Charly Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 lamia2 napisał(a):Zabieg kastracji nie jest skomplikowany więc pewnie ze względów zdrowotnych nie ma przeciwskazń, nie wiem jak się mają sprawy formalne, nigdy nie wysyłałam psów do Niemiec. 3 tygodnie przed wyjazdem Bisiu potrzebuje wszystkie szczepienia. Ale to juz pisalam. No, ale mam telefon, to sama zadzwonie.
beka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Słuchaj a czy nie trzeba mu zrobic badania krwi na obecnośc przeciwciał na wściekliznę? Tak było przy wyjeździe psów np do Szwecji..
Charly Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Ja i tak nic nie wiem. Nie wiem co jest z Bisiem. Rozumiem ze dobroczynca Bisia chce decydowac. Czuje sie odpowiedzialan za psa i za przyszlych opiekunow. Dlatego bez kontaktu ze sponsorka psa nie zalatwiam dla Bisia nic Jak na razie wszystko stoi. Jesli sa jakies inne plany tym lepiej to by było na tyle. dobranoc ps. zadzwonie jutro do dr.Moniki i dowiem sie o co biega od razu tam
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 ;)no udalo sie. Pani Dr. ma moje dane. I teraz czekam na telefon od pani, ktora płaci na Bisia. Mam nadzieje, ze teraz siec bedzie dzialala;):multi: Z tego co uslyszalam przez telefon piesia ma sie naprawde dobrze. Wiecej nie wiem na razie.
Ewusek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 dzisiaj bylam w lecznicy u mojej podopiecznej, ktora bardzo polubiła Bisia :-) Mam ich foteczki, wieczorkiem wstawie. Bisiu ma nadczynnosc albo niedoczynnosc tarczycy (nie pamietam), wczoraj byl kastrowany. Ale jest fajny :-)
lamia2 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ewusek napisał(a):dzisiaj bylam w lecznicy u mojej podopiecznej, ktora bardzo polubiła Bisia :-) Mam ich foteczki, wieczorkiem wstawie. Bisiu ma nadczynnosc albo niedoczynnosc tarczycy (nie pamietam), wczoraj byl kastrowany. Ale jest fajny :-) Dziękujemy Ewusek ;)
Ewusek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 tutaj z Zolką: szkoda mi go strasznie, ma taki pyszczek zjedzony przez pchły :-(
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Wielkie dzieki Ewusek Biedny Bisiak:-( Taki smutek w oczkach znow. no...ale tym razem dla jego dobra:-( bardzo smutne te zdjecia. Maly Bisiak.
kasia_r Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Biedną ma tą swoją dupinę Bisio. Mam nadzieje, że jutro go odwiedzę.
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Jesli p. od Bisia i wszycy zainteresowani zdecyduja sie na wyjazd Bisia do Niemiec, bedzie potrzebowal paszport, ksiazeczke zdrowia, szczepionke na wscieklizne (do Niemiec nie trzeba udowadniac jakies ilosci antycialek z ta wscieklizna zwiazanych/nie wiem o co chodzi, najwazniejsze jest ze nie trzeba) i to by bylo na tyle. wedlug moich aktualnych wiadomosci. maksymalnie 7 dni przed wyjazdem Bisiek bedzie musial jeszcze raz skonsultowac sie z weterynarzem, ktory potwierdzi jest stan zdrowia. wiadomo, nie ma juz kontroli na granicy. Ale take sa ustawy.
lamia2 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Mnie się wydaje, że Bisiek to nawet przytył zdziebko :cool3:
enia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Piękny!!!! nareszcie w ciepelku i z pelną miską:loveu:
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Wazne wazne wazne. Babka z jednej organizacji juz od 2 tygodni szuka domku dla Bisia, nie chce zebysmy oddali go do jakiegokolwiek pensjonatu. Naprawde sie stara. Wlasnie otrzymalam 100 telefonow i maili,ze znalazla kobiete dla Bisia. Umarl jej pies w wieku 14 lat i zdecydowala sie na Bisia. Nic wiecej na razie nie wiem. bo to na szybko wszystko. Jest to DS:multi: i w Berlinie. Ale nie wiem jak z transportem. Zostalam zapytana czy chcemy za Bisia pieniadze, wiec odpowiedzialam, ze dobrze by bylo gdyby za transport zaplacili przynajmniej czesciowo. Gdybysmy mieli transport to ja oferuje jechac tam z Bisiem. Ale teraz potrzebuje na szybko generalnej odpowiedzi, czy dla Was to jest ok. oczywiscie trzeba przedstawic wiecej faktow, ale to co na szybko sie dowiedzialam, a potem padl telefon. piszcie prosze.
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 jesli znadziemy albo oni (nie wiem jeszcze jak to sie odbedzie) transport dla Bisia do Berlina i nie znajdzie sie inna osoba, ktora tam akurat bedzie, to ja pojade z Bisiem. Oczywiscie jesli transport bedzie jechal z powrotem:evil_lol::evil_lol: Mam takze znajomych w Berlinie oraz mozna zupelnie neutralnie poprosic organizacje dla zwierzat do sprawdzenia domku i zdania relacji jesli nic nie okaze sie godne zaufanie, to ja jade z Bisiem ps. wie ktos jak ma sie sprawa z jego nuzencem. Co bedzie trzeba robic po jego wyjsciu z kliniki.
Ewusek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Psy trafiajace do domow w Niemczech maja naprawde dobrze. Jestem ZA, nie mozemy sie ograniczac do szukania domu tylko na terenie Polski... teraz wszyscy jestesmy jedna rodzina Europejczykow :-)
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Kochani. Mam wszystkie dane od tej kobitki z Berlina, ktora chce Biska naszego. Adres, Imie Nazwisko, Tel...wszystko:) Dostaniemy umowe adopcyjna do wzgladu. Obejrzymy ja czy nam sie spodoba. Podpisze...nie wiem kto:razz: Psa kazdy kto chce bedzie mogl odwiedzic. Beda zdjecia i takie tam. Wiec pani nie chciala juz psa, bo umarl jej 14letni wilczur. Ale tak sobie chodzila po roznych forach tu i tam (jak my:evil_lol:) i patrzala komu by nie pomoc. Az ujrzala Bisia. Zaplakala nad nim.Przespala to, A potem podjela decyzje. Nie tyle, ze chciala miec psa. Raczej nie, bo chciala sobie oszczedzic bólu nastepnej rozłąki. Ale chce dac Biskowi wszystko to, czego on (prawdopodobnie) nigdy nie mial. Pani widziala Bisowy pyszczek i Bisiowy ogonek i dupke tez..:loveu: i juz koncze, bo:placz::placz::placz: ps. pani tez sie dolozy do kosztow transportu albo je calkiem przejmie. tylko trzeba wiedziec ile. Czy ktos potrafi to wyliczyc. Wiec z W-wy do Berlina i spowrotem. Moze jedzie jakis inny transport. moze to bedzie mozna polaczyc. kto moze niech luka gdzie tylko sie da i mysli dziekuje zostalam teraz oficjalnie zaproszona razem z Bisiem. wiec nie mam odwrotu. bede jechac:)
marzenkap Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 wiecie co , wydaje mi się że to dobry domek i oby tak było p.s Bisio taki smutny :placz: ale wierze że już nie długo
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Bisiu potrzebuje mase szczepionek :roll:..Wiec tak: 1) Wscieklizna. 21 dni przed przyjazdem do Niemiec (jednak) 2) Paszport UE (Bisiek z paszportem:loveu:) 3) szczepionke na nosowke, na parvo, teraz podaje niemieckie nazwy i inne, bo nie wiem co to jest : wiec dalej szczepionke na Leptospirose, Parainfluenza, Hepatitis contagiosa canis (HCC) to jest zarazliwe zapalenie watroby u psow. 4) chip 5) odrobaczony na wszystkie robale (glisty i tasiemca) oraz Giardien (nie wiem co to) to wszystko musi byc wpisane do ksiazeczki zdrowia
Charly Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 dzieki. Zastanawiam sie, jak dlugo to bedzie trwalo. bo Bisiek ledwie po kastracji. Ja nie wiem, czy tak szczepic go od razu. Z drugiej strony nie mamy wiele czasu. Jedyny tymczas na razie u Lami, a Lamia ma dominanty:diabloti::evil_lol: Hm. bedzie trzeba to jutro wszystko jak podalam przekazac dr. Monice i sie naradzic. Kto to zrobi? Kto moze jutro byc w klinice?
lamia2 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='Charly']Bisiu potrzebuje mase szczepionek :roll:..Wiec tak: 1) Wscieklizna. 21 dni przed przyjazdem do Niemiec (jednak) 2) Paszport UE (Bisiek z paszportem:loveu:) 3) szczepionke na nosowke, na parvo, teraz podaje niemieckie nazwy i inne, bo nie wiem co to jest : wiec dalej szczepionke na Leptospirose, Parainfluenza, Hepatitis contagiosa canis (HCC) to jest zarazliwe zapalenie watroby u psow. 4) chip 5) odrobaczony na wszystkie robale (glisty i tasiemca) oraz Giardien (nie wiem co to) to wszystko musi byc wpisane do ksiazeczki zdrowia "Er muss auf jeden Fall alle Impfungen, vor allem gegen Tollwut bekommen. Die Impfung muss 21 Tage alt sein, bevor er nach Deutschland kommen kann. Also, wenn die Zeit nicht reicht, muss der Tierarzt das Datum früher eintragen. Er braucht auf jeden Fall den Tier-EU Pass, Außerdem braucht er die Impfungen gegen Staupe, Parvovirose, Leptospirose, Parainfluenza, Hepatitis contagiosa canis (HCC),ansteckende Leberentzündung des Hundes. Entwurmt muss er gegen alle Würmer (Spul und Bandwürmer) und Giardien Alexandra ich melde mich später noch einmal, sonst erschlägt mein Sohn mich. Grüße Bruni" Wydrukowałam to wszystko sobie (bo nie zapamiętam) i będę załatwiać ;)
Charly Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 :loveu:uff. Bisiek, wsadzam Ciebie pod poduszke. Zeby sie wszystko ziscilo:loveu:
Recommended Posts