Niemiec Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Drodzy forumowicze mam pewne nurtujace mnie pytanie. Mam owczarka niemeickiego, w tym roku zamierzam go wystawiac, jednak jako kilku miesieczny pies mial wykonany zabieg dentystyczny polegajacy na usunieciu jednego blizniaczego zeba P1 (taka anomalia gdzie obok jendego korzenia jest drugi identyczny i identyczny zab), pies ma poprawny zgryz i teraz kompet zebow, jednak po jednej stronie w miejscu gdzie byly dwa blizniacze jest jeden tyle ze dwa milimetry przesuniety do tylu (poniewaz z przedu zablokowal go dol zebodolu) i jest leciutko cofniety. Czy bedzie mialo to wplyw na ocene? powinienem opowiadac sedzia cala ta historie z zebem? czy moze wogole tego nie zauwaza i nie gra to roli... ?? Quote
Talagia Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Mój pies ma podwójne P1 po jednej stronie i WCALE i NIGDY nie wplynelo to na ocene, nawet u najbardziej zawzietych dentystycznych sędziów :cool3: Quote
Elitesse Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 niektorzy sie czepaiaja podwojnych :shake: ja swojemu najstarszemu psu usowalam kilka dni przed jego pierwsza wystawa - fryzjerka wtedy wypatrzyla ze ma nadmiar zebow :lol: Quote
Recommended Posts