Ulka18 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Taka wiadomosc dostalam przed chwilka ze schroniska : [SIZE="3"]Roczna labladorka do adopcji. Została oddana dzisiaj do schroniska, ponieważ nie lubi siedzieć sama w domu.Posiada aktualna ksiażeczkę. [SIZE="3"]Warunek adopcji : 1/ kontrola przed- i poadopcyjna u zainteresowanych adopcja 2/ oplacenie sterylizacji w schronisku lub sterylizacja w ciagu 3 miesiecy od adopcji. Pomózcie znalezc dom dla suni. :modla: Kontakt : Pan Kierownik Andrzej Skowron, tel. +17 583 15 32 www.mielec.bezdomne.com mielec@bezdomne.com Mielec, ul. Targowa 11 Quote
Panca Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 na stronachalegratka, bono na przyklad co chwila sa ogloszenia ze ktos chce labradora...ja moge popatrzec bo jestem pewna ze dlugo sunia w schronie nie posiedzi:cool3:ale swoja droga co to za nieodpowiedzialni ludzie ja oddali:mad::mad::mad:zamiast wychowac Quote
beka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Ciekawe co to znaczy że nie lubi siedzieć sama? wyje? niszczy? Biedna sunia z kanapy do schronu... Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Nie powiedzieli dokladnie ... ale pewnie moze szczekac, niszczyc. Takiemu psiakowi nie wystarcza 3 spacerki po 15 minut. Ma na imie LUNA. Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Kurcze, jak juz roczna labka nikt sie nie interesuje, to co maja powiedziec kundelki ? Quote
Diegula Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Następny labek w potrzebie:-(. Czy ona ma wątek na labradorach info? Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Nie, sunia nie jest dana na labradory. Watek na dogomanii zalozylam wczoraj wieczorem. Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Przeklejam post Reno: [quote name='Reno2001'] Bezmyslność ludzi zaczyna mnie po prostu porażać. Kolejna zabaweczka,która miała byc niekłopotliwym, przylepnym pluszakiem a okazała się psem z krwi i kości. Recepta na rozwiązanie problemu - oddać do schroniska. Jakże balnalny i popularny sposób pozbywania sie problemu. Roczna, śliczna labradorka trafiła do mieleckiego schroniska wczoraj. Dlaczego??? Bo jest młodziutkim psem, pełnym energii i ochoty do zabawy. Jak każdy młody psiak nienawidzi samotności, więc organizowała sobie czas podaczas nieobecności opiekunów jak umiała najlepiej. Zakładam ten wątek, bo sunia nie może trafić przez przypadkową adopcję do kolejnego domu, który weźmie ją jako milusi dodatek. Ją trzeba powoli nauczyć, że pozostawanie samemu w domu nie jest straszne a opiekunowie zawsze wracają. No, ale przede wszystkim szukamy kogoś kto zapewni temu młodemu psiakowi dużo dawkę ruchu, zabawy i szkolenia. Oczywiście warunkiem adopcji jest sterylizacja suni. Szukamy tylko ODPOWIEDZIALNYCH!!!!! Quote
fridaoo Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 sunia- hop do góry:multi:szukamy domku:help1::help1: Quote
beka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Ciekawe, ludzie kupuja psy "rodzinne", a potem zdziwienie że niszczy , wyje jak zostaje na 8-10 godzin sam..... Kolejne ofiary mody :( Quote
Diegula Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='Ulka18']Nie, sunia nie jest dana na labradory. Watek na dogomanii zalozylam wczoraj wieczorem. Już chyba jest: http://www.labradory.info/viewtopic.php?t=8864&sid=3372f7621e0762b7035f25886ac31091 Nie no ja sobie nie wyobrażam oddać psa . Sama mam labka który do niedawna nam niszczył dom pod naszą nieobecność (np zdzierał sobie tapetkę z ścian itd). Przerabialiśmy kaganiec, zamykanie w przedpokoju i klatkę , a teraz ma nie cale 2 lata i pół roku jak już przestał niszczyć;)(samo mu przeszło). Na dodatek wydaje się majątek na jego leczenie a i tak bym go nie oddala za żadne skarby świata. Quote
Panca Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 wlasnie sie dowiedzialam ze jest jakis specyfik, ktory sie wsadza do kontaktu na czas nieobecnosci domownikow, ktory dziala uspokajajaco na psy (chyba homeopatyczny) mozna go kupic na stronie krakvetu...dziele sie wiedza ktora nabylam ale nie sprawdzilam bo moje psy nigdy poki co nie niszczyly:diabloti: Quote
Reno2001 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Luna czeka na opiekunów, którzy będa ja zabierac na długie spacery i szkolenia. Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Panca napisał(a):wlasnie sie dowiedzialam ze jest jakis specyfik, ktory sie wsadza do kontaktu na czas nieobecnosci domownikow to sa feromony, dzialaja jak airwick czy inne odswiezacze powietrza... Problem w tym, ze wlasciciele Luny jej nie chca. Trzeba powiadomic przyszlych wlascicieli, ze Luna tak jak kazdy labrador potrzebuje ruchu, zajec i uwagi. Quote
Panca Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 aaaa dokladnie feromony:evil_lol:a nie homeopatia;-) wlascicieli wpisalabym na czarna liste ludzi ktorym nie wolno miec zwierzat:mad::mad::mad:coz za nieodpowiedzialnosci beztroska...sil mi brak na takie postepowanie:angryy:ale wierze ze sunia szybko znajdzie kochajacych ludzi bo rzeczywiscie jest to jedna z "modnych ras" trzymam kciuki i podpytam tu i owdzie. Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Skorzystalam z tekstu Reno i wystawilam aukcje Lunie. Oto adres strony z Twoim przedmiotem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=310233515 Quote
Reno2001 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Aga, super, że założyłaś jej już aukcję - im szybciej tym lepiej. Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Ewa, dla porownania : w ciagu 1,5 h obejrzalo aukcje prawie 60 osob i jest juz obserwator http://www.allegro.pl/item310233515_roczna_suczka_kremowy_labrador_znudzila_sie.html w ciagu 2,5 h wyrozniona aukcje Andzi zobaczylo niecale 20 osob http://www.allegro.pl/item310224491_sunia_angelka_jak_pudel_morelowy_terier.html Quote
Reno2001 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Tak to juz jest. Psy w typie rasy przyciagaja jak magnes. A zwłaszcza takich popularnych ras jak labrador. Mam porównanie na swoich aukcjach: Rudy którego wystawiam jako prawie golden retrievera czy Silver wystawiany jako mix husky maja zawsze w okolicach 1000 odwiedzających i zawsze jakiegos obserwatora (na aukcjach zwykłych) przy czym sunia Milutka czy Zbyszko mają po ok 100 przez dwa tygodnie. Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Cytat ze strony pierwszej watku: Roczna labladorka do adopcji. Została oddana dzisiaj do schroniska, ponieważ nie lubi siedzieć sama w domu.Posiada aktualna ksiażeczkę. Quote
Recommended Posts