Terzia Posted May 9, 2004 Author Posted May 9, 2004 Dziewczyny.... no coz... z facetami nie latwo... sie "dogadac" :wink: Quote
jodzon Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 Witam Panie Sławku, to nie ma sensu, niech dzieci dalej piszą "wartościowe i obiektywne" rzeczy. A i tak to co dla nich jest sufitem to dla nas dopiero podłoga. Quote
Olcia P. Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 @ Gorzała Po pierwsze gratultuje sukcesów wystawowych! :BIG: :smilecol: :laola: :smilecol: :laola: Mlodzieżowe Zwycięstwo Europy Dortmund 2004 zdobyte przez Twojego psa to nie lada wyczyn. Poza tym słyszałam, że w Donrym mieście wygraleś i Czesio dostał BOB'a!!!!!! Widzę, że Czesław idzie jak burza,a Ciebie duma rozpiera, ale to bardzo dobrze, jak ma się być z czego dumnym to super! jeszcze raz GRATULUJE Przy najbliższej okazji trzeba będzie to uczcić :D :drinking: :beerchug: Druga sprawa, to zauważyłam ,że od bardzo długiego czasu, nasze forum to jedno wielkie pole walki, poza tym rozmawia sie tu o wszystkim ale nie o psach... No cóż, widocznie komuś to na rękę.. Ja zarzuciłam tematem, pokazałam zdjęcia i prosze po raz kolejny o ocenę, szczegolnie zalezy mi na zdaniu jodzona (witam serdecznie , w koncu wyszedles z ukrycia) i oczywiscie Sławka. Prosze o obiektywną ocenę, wypunktujcie, wady, zalety. stwórzcie jakiś grunt pod NORMALNĄ dyskusję. O nic więcej mi nie chodzi, nie interesują mnie spiski, osoby TYLKO I WYLĄCZNIE PSY! Więc jeśli faktycznie ma cie coś do powiedzenia, proszę bardzo mozecie sie teraz popisać. Nie sztuką jest pisać : niech dzieci dalej piszą "wartościowe i obiektywne" rzeczy. A i tak to co dla nich jest sufitem to dla nas dopiero podłoga. Nie sztuką jest pisać prawde co? Ale sztuką, jest wypisywanie tego typu bzdur jodzon prawda????!!!! :evilbat: Ja to pozostawie bez komentarza, nie ma sensu prowadzić dyskusji z ludżmi co tak piszą, gdyż będzie to po raz kolejny tylko i wyłącznie jałowa rozmowa. Jeśli zaczniesz pisać coś konkretnego to może porozmawiamy! Quote
Olcia P. Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 To gratulacje także dla Ikara i Pani Renaty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : laol : JESTEM Z WAS BARDZO DUMNA ! NO I OCZYWISCIE ŻYCZE DALSZYCH SUKCESÓW Na tym to właśnie wszystko polega, trzeba ruszyć dupsko z domu i jeżdzić, pokazywać psa! jesli ktos caly czas trzyma psa w domu i nigdzie sie z nim nie pokazuje to siłą rzeczy nie wiele moze powiedziec o rasie, ani o swoim psie. Taka prawda, ale niektórzy tego nie rozumieją. Quote
Hanya Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 @carragandokładnie jak brudas wystawia brudasa to wszystko jest już jasne. tak było w Warszawie w przypadku np. Bernardynów. wszystkie brune i śmierdzące. Chyba nie tylko bernardyny były brudne, bo w tym namiocie tak śmierdziało :o -to nie możliwe żeby od kilku bernardynów!!! Quote
Terzia Posted May 10, 2004 Author Posted May 10, 2004 @ Slawek Jak Gorzala napisal - Asia sama potrafi sie bronic. P.S. Mnie dziwi to, ze ona wydaje kase na wystawianie tego psiaka. To moze byc najukochanszy pies na swiecie... ale prawda jest taka, ze on jest tylko "majorkopodobny". @ Gorzala Gratuluje sukcesu w Dortmudzie! Czyzby sedziowie na tzw. "zachodzie" <hehe> byli Twoimi znajomkami? Cos na polskich wystawach nie bylo az taaaak dobrze jak tutaj <hehe>. Albo Ty ich tutaj znasz :wink: albo ci w Polsce nie maja pojecia o rasie... Quote
Olcia P. Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 Brawo !!!! Rewelacyjna strona! Najbardziej podobają mi się skany rodowodów, wszystko jasne jak na dłoni, nie ma niedomówień, wszystko można sprawdzić, szkoda, że tylko hodowla Osanna podjęła się tego kroku by zamieścic oryginalne dane psów! Co z resztą hodowców majorek w naszym kraju ??? @ Teresa Asia potrafi się sama bronić, ale doskonale wie kiedy to robić, teraz jakoś tego nie robi, bo padły konkretne pytania. Reszta znawców też milczy cicho, jak poprosiłam o obiektywną ocene Rexa, o wypunktowanie wad i zalet. No cóż, w ten sposób to nigdy do niczego konkretnego sie nie dojdzie. Czyzby sedziowie na tzw. "zachodzie" <hehe> byli Twoimi znajomkami? Cos na polskich wystawach nie bylo az taaaak dobrze jak tutaj <hehe>. Albo Ty ich tutaj znasz albo ci w Polsce nie maja pojecia o rasie No ja myślę, że to sędziowie raczej niewiele wiedzą, ale zapewne i tak sukces Gorzały i jego Czesia, tłumaczony będzie przez pewne grono osób znajomościami hahaha, szczegolnie gdy na takich wystawach jak w Dortmundzie, sędzia poświęca na ocene psa praktycznie godzinę, ogląda każdy szczegół włącznie z umaszczeniem podniebienia i ilością kości w ogonie z taką dokładnością i precyzją, że naszym polskim sędzią nie śnią się takie rzeczy, że tak ocenianie psa może wyglądać...! Tam jedziesz i oceniany jest Twoj pies, wlascicielem nikt się nie interesuje, a u nas, nawet ostatnia wystawa w Łodzi pokazała, że na polskich ringach, sytuacja jest diametralnie inna od sąsiadów zza zachodniej granicy. Zresztą, obserwuje się to praktycznie na każdej wystawie, ale to zupelnie inna bajka... Przykre, ale prawdziwe. Quote
Mokka Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Gorzała :klacz: Może faktycznie nie powinieneś wystawiać chłopaka w kraju? Czy to był jego zagraniczny debiut? Quote
asia Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 oj, chwile mnie nie było a tu takie "akcje" - gratuluję pomysłowości gorzała co do skanu rodowodu - pewnie, ale niestety nie należysz do grona osób dla których chciało by mi się ruszyć moje cztery litery i przesłać owy skan to ty jesteś zainteresowany żeby zobaczyć a nie ja, więc twoja sprawa czy na wystawie podejdziesz zobaczyć czy nie olcia fajne zdjęcia -może też się pokuszę żeby wstawić twoje- jak się wypinasz ze swoją suką -która mi też psa rasy Ca de Bou nie przypomina - a ten ogon -super! mój pies nie był ostatni - gorzała -twa wyobraźnia nia nie zna granic, dostał ocenę doskonałą ale pewnie sędzia jak zwykle się pomylił - bo przecież to wy wiecie najlepiej -może zaproście na konsultację sędziów -chociaż kilku - pewnie będą wdzięczni terzia nie martw się o moje finanse - nie musisz all POMYŚLNOŚCI! Quote
Hanya Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 @ Asia W życiu bym nie pomyslała ze to majorka, prędzej że mocno spaprany kanarek! Quote
Hanya Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Ocena doskonała?? Hmmm A może jeszcze będzie reproduktorem?Hmmm Quote
Hanya Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Żart chyba jakiś, ciekawe jak suka wygląda?Nie mówiąc już o maluchach-ale i tak NAPEWNO są śliczne klopsiki do wycałowania! Quote
Hanya Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Moje pytanie brzmi: co można poprawić w rasie takim psem??????Wysokość? Quote
asia Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 o! burza mózgów! wiecie co- te wasze wypowiedzi to dla mnie komplementy -na mój temat i mojego psa co do ilości szczeniaków - to niestety gorzała, ale wyobraźnia znowu cie poniosła i chyba nie zrozumieliście - POMYŚLNOŚCI Quote
SAIDA Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Ten pies na tym zdjęciu to majorka :o :o :o :o :o :o cos sie zmieniło we wzorcu sory tak pytam bo ja od caniaków jestem????? nie bardzo sie znam ale jakis dziwny ten pies :-? Quote
Hanya Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Ten pies na tym zdjęciu to majorka :o :o :o :o :o :o cos sie zmieniło we wzorcu sory tak pytam bo ja od caniaków jestem????? nie bardzo sie znam ale jakis dziwny ten pies :-? On jest ładny, tylko nam się wydaje że nie. Inbred się robi po to żeby umocnić określone(pozytywne) cechy- tak człowiek tworzył rasy, ale sory co pozytywnego ma ten pies, może mi ktoś to wyjaśni? Quote
SAIDA Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 No wiem po co robi sie Inbred i owszem pies jest ładny bo kazdy pies jest ładny tylko czy ten to majorka bo cos mi nie pasowało dlatego pytam nie jestem znawcą majorek mam cane corso ale swojego czasu przed cc interesowałam sie majorkami bo mój mąz miał zajawkę i marzył o tej rasie natomiast ten ze zdjęcia majorką moim zdaniem nie jest co nie umiejsza jego urodzie:) tylko jeżeli takie pieski beda miały rodowód to niebawem nasterydowany chomik będzie robił za amstaffa itd. Chodzi o czystośc rasy sama dobrze wiem jakie to wazne bo wsród cc jest taki mix wzorcowy że szok pies do psa nie podobny sama mam suczkę nie dokonca poprawną zbyt długa kufa i za długie fafelki;) ale ten pies ze zdjęcia to już lekka przesada :( Quote
Hanya Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 No wiem po co robi sie Inbred nie twierdze że nie wiesz SAIDA :oops: pies jest ładny bo kazdy pies jest ładny Tu sie zgadzam w 100% :D tylko czy ten to majorka Tak to "majorka" :o niebawem nasterydowany chomik będzie robił za amstaffa itd Dobre :D ale ten pies ze zdjęcia to już lekka przesada Dokładnie, takie same mam wrażenie :wink: Quote
Rocki Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 wiec to dlatego jest taka rozbierznosc w Majorkach.To ich ZK wydaje te papiery? to dziala jak PKPR Quote
asia Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 gorzała napisał ON JEST REPRODUKTOREM I OJCEM Z TEGO CO WIEM 13 SZCZENIĄT!!!!! no to źle wiesz - przeczytaj jeszcze raz Quote
sylwia i boksery Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH I CIEKAWYCH! 17. 03 urodziły się dzieci! są płowe, pręgowane i CZARNE! To tyle,co pisała Asia. 13 szczeniaczków to było o AST-kach Kati,nie o małych majoreczkach. Ile u Asi było-tego chyba się nie dowiedzieliśmy,ale ze zdjęć za dużo nie było. PaX,paX-już się nie kłóćcie. Piękna ta strona Osanny-śliczne misie. Chce się przytulić a jednocześnie budzą respekt :wink: Quote
Terzia Posted May 11, 2004 Author Posted May 11, 2004 @ all 13 to pewnie ulubiona cyfra Gorzaly <hehehe> @ Asia Nie, nie martwie sie o twoj stan finansow :wink: Smutno mi sie tylko robi, ze pieniadze na twoim psie zarabia zwiazek... byloby lepiej, gdybys zasponsorowala tym np. jakas kastracje w schronisku..... Pozatym nadal uawzam, ze rozmnazanie psow o takim poziomie jak twoj i ta suczka, ktora ma teraz z nim szczenieta... to jakas pomylka. Tyle ladnych psow jest w polskich schroniskach, w koncu moj pieknis-kundel tez pochodzi wlasnie z takiego a na pewno nie jest brzydszy od "majorek" takiego typu jak twoja! Quote
Olcia P. Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 @ Asia Moja suka może Ci nawet niczego nie przypominać, jeśli chodzi o Twoje zdanie to mam je głęboko w poważaniu, dla mnie liczy się ocena sędziego nie TWOJA. Jeśli chodzi o ogon, to jak na razie, żaden sędzia nie miał do niego wątpliwości ani pretensji. A jeśli już przy ogonach jesteśmy to czep się lepiej swojego, a od mojego to proszę trzymaj sie z daleka, myślę, ze tak będzie lepiej Dzięki Bogu to moja suka ma już dawno ukończony mlodzieżowy championat Polski, i niedlugo skończy dorosły championat. Są to osiągnięcia o których TY możesz sobie tylko pomarzyć :evilbat: , o Twoim psie nie wspomne...! Quote
Recommended Posts