Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 579
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Charly napisał(a):
Fundacji jakiej?

Tej samej co zbiera na transport krzyczkowych do Świnoujścia:
Fundacja Na Rzecz Opieki Nad Zwierzętami SFORA
ul. Hołówki 3 lok. 116
00-749 Warszawa
Bank PKO BP SA I Oddział Centralny w Warszawie
76 1020 1013 0000 0702 0108 5752

Posted

lamia2 napisał(a):
Tej samej co zbiera na transport krzyczkowych do Świnoujścia:
Fundacja Na Rzecz Opieki Nad Zwierzętami SFORA
ul. Hołówki 3 lok. 116
00-749 Warszawa
Bank PKO BP SA I Oddział Centralny w Warszawie
76 1020 1013 0000 0702 0108 5752

dzieki. Podam konto Bisiowej panci

Aaronowej...on juz powoli Aaron jest:lol:

Bisiek bedzie jechal za ok. 2 tygodnie

Posted

Lamia,bisiek potrzebuje jeszcze od wet. potwierdzenie wyjazdu, ktore ma byc wlozone do paszportu

ja sama niestety nie wiem co to jest. Ale wet. pewnie tak

dzieki

Posted

hmmm... ja z moimi psami podrozuje po calej europie i nic procz bierzacych szczepien p.wsciekliznie, chipa i paszportu ona nas nie wymagano...
mam nadzieje, ze nikt Was nie naciaga :-?

Posted

MagYa ale to sa Twoje psy. Ty wpisana jako wlasciciel. Nigdzie ich nie oddajesz.

A tu jest inaczej. Po drugiej stronie tez chca zachowac ostroznosc.
Zdarza sie, ze org. biora psy (np. z Polski) i na miejscu okazuje sie,ze nie przyjechal ten pies ktory mial przyjechac.

Za to przyjezdzaly psy niezaszczepione, bez chipow, zarobaczone, zapchlone i chore na nosowke.

Dlatego na moja prosbe o adopcje psow pozytywnie odezwaly sie 4 osoby. Reszta jesli odpowiedziala, to tylko, ze przepraszaja, ale z nadmiaru zlych doswiadczen nie chce zajmowac sie psami z Polski.

ale wazny jest powod, dlaczego myslisz o naciaganiu? Moglabys rozwinac te mysl? Moze byc wazne.

dzieki

Posted

Charly, szczerze mowiac nigdy nie myslalam nad tym, nie zastanawialam sie i nie drazylam tematu, dlatego moze nie powinnam poruszac tego tematu.
Wiem tylko jak to jest jak sie smiga ze swoim zwierzyncem.
Ale jesienia odwozilam psa do Anglii na swoje nazwisko.. i nie byly wymagane zadne potwierdzenia.
No ale dobra zamykam ziape, bo nie chce siac zametu.
Ciesze sie, ze Bisiek ma szanse :)

Posted

Nie zamykaj ziapy:loveu:.
Powaznie. kazda uwaga jest wazna. w koncu Bisiek idzie (tylko)w dobrej wierze. I biora od nas Biska tez (tylko) w dobrej wierze.

Ja sama sie nie znam.

Posted

[quote name='MagYa^^']
Ale jesienia odwozilam psa do Anglii na swoje nazwisko.. i nie byly wymagane zadne potwierdzenia.

jesli chodzi o Anglie (i nie tylko, takze Chorwacja np oraz pare innych krajow) to wymogi sa jeszcze wieksze..chyba.. ja slyszalam i czytalam w internecie, ze pies przed wjazdem do UK musi byc w Polsce na kwarantannie przez 6 miesiecy od daty pobrania krwi w celu udowodnienia odpowiedniej ilosci przeciwcial przeciwko wsciekliznie.Pies wczesniej oczywiscie jest szczepiony.

szok. Ale moze nie wszedzie kontroluja to.

Posted

tak robilismy badania krwi.. itp.. ale typowo jakis zezwolen nie bylo.

ale fakt, ludzi ktorzy biora psa chca miec pewnosc.. w tych czasach polakowi wciaz trudno zaufac :roll:
(zreszta co ja pisze.. sami sobie nie ufamy..)

Posted

Charly napisał(a):

Bisiek bedzie jechal za ok. 2 tygodnie

Charly, czy myślisz o transporcie, który ja oferuję? Jeśli tak, to proszę odezwij się do mnie tu lub bardziej prywatnie ( do dziś nie miałam potwierdzenia transportu Biśka i za chwilkę może się okazać, że mam za mały szmochód na przewiezienie wszystkich potrzebujących - mam tylko peugeota kombi z kratką :cool3:).

Posted

nie uciekaj Czarok. oczywiscie ze potrzebujemy Ciebie dla Biska.
Bardzo. prosze napisz jeszcze raz tutaj jak to ma wygladac. Gdzie i o ktorej Biska bedzie trzeba dowiesc i o ktorej bedziecie w Krosnie.

Posted

[quote name='MagYa^^']Charly, szczerze mowiac nigdy nie myslalam nad tym, nie zastanawialam sie i nie drazylam tematu, dlatego moze nie powinnam poruszac tego tematu.

No i to jest ta roznica a tu bedzie albo dla organizacji albo na inne nazwisko.

Jesli osoba prywatna przekazuje psa innej osobie prywatnej lub organizacji to musi posiadac zrzeczenie sie tego psa.

A tu o wywozie:

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=7836246&postcount=1

Jesli transporty sa powyzej 5 psow(tyle jako towarzyszace w podrozy, wlasne) to musi byc specjane pozwolenie na transprt od powiatowego i musi byc obecny przy lokowaniu psow do auta..

Posted

MagYa^^ napisał(a):
Charly, szczerze mowiac nigdy nie myslalam nad tym, nie zastanawialam sie i nie drazylam tematu, dlatego moze nie powinnam poruszac tego tematu.
No ale dobra zamykam ziape, bo nie chce siac zametu.
Ciesze sie, ze Bisiek ma szanse :)

Str. 20 w paszporcie
I najlepiej jesli wpis ten zrobiony jest 24 godz. przed wyjazdem.

Jak dlugo wszystko jest w porzadku nikt nawet nie wie o tym, ze cos takiego tam jest.
Gdyby jednak przytrafily sie wam jakiekolwiek trudnosci w podrozy, mozna wtedy miec powazne problemy.
Lepiej dopelniac tych drobnych urzedniczych formalnosci

Posted

Cieszę się, że Tundra się odezwała bo tylko na nią czekałam :loveu::loveu::loveu:
wiem od Tanitki (a ona od Tundry) że z domkiem wszystko o.k., że organizacja jest w porządku a Tudnra zna się osobiście z Panią Ewą z Niemiec :multi::multi::multi:
słowa Tundry są dla mnie gwarancją, że Bisio będzie bezpieczny :lol::lol::lol:

Czarok najukochańsza szykuj autko dla białasa i nie zostawiaj nas w potrzebie, powiedz czy byłaby możliwość zawiezienia Biśka bezpośrednio do Berlina i jakie to by były koszty, plizzzzzzzzzzzz :modla::modla::modla:

Posted

dzieki, ze zwrocilyscie mi na to uwage - mam w tej chwili 2 paszporty - w jednym strona 20 z podpisem i pieczatka, w drugim nie ...
fakt faktem, problemow nie bylo dotychczas, ale znajdzie sie nadgorliwy to bede kwitnac w jakims urzedzie.
dzieki!

a psa do anglii odwozilam na swoje nazwisko, oddalam wszystkie papiery - w koncu w paszporcie jest miejsce na kilku wlascicieli.. chociaz tam w anglii to cholera wie .. oni maja swoja polityke. (przy wjezdzie ineresowali sie tylko badaniem krwi i chipem)

Posted

lamia2 napisał(a):

Czarok najukochańsza szykuj autko dla białasa i nie zostawiaj nas w potrzebie, powiedz czy byłaby możliwość zawiezienia Biśka bezpośrednio do Berlina i jakie to by były koszty, plizzzzzzzzzzzz :modla::modla::modla:

lamia przeczytaj prosze pw

Posted

W przyszly poniedzialek (10. marzec) Bisiek zostanie przez panie z Niemiec odebrany w Warszawie. Bardzo dziekujemy:multi::multi::multi:

Posted

:placz::placz::placz::jumpie::jumpie::jumpie:

przyszla pancia od Bisia jest wspaniala.
w poniedzialek razem z ta inna cudna pania (tez mieszka w Berlinie), ktora uparcie szukala domku, odbiora Biska.

czarok dzieki wielkie:)

ps. Bisiek taki wielkomiastowy sie robi:):)
Jedz serce do Berlina i zyj wreszcie. kochany Bisiaczek

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...