którego wystawiam jako prawie golden retrievera czy Silver wystawiany jako mix husky maja zawsze w okolicach 1000 odwiedzających i zawsze jakiegos obserwatora (na aukcjach zwykłych) przy czym sunia Milutka czy Zbyszko mają po ok 100 przez dwa tygodnie.

Posted

Cytat ze strony pierwszej watku:

Roczna labladorka do adopcji. Została oddana dzisiaj do schroniska, ponieważ nie lubi siedzieć sama w domu.Posiada aktualna ksiażeczkę.