Guest ursa81 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Powrócę to tematu proporcji białko / tłuszcz. Jestem zwolenniczką odchudzania psa nieco mniejszą dawką karmy plus gratisowo jabłuszko, gotowana pierś z kurczaka z marchewką w symbolicznej ilości. Z zaburzenia proporcji białko / tłuszcz pewnie nie wynika nic dobrego ;) Quote
Katica Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Ursa, powiem ci że ja również w ten sposób zaspokajam zwiększony głód psa czy też odchudzanie właśnie w taki sposób przeprowadzam. Z racji tego że mam psa krótko włosego ( 2 psy - z czego jeden mieszka w kojcu ) to na zimę oba są "pasione" zwłaszcza ten który siedzi na zewnątrz ( od razu uprzedzam, wyjątkowo ostre zimy spędza w ocieplanym pomieszczeniu, poza tym kojec jest z prawdziwego zdarzenia, z porzadną ocieplaną budą i podestem) Na wiosnę odchudzamy się więc, oczywiście zwiększamy dawkę ruchu, po wielokroć - agility, fresbee, piłka, wp, hj, rower, i spacery, ale wtedy też zmniejszam karmę od "normy producenta" o jakieś 50-70 gram, ( co w porównaniu do okresu tuczenia daje 2 razy mniej karmy- oczywiście stopniowo) i dodaje warzywa, jabłko, dla wypełnienia, a posiłki przez miesiąc podaję 3-4 razy dziennie malutkie :) Wystarcza nam miesiąc na zrzucenie wagi do wagi wyjściowej :) Quote
Guest ursa81 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Katica! Oczywiście, uważam, że bardzo dobrze postępujesz. Zapomniałam napisać o zwiększonej dawce ruchu, która jest konieczna :) Chyba sama muszę się zacząć odchudzać właśnie w taki sposób... przydałoby się zrzucić kilka kg po zimie ;) Quote
Recommended Posts